[opinie] easyISP.pl |
Autor |
Wiadomość |
poligram
|
Wysłany: 06-05-2005, 10:29 [opinie] easyISP.pl
|
|
|
Zapraszam do testowania kont 7 dni testu w easyISP.pl |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
patrick
|
|
|
|
 |
szalony_facet
|
Wysłany: 06-05-2005, 15:49
|
|
|
a jak z kontami resellerskimi u was???? |
|
|
|
 |
webmeb
|
Wysłany: 08-05-2005, 09:08 [opinie] EasyISP.pl
|
|
|
wlasnie zastanawiam sie czy konto testowe zalozyc, ale jak to wyglada czy cos bede musial zaplacic od razu a oni potem mi kase zwroca jak zrezygnuje, czy moze nic nie musze?a poza tym mam pytanie czy wogle warto zakladac moze poznam wiecej opinii?juz pare razy nacialem sie na "firmy hostingowe" zakladane przez gowniarzy i teraz wole wydac troche wiecej na cos lepszego (ale i tak umiarkowana cena musi byc bo na home.pl mnie nie stac) , a sadzac po wygladzie strony i danych kontaktowych to easyisp wyglada solidnie, ale nie wiem jak jest od strony technicznej stad moje pytanie o opinie pomozcie mi |
|
|
|
 |
Ece
|
Wysłany: 12-05-2005, 15:52
|
|
|
EasyIsp to dobry produkt firmy z doswiadczeniem i zapleczem technicznym. Konto testowe zalozysz i jak Ci bedzie odpowiadalo (a jestem prawie pewien ze tak bedzie), to je oplacisz. |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 12-05-2005, 18:09
|
|
|
yyy..
widze że te staty są od maja..
to sie moge lepszymi pochwalić http://www.siteuptime.com...5&&UserId=22565 |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
 |
webmeb
|
Wysłany: 17-05-2005, 18:48
|
|
|
testowalem u nich konto wsumie przez 9 dni dzialalo zajefajnie poza 4,5 minutowa przerwa (prawdopodobnie restart serwera wykonany sposob prostacki, w rannych godzinach akurat jak wgrywalem dane na serwer ) pozatym wszystko bylo super. Jak zakladalem konto mialem 31 numer teraz chciale ponownie uruchomic okres testowy i widze ze juz jest 70 kont testowych... (jeszcze sie nie zdecydowalem bo malo opini)i i tak prawde mowiac to nie wiem co z tym gratisem zrobic (mam na mysli VoIP, czy numer przydzielaja nie wie ktos?) moze ktos juz wykupil?czekam na odpowiedz jestem zdecydowany ale potrzebuje wsparcia |
|
|
|
 |
shqvarny

|
Wysłany: 17-05-2005, 22:35
|
|
|
konta spore i troszkę nie pasuje mi to:
Kod: | upload_max_filesize - 20M |
ponadto safe_mode wyłączony... wie ktoś jak mają się sprawy z supportem i .htacces
http://www.easyisp.pl/phpinfo.php
całość to firma, TraceRoute też prawidłowy, więc problemów nie powinno być. |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 17-05-2005, 22:38
|
|
|
shqvarny napisał/a: | konta spore i troszkę nie pasuje mi to:
Kod:
upload_max_filesize - 20M |
czemu optymalna ilosc to max 10 |
|
|
|
 |
gosc
Gość
|
Wysłany: 24-05-2005, 16:39
|
|
|
chcialbym zauwazyc ze safe mode jest ON .... |
|
|
|
 |
shqvarny

|
Wysłany: 24-05-2005, 19:24
|
|
|
wykupiłem i zobaczymy jak to będzie. póki co rzucają się 2 bardzo pozytywne kwestie admini są profesjonalni i pomocni (kilka minut i dogadane kwestie niestandardowego konta i płatności).
minus to jakieś dziwne problemy z wysyłaniem maili do nich z Gmail'a dowiem się i przekażę szczegóły. |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 24-05-2005, 20:50
|
|
|
safe mode wlaczone to wlasnie plus ... |
|
|
|
 |
harold
Gość
|
Wysłany: 26-05-2005, 08:21
|
|
|
shqvarny napisał/a: | wykupiłem i zobaczymy jak to będzie. póki co rzucają się 2 bardzo pozytywne kwestie admini są profesjonalni i pomocni (kilka minut i dogadane kwestie niestandardowego konta i płatności).
minus to jakieś dziwne problemy z wysyłaniem maili do nich z Gmail'a dowiem się i przekażę szczegóły. |
skoro masz to napisz moze jakies podsumowanie wraz z argumentami za i przeciw |
|
|
|
 |
shqvarny

|
Wysłany: 27-05-2005, 12:59
|
|
|
plusy:
b.szybki serwer (w dodatku "miejscowy", a nie np. w The Planet)
safe_mode - on, upload_max_filesize - 20M
bardzo dobra pomoc techniczna (napisałem 2-3 razy maile i często prócz odpowiedzi ktoś się zgłaszał na gg czy skype'a)
bezproblemowa konfiguracja niestandardowego konta
VoIP - darmowe minuty miesięcznie - niedużo, ale zawsze ciekawy dodatek
test konta (7 dni)
minus na razie tylko jeden:
mam problemy z połączeniem się z ftp poprzez FlashFXP (Total Commander działa bez zarzutu) - List Error wywala. nie wiem czy to tylko u mnie, zgłosilem technicznym i zapewne szybko będzie poprawione |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
shqvarny

|
Wysłany: 11-06-2005, 11:59
|
|
|
jak do tej pory nie zauważyłem problemów itp.
uptime (ostatnie 37 dni) - 99.834%
bardzo ciekawa promocja na easyISP.pl - jeśli masz konto na innym serwerze i przeniesiesz się na easyISP.pl, to będziesz korzystał za darmo (max 3 m-ce)
wycinek z regulaminu:
Kod: | 4. W czasie trwania Promocji każdy Klient, który ma wykupione usługi hostingowe u innego usługodawcy niż easyISP.pl i zdecyduje się na jego zmianę na easyISP.pl, będzie mógł skorzystać z darmowego hostingu przez okres czasu, jaki pozostał mu do wygaśnięcia usługi u poprzedniego usługodawcy, lecz nie dłużej niż 3 miesiące.
(...)
5. Po poprawnym zweryfikowaniu przez easyISP.pl prawa do skorzystania przez Klienta z promocji, czas ważności usługi Klienta będzie wydłużony o czas, jaki pozostał do wygaśnięcia usługi u poprzedniego usługodawcy, lecz nie dłużej niż o 3 miesiące. |
|
|
|
|
 |
|