|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[propozycja] uMeter |
Autor |
Wiadomość |
informative
|
Wysłany: 11-07-2014, 11:34 [propozycja] uMeter
|
|
|
Ostatnio zauważyłem coraz więcej spamowania na moim forum.
Ja wiem, zaczęły się wakacje, brak szkoły, gimbaza nie ma co robić, się nudzi to włażą po 200k+ na forum i robią z niego śmietnik.
Jako iż jestem adminem który serwis traktuje jako (jedno z wielu) źródło zarobku, postanowiłem ukrócić spamienie. Zaobserwowałem iż większość spamerskich wizyt ma swoje IP należące do okręgu naszej kochanej "stolycy"....... no więc blokować każdy IP osobno mija się z celem - zablokowałem CAŁY sektor miasta W-wa.
Napisałem prosty skrypt który blokuje poszczególne porty ponieważ okazało się iż w celu obejścia blokady, te gnoje skanują porty i szukają wolnego aby się przezeń dostać na forum. Skrypt nazuwa się uMeter, jest w pełni kompatybilny z php Przema, działa w 100% automatycznie.
I tu pytanie do Przemka - co myślisz o zaikludowaniu tego skryptu w kodzie kolejnej edycji/wersji forum? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 13-07-2014, 15:25
|
|
|
Gdzie go można pobrać? I czemu masz dostępny serwis z kilku portów? |
|
|
|
|
informative
|
Wysłany: 15-07-2014, 09:39
|
|
|
pobranie jest wyłączone do czasu uzyskania pełnego bana na WSZYSTKIE kompy z okręgu warszawskiego. Forum to samo. SPAMEROM mówię NIE i będę konsekwentny (włącznie z podaniem sprawy do publicznej wiadomości oraz na policję). |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!