phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
27-12-2014, 19:35
Jak wstawić baner na forum
Autor Wiadomość
Shejk635

Posty: 10
Wysłany: 05-11-2014, 19:15   Jak wstawić baner na forum

Pomogliście mi w sprawie tabelki to mam do Was jeszcze 1 prośbę.
A mianowicie banner, jak poprawnie wstawić baner na forum (u góry) zamiast tego standardowego banera ze stylu.
Tylko nie piszcie to wstaw tu ten kod tam bo nie ogarnę, umiem dużo rzeczy od strony technicznej serwerów ale od strony forum to jestem zielony :p
Proszę o jakieś wskazówki i jakiś kod z pustym miejscem na link do obrazka (w pustym miejscu wpiszcie LINK czy coś).
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 05-11-2014, 19:23   

to co Ci mamy napisać :-P ?

ta góra składa się z 2 obrazków z tego:
http://csgun.xaa.pl/templ...ages/logo_l.png
i z tego
http://csgun.xaa.pl/templ...ages/logo_c.png

więc możesz te 2 obrazki sobie edytować i podmienić.
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Shejk635

Posty: 10
Wysłany: 05-11-2014, 19:30   

Wywalić w pizdu te 2 obrazki i wstawić jakiś baner o tematyce cs i napisie CsGuns.xaa.pl :D
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 05-11-2014, 20:02   

Zrób jakiś obrazek jaki tam chcesz. Ma mieć wymiary
1005x120

jeśli go zrobisz to wyślij tutaj
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Shejk635

Posty: 10
Wysłany: 05-11-2014, 20:36   



Kiepski ten obrazek ale tak na szybko zrobiony :/
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 05-11-2014, 20:49   

wyślij jeszcze plikczek

templates/nazwa_stylu/overall_header.tpl
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Shejk635

Posty: 10
Wysłany: 05-11-2014, 20:58   

http://www18.zippyshare.com/v/7189208/file.html

Proszę
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 05-11-2014, 21:27   

następnym razem dawaj do załącznika bo moderatorzy będą niezadowoleni :3

podmien plik overall_header.tpl
wgraj plik "nowe_logo.jpg"

do katalogu images dokładnie:
templates/nazwa_stylu/images

overall_header_pop.rar
pliki + logo
Pobierz Plik ściągnięto 538 raz(y) 223,56 KB

_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Shejk635

Posty: 10
Wysłany: 05-11-2014, 21:57   

Z logiem wszystko dobrze ale czemu mi się styl zmienił emmm znaczy się jest ten sam ale wyblakł :c
Bardziej biały się zrobił
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 05-11-2014, 22:21   

kombinowałeś coś z plikiem Abreo_LoteQ.css ?
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Shejk635

Posty: 10
Wysłany: 05-11-2014, 23:09   

Domyślnie były 3 rangi ustawione edytowałem dane stylu i po prostu usunąłem kolor admina j@ i moda żeby zniknęły.
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 05-11-2014, 23:14   

skoro nic tam nie zmieniałeś to podmien ten plik .css z oryginalnym z tego stylu.

albo spróbuj wyczyścić folder 'cache'.
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Shejk635

Posty: 10
Wysłany: 05-11-2014, 23:28   

Nic dalej to samo :/
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 05-11-2014, 23:58   

Abreo_LoteQ.css wyślij mi ten pliczek.

czyściłeś folder 'cache' ?

[ Dodano: 05-11-2014, 23:59 ]
btw. u mnie działa. Pokazuje to tło
http://csgun.xaa.pl/templ...images/tlo2.png

odśwież stronę crt+f5
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Shejk635

Posty: 10
Wysłany: 06-11-2014, 13:41   

Na razie wszystko wygląda ok, jak się coś zepsuje dam znać :p

Wielkie dzięki za pomoc :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

agencja SEO Strategiczni.pl

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę