phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
UWAGA - jesteśmy oszukiwani
Autor Wiadomość
Przemo

Wysłany: 13-03-2013, 05:28   UWAGA - jesteśmy oszukiwani

Chciałbym zwrócić Waszą uwagę - i mam nadzieję, że to przekażecie dalej - jesteśmy oszukiwani przez władzę, sondaże i wybory to jest fikcja. Nie ma już prawie nikogo kto głosuje na PIS czy PO, prawie każdy Polak chce wyjść z unii.
Poczytajcie choćby durne komentarze na onecie, gdzie piszą durnie - nawet oni chcą żeby się zmienił system a w TV gazetach i portalach piszą, że PIS, SLD czy tam PO (jak zwał tak zwał tych okupantów) mają po 40% poparcia. Ludzie to są kłamstwa !

Nie pisze tutaj nigdy o polityce ale teraz jest sytuacja naprawdę dramatyczna i chce żeby jak najwięcej osób o tym wiedziało. Nie chciałem nigdy zatruwać tego forum polityką i nie chciałbym, żeby tu się zrobiła dyskusja co lepsze PIS czy PO itp bo to nie o to chodzi, za jednymi i drugimi stoją ci sami ludzie a ich program w istocie rzeczy jest prawie taki sam.

Ludzie już nie chcą takiej demokracji i takiego socjalizmu jak obecnie. Chcą normalność - czyli kapitalizm i liberalizm.

Przekażcie to proszę gdzie możecie i pamiętajcie, że sytuacja jest poważna, jeżeli nic się nie zmieni o 180 stopni to w ciągu kilku lat każdy z nasz będzie biedakiem.

Ja wiem, że my zawsze mamy kryzys ale teraz jest istny dramat.
Proszę Was walczcie z tym ustrojem jak możecie bo będzie nam się żyło gorzej niż za komuny.

Wyjściem z tej sytuacji nie jest głosowanie bo oni nas jawnie oszukują, wyjściem jest rewolucja... nie żartuję.
Nigdy nie interesowałem się polityką ale od roku słucham co mówią mądrzy ludzie i taka jest jedyna konkluzja :/

Jeżeli kogoś interesuje temat bardziej to niech poogląda: https://www.youtube.com/r...y=michalkiewicz wiele jest długich poszukajcie krótszych filmów tam niżej. To jest jedna z niewielu osób, która NIE KŁAMIE, nie mydli oczu i ma realny obraz sytuacji.

Gdyby miał więcej czasu to zebrałbym różne materiały z YT po oglądnięciu których włos się na głowie jerzy, ale niestety nie mam czasu, mogę napisać tylko taki temat i liczę na Was.

Gadatliwa Kasia 

Tommekk80

Wysłany: 13-03-2013, 06:19   

Oni kłamią, ja mam rację - Tusk też tak mówił. Teraz ty nakłaniasz do oglądania swoich materiałów, z osobą która 'nie kłamie'. Wszyscy kłamią. Nieważne, czy to będzie rząd PO, PiS, czy inne gówno. Wszyscy chcą tylko jednego - do koryta. Czyli nie ma sensu robić rewolucji, po której nic się nie zmieni.
Rząd kłamie, kradnie, oszukuje. A każdy, który będzie rządzić będzie kradł, kłamał i oszukiwał.
Amen.

Przemo

Wysłany: 13-03-2013, 06:47   

Ja też tak kiedyś myślałem jak Ty - że wszyscy kłamią i nic nie jesteśmy w stanie zrobić. Ale okazuje się, że nie wszyscy.

Nie można w ten sposób podchodzić do sprawy, tak tylko się zachowuje dojna krowa - nic nie mogę zrobić, muszę żyć w niewoli.

Przed swoją niewiedzą na temat polityki i tego kto jest dobry a kto zły nie można stosować zasłony w postaci - wszyscy są źli więc nie będę nic robił ani o tym myślał tylko się położę i będę dłubał w nosie, to jest najgorsza, godna potępienia postawa :/ Niewolnika.

Poza tym nie są to moje materiały. Nie mówię, że to ma być akurat on, tylko, że ten kierunek i on też nie mówi, żeby na niego głosować i nic nie obiecuje. W dodatku nie jest już politykiem i nie kandyduje. Oraz nie proponuje rządu, który mógłby dysponować pieniędzmi, które mógłby kraść lub marnować. Widać różnicę między wszystkimi innymi?
No ale do tego to trzeba przynajmniej minimalnie wiedzieć o czym się mówi a nie pisać sloganów, że się nie da :/ Ruchajcie nas w tyłek tylko jak możecie to chociaż z wazeliną... ehh.

Tommekk80

Wysłany: 13-03-2013, 17:14   

Michalkiewicz - Radio Maryja? Jeden z największych praczy mózgów w Polsce...? Różnica jest - to radio robi to samo, tyle, że nieoficjalnie. Po cholerę im miejsca w rządzie, po co wielki rozgłos. Wystarczy dobrze gadać, kasa sama napłynie.

Nie wiem jak Ty, ale ja nie czuję się, jakbym żył w niewoli. Mam 33 lata, już 17 pracuję fizycznie i jakoś nie trzeba mi tłumaczyć, co to praca i jak wygląda to wszystko ze strony szarego obywatela. Nigdzie nie ma nic za darmo. I nikt mnie też nie rucha, nie ma obawy.
Ja rozumiem, że można mieć żal. Że robią nas w chuja, że podatki, że stadiony, że geje, że babochłop w rządzie. Tylko jak chcemy się zabrać za jakiekolwiek zmiany, zmieńmy swoje podejście a nie atakujmy innych.
Bogaty chce być jeszcze bogatszy, średniak chce być bogaty a biedak chce, by wszyscy byli równi, Chce robić rewolucje, powstania, strajki i inne badziewia nie rozumiejąc kilku podstawowych rzeczy.
Nie to jest złe, że oni trzepią grubą kasę - problemem jest to, że my mamy za mało by utrzymać rodziny. Jak będę zarabiał tyle, by utrzymać siebie, rodzinę, dzieci, dom i samochód to niech sobie mają. A nie, że muszę za 2000 zapierdzielać i jeszcze łaskę robią. Gdyby nie dodatkowe zajęcia, bym żył w nędzy.
Jednak mój przykład jest może nie do końca trafny. Znam rodziny, gdzie dochód nie osiąga tysiąca, a jest dwójka dzieci. Znam pracodawców, którzy zatrudniają ludzi za 3 złote na godzinę - trzy złote, kumasz? I ludzie chodzą, pracują, bo nie mają innego wyjścia. Trzeba dzieci nakarmić.

Chcesz robić rewolucję? Rób. Tylko pamiętaj, że jak zagarniesz do niej tych biednych ludzi, to oni z marszu stracą pracę, z marszu nie będą mieli na życie. I taka chwalebna chęć poprawy stopy życiowej zmieni się w obraz nędzy, głodu, kradzieży, mordów i jednej wielkiej anarchii. Aby cokolwiek zdziałać, trzeba mieć zaplecze - nie puste słowa. Nie wystarczy mówić: "posłuchaj, on dobrze gada i nie kłamie".
Żeby coś zmienić, pchasz się w politykę. Jak zostajesz politykiem, zderzasz się z rzeczywistością i wciąga cie ten wielki wir zwany POLITYKA.
Jak chcesz coś zmienić bez polityki, jesteś albo bandytą, albo chcesz wprowadzić totalitaryzm hasłami "to ja mam rację".
Mi też kilka(naście) rzeczy nie pasuje. I to bardzo. Lecz nigdy w politykę się nie mieszałem i mieszać nie będę. Nie mam też zamiaru bić się z rządem. To nie jest niewiedza, to nie jest 'dawanie dupy'.

Na koniec mała wisienka - http://youtu.be/1vXNaayFs1Q - on też 'dobrze gada'...

Przemo

Wysłany: 13-03-2013, 18:16   

Tommekk80 napisał/a:
Michalkiewicz - Radio Maryja? Jeden z największych praczy mózgów w Polsce...?

O czym Ty mówisz jaki pracz mózgu?
On nie jest powiązany z radiem maryja, albo inaczej - jest powiązany tak samo jak z każdą inną telewizją czy radiem w którym chcą go puszczać a tych jest niewiele bo popularne radia i telewizje siedzą w kieszeniach polityków i nie zgodzą się aby ktoś im bruździł.

No cóż, skoro taka jest postawa społeczeństwa to należy czekać aż głód wygoni ludzi na ulicę skoro normalnie nie dociera :)

Będzie to dość szybko ponieważ obecnie mamy kulminację niżu demograficznego - najmniej ludzi pracuje, płaci podatki a do tego mamy maksymalnie nasycone obciążenia podatkowe 74% co się wiąże z tym, że nie opłaca się prowadzić firm i jedni zamykają firmy zwalniają ludzi a drudzy unikają płacenia haraczu.

Jednak, żeby nie było nam tak łatwo to niedawno rząd wprowadzał ustawę, która zezwala służbom z innych państw UE ingerować w Polsce... to na wypadek jakby zamieszki były ciężkie do stłumienia.

Tommekk80

Wysłany: 13-03-2013, 18:27   

Przemo napisał/a:
jaki pracz mózgu?

Pisałem ogólnie o Radiu, nie personalnie o nim
Przemo napisał/a:
normalnie nie dociera

Dociera, tylko mi wytłumacz co to daje, że dociera? Pisałem - ludzie żyją z dnia na dzień. Nie mają czasu na inne rzeczy.

paweo

Wysłany: 14-03-2013, 13:16   

Najlepiej uciec z Polski i mieć rząd w dupie.

asael

Wysłany: 14-03-2013, 14:13   

paweo napisał/a:
Najlepiej uciec z Polski i mieć rząd w dupie.

Nie zgodzę się z tym. Polska jest naszym krajem, w którym się urodziliśmy i żyjemy. Nie można porzucać matki kiedy jest w potrzebie tylko jej pomóc!

A ja się pytam - kto pozwolił na to? Kto wybrał tych ludzi?

Tommekk80

Wysłany: 14-03-2013, 19:18   

asael napisał/a:
A ja się pytam - kto pozwolił na to? Kto wybrał tych ludzi?

Podobno my. I chociaż ja osobiście na PO nie głosowałem (na PiS też nie) to i tak czuję się oszukany.
Co prawda żyje mi się nie najgorzej, ale jak pisałem prędzej znam wielu ludzi, którzy żyją w nędzy. Tak być nie może. Jak pisał Przemo będzie dym. Może nie w najbliższym czasie, ale w kolejnych kilku latach możemy się spodziewać 'rewolucji'.

Przemo

Wysłany: 14-03-2013, 19:29   

Cytat:
Podobno my
Nie podobno tylko my, 80-90% społeczeństwa wybierało PIS PO czy SLD. Ponieważ te partie mają program socjalistyczny. Walczyliśmy z socjalizmem, pozornie obaliliśmy a ludzie dalej chcą socjalizmu, chcą świadczeń socjalnych: zasiłki, zapomogi, dotacje, regulacje gospodarki i jej planowanie, państwowe firmy i dofinansowania dla nich nawet jak nie przyniosą zysków, wyższe podatki na bogatych, większe kontrole w prywatnych firmach, tworzenie sztucznych i zbędnych miejsc pracy, większe prawa pracownicze, związki zawodowe itp. itd. itp. itd. itp.

Tego właśnie chcą ludzie bo są głupi. Nie zdają sobie sprawy, że jest to socjalizm z którym tak walczyli nasi rodzice !

Dlatego właśnie napisałem, że ludzie muszą zrozumieć ten problem, oni myślą, że wszystko jest OK tylko politycy kradną i trzeba znaleźć takich co nie będą. Ale to nie w tym problem, każdy człowiek jak się mu da możliwość będzie kradł i wyzyskiwał innych, nasz ustrój daje im takie możliwości i dlatego trzeba chcieć zmiany ustroju a nie polityków. To jest kluczowa sprawa i kluczowa różnica w podejściu. Od 25 lat zmieniamy co kilka lat polityków i to nic nie daje, więc chyba najwyższa pora się zorientować że to nie tu tkwi problem.

Dlatego właśnie piszę do Was, żebyście zrozumieli problem, nie chodzi o to aby wybrać konkretnego polityka bo on jest uczciwy, tylko, żeby wybrać inny ustrój, nie socjalizm.

Spytajcie rodziców ilu komunistów jest wśród polityków (bo oni ich pamiętają) to wam powiedzą, że 90% i te 90% się liczy bo pozostałe 10% to margines wpływów.
Czy to nie straszne?

Tommekk80

Wysłany: 14-03-2013, 19:43   

Przemo napisał/a:
80-90% społeczeństwa wybierało PIS PO czy SLD

Cholera, jestem w mniejszości.
Przemo napisał/a:
ludzie muszą zrozumieć ten problem

Jak wynika z powyższego problem rozumie 10-20% ludzi głosujących. To przy 40% frekwencji daje nam około 5% dorosłych - czyli co dwudziesty zdaje sobie sprawę z 'zagrożenia'...tak statystycznie.

BTW dorosłych, rodziców - wiesz, ilu nie zdaje sobie sprawy, że w Polsce był socjalizm a nie komunizm?

Przemo

Wysłany: 14-03-2013, 20:39   

To na kogo Ty głosowałeś? Inne partie jakie były też miały i mają programy socjalistyczne, z wyjątkiem KNP/UPR oraz jakiś nacjonalistycznych.

Socjalizm a komunizm to prawie to samo, różnice są dopiero istotne przy szczegółowej dyskusji. W Polsce był i socjalizm i komunizm, jedno z drugiego wynika.

Nie wiem do czego zmierzasz. Ale twoje wyliczenia są dobre.

Tommekk80

Wysłany: 15-03-2013, 07:44   

Przemo napisał/a:
Nie wiem do czego zmierzasz.

Ok, nieważne.
Co do polityki, to jestem powiedzmy liberałem z kilkoma skrajnymi poglądami. Jednak moje małe zainteresowanie polityką sprawia, że wiedzę mam 'taką sobie' i w kilku kluczowych kwestiach 'leżę'. Dlatego pomimo swoich poglądów nie utożsamiam się z żadną z partii, bo nie.

irekk

Wysłany: 17-03-2013, 20:50   

Cytat:
Nie podobno tylko my, 80-90% społeczeństwa wybierało PIS PO czy SLD.
Frekwencja w ostatnich wyborach nie przekroczyła 49%, więc te 80-90% to raczej nie bardzo.

Tutaj masz konkrety:
http://pl.wikipedia.org/w...sce_w_2011_roku

Niestety ten chory kraj cierpi przez wady demokracji - dwóch żuli ma więcej do powiedzenia od profesora. I finał jest taki że rządzi nami wesoła kompania spod buta Putina i Merkelowej.

Gadatliwa Kasia 

Tommekk80

Wysłany: 18-03-2013, 06:19   

qbs napisał/a:
Frekwencja w ostatnich wyborach nie przekroczyła 49%, więc te 80-90% to raczej nie bardzo.

Chodzi właśnie o to, że z tych 49% prawie wszyscy głosowali na lewicę.

Odpowiedz do tematu