|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
phpBB by Przemo : Critical Error |
Autor |
Wiadomość |
PatrykO2121
|
Wysłany: 13-04-2013, 14:10 phpBB by Przemo : Critical Error
|
|
|
Cześć
Mam taki mały problem :]
Usunąłem Sobie Bazę Danych MySQL i stworzyłem nową na hostingu Proserwer.pl
Następnie , gdy już ją utworzyłem , zmieniłem wszystkie dane w config.php w głównym katalogu public_html
Wchodzę na Strone i wyskakuje mi niespodziewany komunikat :
Kod: | phpBB by Przemo : Critical Error
Error doing DB query userdata row fetch
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'csredinv_asion.phpbb_users' doesn't exist
SELECT * FROM phpbb_users WHERE user_id = -1
Line : 441
File : sessions.php |
Bardzo proszę o pomoc niestety kopi config.php nie mam , za bardzo się pośpieszyłem
Doradzcie Mi co Mam w takiej sytuacji zrobić , bo nie mam pojęcia , a nie chce żeby moja cała praca poszła na marne
http://cs-redinvasion.xaa.pl/ |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
czesio56560

|
Wysłany: 13-04-2013, 14:48
|
|
|
Nie masz tabelki phpbb_users czyli tabelki z użytkownikami, tak w ogóle to w nowej bazie na proserwer masz bazę przema ? |
_________________ Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro. |
|
|
|
 |
PatrykO2121
|
Wysłany: 13-04-2013, 14:55
|
|
|
Okej, najpierw zacznijmy od tego gdzie mogę znaleźć tabelkę phpbb_users?
Sorry, ale nie rozumiem, bazę przema czyli ;D ? |
Ostatnio zmieniony przez Woytec 14-12-2013, 22:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MQs
|
Wysłany: 13-04-2013, 15:05
|
|
|
Jeśli chcesz założyć nowe forum i stworzyłeś jedynie pustą bazę (bez tabel) to musisz zainstalować forum w bazie danych - wyczyść (zapisz pusty) plik config.php na serwerze ew. skopiuj na dysk jeśli nie pamiętasz danych bazy (będziesz je podawał przy instalacji - wtedy config.php utworzy się razem z tabelami).
UWAGA: jeśli w przenoszonym skrypcie masz mody wymagające zmian w bazie to wykonaj zapytania SQL z ich instrukcji, bo będzie sypać błędami.
Z ostatniego postu wnioskuję, że to poniżej ciebie nie dotyczy, ale skoro już już napisałem...
Jeśli wgrałeś kopię starej bazy (i zmieniłeś dane hosta - pewnie w faq coś jest jakby co) to najprawdopodobniej masz inny prefix tabel (zmienna $table_prefix w config.php), bo z bazą się łączy. Jak go nie pamiętasz to sprawdź nazwy tabel przez phpMyAdmin. |
|
|
|
 |
PatrykO2121
|
Wysłany: 13-04-2013, 16:31
|
|
|
Forum już było Założone tylko chciałem zainstalować AMXBANS GM 1.6 i mniałem jakieś błędy dotyczące bazy SQL i ją usunąłem i stworzyłem nową i mam właśnie taki błąd jak powyżej.
Pomóżcie Prosze ! ( krok po kroku co mam zrobić ) |
|
|
|
 |
Woytec

|
Wysłany: 13-04-2013, 20:35
|
|
|
PatrykO2121 napisał/a: | mniałem jakieś błędy dotyczące bazy SQL i ją usunąłem i stworzyłem nową | Gratuluję, usunąłeś bazę zawierającą dane z forum także bez jej kopii nic nie poradzisz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!