phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Win7 i jego wymagania
Autor Wiadomość
Whinter

Wysłany: 27-08-2011, 14:09   [Problem] Win7 i jego wymagania

Witam. Wiem, że w internecie są podane wymagania, ale chcę zapytać czy pójdzie na moim kompie (niestety format jest konieczny i niestety musi być to w7)

Wymagania to 1,0ghz oraz 1gb ram, nastomiast ja posiadam 1,0ghz i 768 ram. Oraz kartę graficzną ge force 64mb, ale spełnia wymagania jeśli chodzi o directa 9. Wiem że mam 10-cio letniego grata ;d

Sorry za ten chaotyczny post, ale jest u mnie 49° i nie dam rady normalnie pisać

Gadatliwa Kasia 

#kasztanek9994

Wysłany: 27-08-2011, 15:05   

Chłopie zainwestuj w xp'eka ... może i win7 Ci pójdzie na kompie skoro ma takie minimalne wymagania. ale według mnie będzie się srogo zacinać :) .
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027

Whinter

Wysłany: 27-08-2011, 15:14   

Mam teraz XPka, ale muszę niestety pilnie sformatować (Win7 mogę już dziś) a z XPkiem to się będę mordował, a nawet jeśli chcialbym pirata to i tak też to troche zajmie.

Srogo zacinać tzn? Każde kliknięcie spowoduje zacine na 3-5min? Albo foldery/aplikacje etc. będą się otwierały 10 min po "otworzeniu" ich?

[ Dodano: 27-08-2011, 16:15 ]
A ta różnica w ramie? Nic nie zmienia?

japi55

Wysłany: 27-08-2011, 15:35   

Będzie wolno działał. Ja mam 2,66 GHz, 1250 RAM, a nie szło go używać na dłuższą metę.
Ale nie rozumiem Twojego zamiaru. Chcesz sformatowac dysk i potem co?

Whinter

Wysłany: 27-08-2011, 16:07   

No najzwyczajniej sformatować ;d

japi55

Wysłany: 27-08-2011, 16:24   

Przy instalacji xpeka wszystko zrobisz :)

#kasztanek9994

Wysłany: 27-08-2011, 16:43   

a najlepiej na takim kompie przesiądź się na Linux'a ;D
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027

gaget3

Wysłany: 27-08-2011, 19:36   

Whinter napisał/a:
Wymagania to 1,0ghz oraz 1gb ram, nastomiast ja posiadam 1,0ghz i 768 ram. Oraz kartę graficzną ge force 64mb, ale spełnia wymagania jeśli chodzi o directa 9. Wiem że mam 10-cio letniego grata ;d

Sam widzisz. Twój komputer jest za słaby na win 7. Może by poszło, ale by się ścinać. Ja mam procek 2 rdzenie 3.2GB, grafika 256mb, 2GB RAMU i mi łazi jak powiniem. Zainwestuj sobie w lepszy sprzęt.
Whinter napisał/a:
Mam teraz XPka

Jeżeli masz xp'ka to nie powinno się instalować win 7. Viste na win 7 można zamienić, ale xp nie.

dinotmrc

Wysłany: 27-08-2011, 20:18   

Nic nie zmieniaj.
Już za 500zł będziesz miał 12x lepszy komputer od tego...

japi55

Wysłany: 27-08-2011, 21:12   

gaget3 napisał/a:
Jeżeli masz xp'ka to nie powinno się instalować win 7. Viste na win 7 można zamienić, ale xp nie.

No chyba sobie żartujesz.

Jak masz xp'ka to nie powinno się instalować visty, tego nieudanego systemu zżerającego tylko zasoby komputera.

Gadatliwa Kasia 

konsum

Wysłany: 28-08-2011, 02:40   Re: Win7 i jego wymagania

Whinter napisał/a:
Witam. Wiem, że w internecie są podane wymagania, ale chcę zapytać czy pójdzie na moim kompie (niestety format jest konieczny i niestety musi być to w7)

To jak musi to po co się pytasz, co ci to da że napiszemy że masz za słaby sprzęt jak i tak go zainstalujesz i sam sprawdzisz

Odpowiedz do tematu