|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zrobiłem wszystko co się da i dalej mam złe kodowanie |
Autor |
Wiadomość |
Valgav
|
Wysłany: 15-02-2015, 15:07 Zrobiłem wszystko co się da i dalej mam złe kodowanie
|
|
|
Baza kodowana w latin-2 (sprawdzane na dysku edytorem tekstowym) wgrana jako latin-2 na bazę ustawioną jako latin2_general_ci(phpmyadmin wyświetla bez problemu polskie znaki) do tego dopisane w mysql.php i mysql4.php linijki odpowiedzialne za kodowanie do tego ustawione domyślne kodowanie w .htaccess. Czy coś przeoczyłem, bo na forum dalej krzaki. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 15-02-2015, 15:23
|
|
|
Masz świetną okazję! aby zmienić kodowanie z latinx na utf-8. http://www.przemo.org/php...ic.php?p=642089 - to może okazać się przydatne.
co do szczegółów twojego pytania... krzaczki pojawiają się w nowych postach, szablonie, czy wyłącznie w starych postach? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!