phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] easyISP.pl
Autor Wiadomość
widex

Wysłany: 15-07-2007, 20:20   

co do działania i padów to jak, bo chce zrezygnowac z boo na rzecz tego

Gadatliwa Kasia 

Jackob J

Wysłany: 15-07-2007, 20:44   

Tak jak pisałem...
Od około 5 miesięcy (tyle ile korzystam z usług easyisp.pl) nie odnotowałem większych awarii.
Były może z trzy z dwugodzinowe, i z 3 kilkuminutowe. W perspektywie 5 miesięcy to w sumie niewiele.
Ogólnie rzecz biorąc moje forum działa ładnie, szybko i nie narzekam, a wręcz chwalę. :)

Murky

Wysłany: 20-09-2007, 23:13   

A ja musze dac negatywa... Czesto zdarzalo sie ze cos im sie kopalo i forum niedzialalo mi co jakis czas (dostawalem komunikat ze za duzo polaczen do bazy) - sytuacja powtarzala sie falami... Gdy sie zaczynalo to przez najblizsze pare dni czesto wszystko padalo na okres czy to godziny czy apru minut, ale jednak w dosc denerwujacy sposob.

Z phpMyAdmina nie dalo sie exportowac bazy spakowanej czy to zipem czy jako gz (sprawdzalem to ja i kolega z calkiem innego kompa) - za kazdym razem pobieralo plik o zerowym rozmiarze... - juz nie chcialo mi sie kontaktowac w tej sprawie z adminem bo wiedzialem ze przez czeste pady i tak niedlugo zmieniam hosting.

Fidma

Wysłany: 20-09-2007, 23:42   

easyisp.pl sypie sie juz od roku, to juz nie jest hosting tylko hostink :/ Tu nie chodzi o typowe awarie czy przestoje ale niemoznosc pracy, serwery sa zle pokonfigurowane, mula sie, to samo bazy danych i funkcje php.

Obstawiam po prostu, ze z firmy odeszli kluczowi admini i nie ma kto sie tym profesjonalnie zajac a firma robi dobra mine do zlej gry (Pani konsultantka 5 razy dzwonila namawiajac abym przedluzyl umowe ... taaa po moim trupie).

NIE POLECAM :/

shqvarny

Wysłany: 23-09-2007, 13:24   

też zrezygnowałem z usług tej firmy. był okres z częstymi padami, potem się to ustabilizowało.
jednak podczas kończącej się ważności usługi nastąpił kolejny kilkugodzinny pad. w odpowiedzi na pytanie o występujące problemy dostałem maila po 2 dniach o następującej treści:
Cytat:
Witam,
przepraszamy za utrudnienie w kożystaniu ze stron, problem został naprawiony najszybciej jak było to możliwe

to przeważyło. osoba z biura obsługi klienta robiąca tak rażące błędy? jestem na to wyczulony i ten mail przypieczętował moją decyzję.
ponadto przy exporcie baz miałem podobne problemy co Murky.

MaŁy_RaDeK

Wysłany: 04-10-2007, 18:52   

Ciągłe problemy z serwerem zmusiły mnie do znalezienia innego serwera na forum.
Dla przykładu wkleję kilka postów...

"Pojawia się taki komunikat :
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Too many connections "

"Mam to przynajmniej raz dziennie...
Zazwyczaj trwa minutę, dwie, potem forum "pada" a potem jest ponownie OK..."

"Dziś też odnotowałem kompletny pad serwera naszego forum Coś między 12-14 "

"Ja zarejestrowałem pad między 11:32 a 12:00
Generalnie bardzo często właśnie w tych okolicach pada serwer"

"Znów przymułka serwera i to na maksa!!!
Najpierw brak możliwości zalogowania teraz ledwo co strony otwiera.
Ja nie wiem co oni robią z tym serwerem!!!"

I tak cały czas...
Wykupując serwer miałem nadzieję, że niska cena nie będzie szła w parze z niskim poziomem usług :-(

ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!!

tymek

Wysłany: 29-12-2007, 14:05   

Czytałem troche na temato hostingow (przed jego wyborem) i ten ktory w/w miał pozytywne opinie, nawet pare osob mi go osobiscie polecało..

Czy ktos wie co sie dzieje z tym hostingiem ??

Czy ktos takze jest ich klientem ?

Wiem ze ostatnio mieli powazna awarie.. dzisija dostałem maila ze awaria została w nocy usunięta i "wszystko powinno juz prawidłowo działac"

ok, nie ma tego typu problemow jakie wywstępowały podczas awarii, ale z kolei znowu jest (aczeły sie problemy z..) to: :(

Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: User tymek1988_hig already has more than 'max_user_connections' active connections in /home/tymek1988/domains/tymek1988.easyisp.pl/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
User tymek1988_hig already has more than 'max_user_connections' active connections

i mam jeszce pytanie co do tego błędu.. dlaczego wyskakuje taki błąd ? czym to jest spowodowane ? Tam pisze cos "max users" ;>

koziolek

Wysłany: 29-12-2007, 14:07   

tymek napisał/a:
User tymek1988_hig already has more than 'max_user_connections' active connections
za dużo połączeń z bazą MySQL - czyli przekroczyłeś limit :P
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu

tymek

Wysłany: 29-12-2007, 14:16   

no tak.. ale o co w tym chodzi ?? I czy to jest jaki limit do tego ??

Raz jest 30 osob online i jest ok.. a przykłądowo teraz było 11 osob i taki błąd zaczyna czasami wyskakiwać ;<

wess122

Wysłany: 09-01-2008, 01:14   

Właśnie zawijam strony z easyisp.pl. Ileż można wytrzymać te ciągłe zwiechy. Poprosiłem żeby wrzucili mnie na inny serwer łudząc się, ze bedzie lepiej. Po TRZY dniowym postoju ( Boze narodzenie 2007 ) przerzuciłem prawie wszystko na 500GB - 5 TB i w prawie takiej cenie :)

pshemo23

Wysłany: 25-04-2008, 13:31   

Ja już blisko trzy lata trzymam swoje bambetle na easyisp.pl
Przez pierwsze 1.5 roku było perfekt. Śmigało jak marzenie. Ale to co teraz się wyprawia w easyisp.pl przechodzi wszelkie pojęcie. Dziennie dzwonię i piszę do nich po kilkanaście razy, nie działa częściej niż działa. Odpowiadają zawsze tak samo. Zwalają winę na skrypty, persisent connections, phpbb by przemo, itd. Wszyscy winni tylko nie oni. A ja liczę straty. Wynoszę się stamtąd jak najszybciej, ale gdzie?? I w jaki sposób to się odbywa? Sam muszę przenieść całość do nowego hostingodawcy, czy aktualny jest do tego zobowiązany? To w końcu prawie 3GB danych. Mój blueconnect tego w miesiąc nie zrobi.... Gdzie odetchnę w końcu i spokojnie będę mógł trzymać swoje stronki? Koszty się nie liczą. Możecie tak przy okazji coś polecić? Aby nie zaśmiecać w temacie proszę o maile: info@kkozle24.pl

Z góry dziękuję,
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez shqvarny 25-04-2008, 20:12, w całości zmieniany 1 raz  

fatherdirector

Wysłany: 25-04-2008, 14:44   

pshemo23 napisał/a:
Sam muszę przenieść całość do nowego hostingodawcy, czy aktualny jest do tego zobowiązany?

Oczywiscie musisz sam o to zadbac. Możesz komus to zlecić (np. dział "Zlecenia" na tutejszym forum).
Ostatnio zmieniony przez shqvarny 25-04-2008, 20:11, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

Jackob J

Wysłany: 10-02-2009, 10:39   

Miałem u nich średniej wielkości forum (ok 18 ooo postów i 7oo użytkowników) przez dwa lata. Oto moje wrażenia:

Na samym początku było super. Przesiadka z darmowego na płatny była widoczna. Wszystko chodziło szybko i bez żadnych "zwiech".
Stan ten trwał o ile się nie mylę dość długo. Może z pół roku?

Potem zaczęły się awarie. Chociaż bez przesady. Nie były to jakieś tygodniowe pady. :) Jednak gdzieś tak myślę, że z raz na 2 miesiące jakaś kilkuminutowa, bądź też kilku godzinna w skrajnych przypadkach awaria się zdarzała.

W drugim roku przygody z easyisp awarii było niestety więcej. Najczęściej związanych z dostępem do bazy danych. Nie były one notoryczne, chociaż od czasu do czasu się zdarzały.

Ogólnie rzecz biorąc, ostatecznie mógłbym przeboleć te krótkie zwisy serwera raz na jakiś czas...
Dlaczego więc zrezygnowałem z easyisp?
Przeważył współczynnik ceny do tego co oferują. Posiadałem pakiet easystart. Irytowało mnie np. to, że mogę mieć mieć tylko jedno konto na FTP, jedną bazę mySQL i prowadzić jeden serwis www. I to za cenę, patrząc na konkurencje, dość wysoką.
Gdy dodałem sobie wspomnienie o tych awariach zdecydowałem się zmienić hosting.

Mimo wszystko nie demonizuje tu easyisp. Całkiem, całkiem się z nimi współpracowało. Na w skali do 10 oceniłbym ich na 6,7.
Znalazłem jednak (miejmy nadzieje) lepszy hosting. :)

Odpowiedz do tematu