Ilość osób w GRUPACH nie pokazuje prawidłowo |
Autor |
Wiadomość |
wlprzemek

|
Wysłany: 05-06-2014, 19:58 Ilość osób w GRUPACH nie pokazuje prawidłowo
|
|
|
Witam.
Na forum wgrałem MOD związany z dodaniem Moderatorów Grup i MOD, który pokazuje ilość osób w Grupach.
Problem jest taki iż nie pokazuje ilości osób należących do Grupy Administrator, Junior Admin i Moderator.
Oczywiście w tych grupach są użytkownicy.
Jak to poprawić ????
gru.png
|
 |
Plik ściągnięto 29 raz(y) 66,56 KB |
|
_________________ PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Scooby?!
|
Wysłany: 06-06-2014, 01:13
|
|
|
Weź spróbuj wyrzucić i wrzucić z powrotem do grupy, albo na nowo pozakładaj te grupy i zobacz co się stanie, zmień nazwę, sprawdź co się dzieje i napisz. |
|
|
|
 |
wlprzemek

|
Wysłany: 07-06-2014, 21:18
|
|
|
Ale jak mam np do grupy Administrator wrzucić i wyrzucić siebie ???!!! |
|
|
|
 |
Oneitatsu

|
Wysłany: 07-06-2014, 21:21
|
|
|
Ta trójka, to nie "grupy", tylko rangi. Stąd nie wyświetlają ci się odp. cyferki. |
|
|
|
 |
wlprzemek

|
Wysłany: 07-06-2014, 22:12
|
|
|
Oneitatsu napisał/a: | Ta trójka, to nie "grupy", tylko rangi. Stąd nie wyświetlają ci się odp. cyferki. |
No tak racja a można jakoś to zrobić aby też pokazywało ??? |
|
|
|
 |
Oneitatsu

|
Wysłany: 08-06-2014, 00:31
|
|
|
Najszybciej? wyłącz wyświetlanie rang (o tym jak tego dokonać...), a w ich miejsce wsadź trzy nowe grupy. |
|
|
|
 |
wlprzemek

|
Wysłany: 14-06-2014, 10:07
|
|
|
Niestety nie mogę sobie poradzić z usunięciem tych 3 podstawowych rang |
|
|
|
 |
Oneitatsu

|
Wysłany: 14-06-2014, 11:18
|
|
|
Bo?
usuwasz trzy kolorki z theme_info.cfg, odinstalowujesz skórkę w PA i ponownie ją instalujesz, co by zmiany w pliku były respektowane. |
Ostatnio zmieniony przez Tommekk80 14-06-2014, 18:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wlprzemek

|
Wysłany: 15-06-2014, 07:36
|
|
|
Po usunięciu tych 3 rang nikt z nich nie straci żadnych uprawnień i czy jak stworze nowe 3 grupy to te same osoby mam dodać i np Administrator to siebie ? |
|
|
|
 |
Oneitatsu

|
Wysłany: 15-06-2014, 10:45
|
|
|
Co ty robisz? Siódmego czerwca udzieliłem odpowiedzi, a ty do tej pory nawet jej nie wypróbowałeś. Stąd też wynikły pytania poprzez PW, pytania wyżej umieszczone.
Usuwając kolorki w pliku znikną one z legendy w indeksie - tyle. Ich zastosowanie, to porządkowanie i kolorowanie nazw, nic ponad to. Na ich miejsce tworzysz zwykłe grupy, wrzucasz odpowiednie osoby do odpowiednich worków i określasz ich wygląd. Wreszcie zmieniasz kolejność grup, aby osiągnąć pożądany efekt.
Całość zajmie jakieś.. dwie minuty. Dwie minuty zamieniłeś na osiem dni. |
|
|
|
 |
wlprzemek

|
Wysłany: 15-06-2014, 15:44
|
|
|
Spokojnie coś taki nerwowy
Zrobiłem tak jak napisałeś i utworzyłem Grup, zastawiania mnie jeszcze jedno to są takie prowizoryczne grupy bo domyślam się że jak do swojej grupy tam gdzie ja jestem adminem dodam kogoś to on nie będzie miał praw admina - prawda ?
I nowo stworzona Grupa moderatorów nie będzie normalna domyślna grupa bo tam trzeba ręcznie dodawać moderatorów.
Ale domyślam się iż chcąc mieć to o czym pisze w 1 poście nie ma innego rozwiązania |
|
|
|
 |
Oneitatsu

|
Wysłany: 15-06-2014, 16:07
|
|
|
Nie nerwy, nie nerwy, a jedynie Rozpacz.
Tak, grupy pełnią standardowo rolę pojemników dla użytkowników. Czy coś więcej, to już kwestia kolejnych ustawień. |
|
|
|
 |
wlprzemek

|
Wysłany: 15-06-2014, 16:19
|
|
|
OK rozumiem.
A jest możliwość przy pozostawionych rangach tych 3 ominiecie nalicza osób ? |
|
|
|
 |
Oneitatsu

|
Wysłany: 15-06-2014, 16:40
|
|
|
Cytat: | A jest możliwość przy pozostawionych rangach tych 3 ominiecie nalicza osób ? |
czym się to różni od
Cytat: |
Na forum wgrałem MOD związany z dodaniem Moderatorów Grup i MOD, który pokazuje ilość osób w Grupach.
Problem jest taki iż nie pokazuje ilości osób należących do Grupy Administrator, Junior Admin i Moderator.
| ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
wlprzemek

|
Wysłany: 15-06-2014, 21:09
|
|
|
Chodzi mi o to czy można zrobić tak aby w rangach pomimo ze nie nalicza to nie pokazywało się (0) ??? |
|
|
|
 |
|