phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
12-02-2011, 00:15
Dwie domeny na raz?
Autor Wiadomość
sewciok
Czarna lista

Wysłany: 11-02-2011, 23:41   Dwie domeny na raz?

Witam. W jaki sposób mogę ustawić dwie domeny na mojej stronie? Obie mają być sprawne, jedna z nich to:
www.cs-pacman.pl
a przyszła:
boardofgames.pl

Mam zamiar tą drugą zakupić jak najszybciej, ale z racji tego iż cs-pacman mam jeszcze przez parę miesięcy, nie warto mi ją całkowicie kasować. Po prostu chcę, żeby google linkowało tą przyszłą, ale żeby obie przekierowywały na moją stronę, a wyświetlała się tylko ta druga ;)

Gadatliwa Kasia 

japi55

Wysłany: 11-02-2011, 23:43   

W ustawieniach domeny ustaw domenę na przekierowanie i po kłopocie :)

sewciok
Czarna lista

Wysłany: 11-02-2011, 23:48   

A problemów z serwerami DNS nie będę miał?

japi55

Wysłany: 11-02-2011, 23:54   

Cytat:
A problemów z serwerami DNS nie będę miał?

Nie, aczkolwiek w ustawieniach domeny powinno być takie coś jak przekierowanie na konkretny adres. Nie chodzi o dns. Np wchodzisz na cs-pacman.pl a przekierowywuje Cię na boardofgames.pl. Bez DNS

Fan11

Wysłany: 12-02-2011, 03:43   

Ale Google, to za coś takiego nie będzie Cie kochało. Miałem kiedyś dwie domeny do jednej strony i w GOOGLE narzędzia dla webmasterów system bulwersował się, żebym wybrał jedną, a na drugiej zrobił przekierowanie, dopiero jak się zastosowałem google zaczęło pokazywać mnie w pierwszej dziesiątce. Jak nie chcesz sobie rozwalić pozycji starej domeny, to nowa przypisz do forum, a na starą zrób przekierowanie .htacces najlepsze jest to, że google "podmieni" starą domenę na nową w wynikach wyszukiwania.

sewciok
Czarna lista

Wysłany: 12-02-2011, 14:57   

Fan11, i tak mam lipną pozycję w googlach na starej domenie.
Page Rank Alexa Ranking 8282481

Odpowiedz do tematu