|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Ikony "profil, pw, email..." |
Autor |
Wiadomość |
sewciok
Czarna lista
|
Wysłany: 29-12-2014, 13:14 [Problem] Ikony "profil, pw, email..."
|
|
|
Witam. Mam problem z ikonami, które znajdują się pod postem użytkownika. Chodzi o te w załączniku. Standardowo znajdują się one w templates/styl/images/lang/... Niestety, nie w tym stylu co używam. Mianowicie, jest to styl o nazwie "battle_red" (http://www.webmasteruj.pl/wersja-1128-battle_red-vt66855.htm). Edytować je się też powinno w nazwatylu.cfg. Tych ikon w langach nie ma (są standardowoe, od subsilvera). Gdzie ja to mogę znaleźć? Chcę dodać ikonkę z "piwo" i nie mam pojęcia jak to zrobić. Gdy dodam normalnie przez nazwastylu.cfg, to rozjeżdżają się, a wymiary takie same, jak innych. Nie znalazłem również nigdzie indziej w tym stylu, żadnych innych ikon. Muszą więc być gdzieś indziej edytowane, tylko gdzie W załączniku drugi plik, gdy dodaję piwko, przez nazwastylu.cfg.
kon.jpg
|
|
Plik ściągnięto 1810 raz(y) 6,77 KB |
ikonki_198.jpg
|
|
Plik ściągnięto 1810 raz(y) 5,94 KB |
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
#kasztanek9994
|
Wysłany: 29-12-2014, 13:38
|
|
|
Pozwoliłem sobie poprawić tę ikonkę od piwka
sęk w tym, że masz u siebie w stylu folder images a w nim lang_polish oraz lang_english
więc w zależności jaki kto wybierze język forum to taka ikona będzie mu się wyświetlać
akurat w tym stylu te ikonki są z wykorzystaniem CSSa i dlatego się rozjeżdzało jak dodałeś swoją
Więc ja również dzięki CSS wyrównałem tą ikonkę dla piwka
w nazwa_stylu.cfg możesz sobie sprawdzić
Pozdrawiam
btw. jeśli chcesz poprawić ikonę z wyglądu jeszcze to aktualnie jest o wymiarach : 68x25
111.jpg
|
|
Plik ściągnięto 1808 raz(y) 8,68 KB |
|
_________________ - Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027 |
|
|
|
|
sewciok
Czarna lista
|
Wysłany: 29-12-2014, 13:46
|
|
|
Będzie trzeba jeszcze poprawić Dzięki |
|
|
|
|
#kasztanek9994
|
Wysłany: 29-12-2014, 13:47
|
|
|
jeśli będziesz miał problem z tą ikonką od piwka to pisz na PW - pomogę |
_________________ - Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!