|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:59 |
[Własny styl] Własna tabelka wookół strony? |
Autor |
Wiadomość |
Kobi

|
Wysłany: 22-07-2005, 17:22 [Własny styl] Własna tabelka wookół strony?
|
|
|
Chciałbym zrobić własną tabelke wookół całej strony. Tylko nie wiem za bardzo jakie pliki mam edytować. Zrobiłem już overall_headre.tpl tylko wsadziłem tabelke tak jak na rysunku numer jeden, a nie za tak jak na rysunku numer dwa. Co teraz mam zrobić, żeby poprowadzić dalej tabelke.
Edytowałem jeszcze viewforum_body.tpl, ale jakoś efekt był dziwny bo tabelka nie była wokół całe strony, tylko jakoś dziwnie się rozwaliła.
Mógł bym to zrobić tak jak na rysunku numer dwa tylko nie wiem co z tym dalej zrobić po overall_headre bo bodajże tam tabelka się ucina i jej dalsza część jest w innym pliku. CZemu wszystko nie jest w jednym pliku tak by było łatwiej robić np własne tableki.
Tutaj dale link to tego co już udało mi się zrobić, ale tak jak na rysunki nr 1.
LINK DO FORUM
[ Dodano: 22-07-2005, 17:46 ]
Wyedytowałem jeszcze index.body i narazei wyglada dobrze tylko tam jest taki maly odstep nie wiem dlaczego. acha i jak wlacze przegladanie tego test forum to juz znika i co mam edytowac wtedy viewforum nie ma jakiegos jednego pliku co zalatwi srodek ??
Bo gora juz jest dol wystarcze pewnie tylko overall_footer, ale nie wiem co z tym środkiem.
Untitled-2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 100 raz(y) 62,83 KB |
|
_________________ T.e.G.e.S |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
irekk

|
Wysłany: 22-07-2005, 17:54
|
|
|
zedytuj overall_header.tpl i overall_footer.tpl |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
Kobi

|
Wysłany: 22-07-2005, 18:09
|
|
|
Ale mam dać tabelke tak jak na rysunku nr 1 czy numer 2 ?????????????? |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 22-07-2005, 18:18
|
|
|
2 |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
Kobi

|
Wysłany: 22-07-2005, 18:40
|
|
|
Zmodyfikowałem tak overall_header, żeby caly kod html nie byl w nim do konca tylko zamykal srodek w ostanim pliku footer.
mialem zrobic tabelke potrujna jeden bok ramka srodek ktory zaczyna sie o headre konczy w footer i prawa ramka ktora jest w calosco w footer i dol ramki, ale jakos nie dziala. W podgladzie strony widac niby ze wszystkie znaczniki sa na miejscu , ale jakos calosc nie daje zadnego efektu.
Jak sie patrzy w poglad strony to moj kod jest pomiedzy znacznikami:
<!-- ADD TO TEMPLATE BY KOBI -->
<!-- END ADD TO TEMPLATE BY KOBI --> |
|
|
|
 |
MaciekP

|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Kobi

|
Wysłany: 22-07-2005, 19:17
|
|
|
ehhh to mniej więcej to samo ja mam poucinany kod html, tylko kurde dalej mi nie działa .
[ Dodano: 22-07-2005, 19:25 ]
Już prawie mam napisałem nie te tabelki co trzeba w htm, ale dalej mi nie kontaktuje lewa strone ramki .
[ Dodano: 22-07-2005, 19:28 ]
Dobra już wszystko jest ok |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!