phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Schowek Standard
Autor Wiadomość
tartut

Pomógł: 18 razy
Posty: 190
Wysłany: 11-08-2012, 16:32   Schowek Standard


Schowek Standard


Dodaje schowek na forum



Kod:
#################################################################
## MOD Title: Schowek Standard
## MOD Author: Tarut
## MOD Description: Mod dodaje schowek na forum
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 5 minutes
##
## Files To Edit: (9)
##    admin/modules_data.php
##    includes/constants.php
##    includes/page_header.php
##    viewtopic.php
##    language/lang_polish/lang_main.php
##    templates/subSilver/overall_header.tpl
##    templates/subSilver/viewtopic_body.tpl
##    templates/subSilver/subSilver.cfg
##
## Includes Files (5)
##   admin/admin_safe.php
##   language/lang_polish/lang_safe_admin.php
##   templates/{twoj_styl}/admin/safe_body_config.tpl
##   templates/{twoj_styl}/images/sc.gif
##   safe.php
##
#################################################################



:!: Krótki opis
Modyfikacja dodaje na forum schowek. Do schowka każdy użytkownik może dodawać posty, który działa w każdym dziale na forum. Pojemność schowka ustala się dla wszystkich w panelu administratora. Dodawanie i kasowanie postów ze schowka odbywa się za pomocą przeładowania strony.


:!: Ustawiania w PA
:arrow: Włączenie / Wyłączanie modyfikacji
:arrow: Ustalenie pojemności schowka



:!: Nowe, przewidywane funkcje schowka (mogą powstać, ale nie muszą)
:arrow: Statystyki: ilość zapisanych postów w schowku, ilość zapisanych postów dnia wczorajszego i dzisiejszego.
:arrow: Blokowanie schowka dla użytkowników ustalanych w PA

:!: Demo
http://tartut.tk/forum/
Testowy user:
Login: test
Hasło: test


:!: Aktualizacja
Jeżeli ktoś instalował modyfikację wczoraj, proszę podmienić plik safe.php oraz wykonać instrukcję:
http://www.przemo.org/php...p=746738#746738

:!: Osoby które instalowały modyfikację przed 1 września 2012 niech podmienią plik safe.php!
Aktualizacja ta poprawia wyświetlanie tytułu strony.
_________________
Pomoc poza forum odpłatna!
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 08-02-2013, 22:37, w całości zmieniany 9 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 11-08-2012, 18:57   

Mógłbyć jakoś bliżej wyjaśnić jakie działanie ma ta modyfikacja? Bo nie do końca rozumiem. Chodzi o te tematy pod headerem? Że możesz sobie tam umieścić linki do postów?
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 11-08-2012, 19:54   

Popraw literówkę:
Kod:
$lang['Safe_Title'] = 'Tyluł: ';
 
     
tartut

Pomógł: 18 razy
Posty: 190
Wysłany: 11-08-2012, 20:20   

Tommekk80 napisał/a:
Mógłbyć jakoś bliżej wyjaśnić jakie działanie ma ta modyfikacja? Bo nie do końca rozumiem. Chodzi o te tematy pod headerem? Że możesz sobie tam umieścić linki do postów?

Tak, coś podobnego jak na darkwarez. Kilka osób nawet o to pytalo na forum jakiś czas temu.

@up
Dzięki, nie zauważyłem literowki.
_________________
Pomoc poza forum odpłatna!
 
     
Deotho


Pomógł: 176 razy
Posty: 610
Wysłany: 11-08-2012, 20:28   

Dobra modyfikacja. Dużo poświęciłeś czasu na jej pisanie? Sprawdzałem działa więc śmiało pobierać.
_________________
Poza forum pomagam odpłatnie.
 
     
tartut

Pomógł: 18 razy
Posty: 190
Wysłany: 11-08-2012, 22:10   

Deotho napisał/a:
Dobra modyfikacja. Dużo poświęciłeś czasu na jej pisanie? Sprawdzałem działa więc śmiało pobierać.

Dzięki. Długo nie pisałem, już nawet nie pamiętam z ile godzin. :P Trochę czasu poświęciłem na zaplanowanie, żeby to było optymalne. ;)
_________________
Pomoc poza forum odpłatna!
 
     
el_plecinio

Pomógł: 3 razy
Posty: 90
Wysłany: 11-08-2012, 22:13   

jak dużo dodasz do schowka to długo to wygląda ;p
 
     
tartut

Pomógł: 18 razy
Posty: 190
Wysłany: 11-08-2012, 23:03   

el_plecinio napisał/a:
jak dużo dodasz do schowka to długo to wygląda ;p

No tak, jeżeli ustawiasz pojemność schowka na 50 postów to na pewno "długo wygląda".
_________________
Pomoc poza forum odpłatna!
 
     
C4 wl0dz!u

Pomógł: 4 razy
Posty: 74
Wysłany: 12-08-2012, 10:03   

Powinno być zabezpieczenie, by dwa razy tego samego posta do schowka nie dodawać.
_________________
wlodziu :)
 
     
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 12-08-2012, 10:43   

Podczas usuwania schowka z profilu, widoku tematu itp

"Hacking attempt"
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 12-08-2012, 10:45   

C4 wl0dz!u, tartut podrzucił mi rozwiązanie na pw, bo właśnie tak chciałem
Cytat:
Znajdź:
Kod:
$sql = "SELECT safe_id FROM ".SAFE_TABLE." WHERE user_id = ".$userdata['user_id']."";

Zamień na:
Kod:
$sql = "SELECT safe_id, post_id FROM ".SAFE_TABLE." WHERE user_id = ".$userdata['user_id']."";


Znajdź:
Kod:
$count = $db->sql_numrows($result);

Dodaj za:

Kod:
while($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
if($row['post_id'] == $_GET['post_id'])
{
message_die(GENERAL_MESSAGE, 'Ten post jest już zapisany do schowka');
}
}


Nie testowałem ale powinno działać.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
tartut

Pomógł: 18 razy
Posty: 190
Wysłany: 12-08-2012, 10:48   

Właśnie miałem dodać tę instrukcję, ale z langiem. Paczka zaktualizowana. ;)

Instrukcja z langiem:
Kod:
#
#-----[ Otwórz ]------------------------------------------
#

language/lang_polish/lang_main.php

#
#-----[ Znajdź ]------------------------------------------
#

$lang['Safe_Configuration'] = 'Schowek';

#
#-----[ Dodaj za ]------------------------------------------
#

$lang['save_this_post_yet'] = 'Ten post jest już zapisany w twoim schowku';

#
#-----[ Otwórz ]------------------------------------------
#

safe.php

#
#-----[ Znajdź ]------------------------------------------
#

                        $sql = "SELECT safe_id FROM ".SAFE_TABLE." WHERE user_id = ".$userdata['user_id']."";

#
#-----[ Zamień ]------------------------------------------
#

                        $sql = "SELECT safe_id, post_id FROM ".SAFE_TABLE." WHERE user_id = ".$userdata['user_id']."";

#
#-----[ Znajdź ]------------------------------------------
#

                            $count = $db->sql_numrows($result);

#
#-----[ Dodaj za ]------------------------------------------
#

                            while($row = $db->sql_fetchrow($result))
                            {
                                if($row['post_id'] == $_GET['post_id'])
                                {
                                    message_die(GENERAL_MESSAGE, $lang['save_this_post_yet']);
                                }
                            }

#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#



maminowiec, widziałem, u mnie na localhoscie działa poprawnie. Zobaczę jeszcze w czym błąd.

Poprawka błędu zgłoszona przez maminowiec
Kod:
#
#-----[ Otwórz ]------------------------------------------
#

includes/page_header.php

#
#-----[ Znajdź ]------------------------------------------
#

            $link_url = str_replace($board_config['script_path'], '', $_SERVER['REQUEST_URI']);

#
#-----[ Dodaj za ]------------------------------------------
#

            $link_url = ($link_url[0] == '/') ? substr($link_url, 1) : $link_url;

#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#


Paczka uaktualniona. ;)
_________________
Pomoc poza forum odpłatna!
Ostatnio zmieniony przez tartut 12-08-2012, 11:15, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 12-08-2012, 11:12   

tartut, jakbyś dodał opcję działania w wybranych działach byłbym niezmiernie wdzięczny ;)

// dalej to samo

Kod:
Warning: mail() [function.mail]: "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\Program Files\VertrigoServ\www\forum\common.php on line 285
Hacking attempt


// dobra naprawiłem sobie ;)
Ostatnio zmieniony przez Boltex 12-08-2012, 13:04, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 12-08-2012, 11:14   

Dlaczego dublujesz wywoływanie nagłówka przy błędach typu message_die()?
Ta funkcja w swoim źródle ma mniej więcej taki warunek;

-> jeśli nie jesteś w panelu admina załaduj page_header
-> jeśli jesteś w panelu admina załaduj admin_page_header [pisane z pamięci]

więc dublujesz tylko kod u siebie. ;)
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tartut

Pomógł: 18 razy
Posty: 190
Wysłany: 12-08-2012, 11:31   

Boltex, na razie w standardzie tego nie ma :P
Ten błąd nie jest błędem mojej modyfikacji, wina twojego serwera. ;)

Dzięki kevin_. :)
_________________
Pomoc poza forum odpłatna!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę