|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Pomoc w doborze karty graficznej |
Autor |
Wiadomość |
SpiJay
|
Wysłany: 19-07-2011, 18:26 [Problem] Pomoc w doborze karty graficznej
|
|
|
Witam serdecznie !
Potrzebuję rady osoby obeznanej w ocenieniu jakości i wydajności sprzętu komputerowego. Spaliła mi się karta graficzna (już nawet nie pamiętam jaka to była.. RADEON X1950 PRO).
Chciałbym zakupić kartę nową, aczkolwiek nie mam pojęcia jaką kartę uznać za idealną dla mojego komputera. Parametry komputera:
Cytat: | Płyta główna: GIGABYTE GA-M52L-S3
Pamięć: 2GB RAM
Procesor: Jakiś AMD dwurdzeniowy 4800 GHz
System: Windows XP Home Edition (Oryginał)
Zasilacz: FEEL III-400ATX 12V 2.2 COMPATABLE |
Jeśli chodzi o gry, to karta (fajnie by było) gdyby była w stanie udźwignąć takie gry jak np. Assassin's Creed II Brotherhood, FIFA 11, Command & Conquer Tiberium Wars.. Na full detalach. Interesuje mnie także informacja, czy komputer jest w stanie udźwignąć te gry przy użyciu takiego osprzętu jakim obecnie dysponuje, ponieważ jak każdy wie, to nie tylko karta graficzna decyduje o komforcie grania.
Czekam na typowania kart !
Pozdrawiam ! |
_________________ SpiJay.com | PROGRAMOWANIE | INTELIGENTNE INTERFEJSY | MODUŁY ANALITYCZNE |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
BPL
|
Wysłany: 19-07-2011, 20:02
|
|
|
Do grania to jest konsola |
|
|
|
SpiJay
|
Wysłany: 20-07-2011, 21:07
|
|
|
Czy ja zadałem pytanie "Na czym się gra w gry?" ? -.- |
_________________ SpiJay.com | PROGRAMOWANIE | INTELIGENTNE INTERFEJSY | MODUŁY ANALITYCZNE |
|
|
|
gaget3
![](images/avatars/15780078734da86d1259ddc.png)
|
Wysłany: 21-07-2011, 16:05
|
|
|
Poszukaj nad grafiką minimum 512mb i też pamięć ram mógłbyś założyć nie 2 lecz 4GB. |
_________________ Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu. |
|
|
|
japi55
![](images/avatars/1988222069510300598406a.jpg)
|
Wysłany: 21-07-2011, 16:26
|
|
|
BPL napisał/a: | Do grania to jest konsola |
Grałem na konsoli, grałem na komputerze i stwierdzam, że na komputerze jest o wiele lepiej
BTW. SpiJay napisał/a: | Procesor: Jakiś AMD dwurdzeniowy 4800 GHz |
W sumie 4,8 GHz czy każdy rdzeń ?
Nie powiedziałes o ważnej rzeczy - ile możesz kasy wydać. Bo od tego wiele zależy.
Jeśli w sumie masz 4,8GHz to już trzeba myśleć o zmianie procka jeszcze ze względu na to, że AMD jest mniej wydajny od Intela, ale więcej jak napisesz ile mozesz wydac ;p.
SpiJay napisał/a: | Pamięć: 2GB RAM |
Full detale przy tych grach to minimum 8 RAM.
SpiJay napisał/a: | System: Windows XP Home Edition (Oryginał) |
Co do systemu...
Jeśli nie chodzi Ci tylko o "udźwignięcie" tych gier na full detalach, ale także o to, żeby wszystko ładnie wyglądało, to trzeba by pomyśleć o win7.
Aha, rozumiem, że masz 64-bit'owy procek?
A o karcie powiem więcej, jeśli powiesz, czy chcesz zmieniać procek czy nie ( ja bym zmienił ale To już Twoja decyzja ) |
|
|
|
SpiJay
|
Wysłany: 22-07-2011, 11:46
|
|
|
japi55, nie mam zbyt wielu funduszy. Skromne 400zł.
Jest taka sprawa, odkupiłem od kumpla karte NVIDIA 8600 GT. Jest kartą wystarczającą (ale zmieniać chcę i tak..). Odnośnie tej karty mam ogromny problem !!
Po podłączeniu jej do komputera oraz zainstalowaniu sterowników granie na niej zapowiadało się całkiem fajnie, aczkolwiek teraz mam PRZESTRASZNY problem. Grać w grę (np League of Legends, FIFA 11, Assassin's Creed 2..) mogę tylko przez około 3 minuty.. Potem gra traci FPS i przypomina to pokaz slajdów. W LoL'u FPS spadają aż do 4!! (Napomnę, że gra wygląda badziewnie już przy spadku do 20 FPS..)
Poczytałem w sieci, że może to być od synchronizacji pionowej.. WYŁĄCZYŁEM, aczkolwiek problem ten jest nadal..
Wiecie może co jest nie tak ?
Zawsze używałem kart z rodziny RADEONA, a teraz nie potrafię zażegnać tak banalnego problemu z konfiguracją karty..
Proszę o jak najszybszą odpowiedź!
PS. Wiem, że to głupie.. Ale czy fakt, że mam zaledwie 700MB wolnego miejsca na c:\\ może być tego przyczyną ? |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!