[opinie] easyISP.pl |
Autor |
Wiadomość |
Termo
|
Wysłany: 10-03-2006, 09:01
|
|
|
shqvarny napisał/a: |
minus na razie tylko jeden:
mam problemy z połączeniem się z ftp poprzez FlashFXP (Total Commander działa bez zarzutu) - List Error wywala. nie wiem czy to tylko u mnie, zgłosilem technicznym i zapewne szybko będzie poprawione |
To nie jest wina serwera tylko wylaczonego/wlaczonego w twoim programie "passive mode". Wlacz lub wylacz (nie wiem co tam masz w programie ustawione) i bedzie serwer smigal :]
Ups...nie zauwazylem ze to stary post sqwarnego byl
To zeby bylo cos na temat:
Jak dla mnie max wielkosc pliku 20MB to za malo - w koncu nawet spakowana baza tak malo nie zajmuje a dbloaderem najlepiej się wrzuca
Przy duzych forach max 50 polaczen to jakas kpina(mam nadzieje ze wiem o czym piszę - chodzi o te slawne error: max user connections ). Albo zalozmy ze konkuremncja nas atakuje - zbierze sie kilkunastu gosci i mogą zneutralizowac forum na dobrych kilkanascie godzin...tygodni...miesiecy...zalezy od konkurencji |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
shqvarny

|
Wysłany: 10-03-2006, 14:46
|
|
|
Cytat: | To nie jest wina serwera tylko wylaczonego/wlaczonego w twoim programie "passive mode". Wlacz lub wylacz (nie wiem co tam masz w programie ustawione) i bedzie serwer smigal :] |
po 1. (co już sam zauważyłeś)
27-05-2005, 11:59... to był chwilowy problem u mnie i jeszcze tego samego dnia wszystko zostało wyjaśnione i naprawione.
nie wiem po co odpisywałeś na uwagę sprzed prawie 10 m-cy... pomijając fachowość porady.
po 2.
shqvarny
po 3. (nareszcie na temat)
problemy się przedłużały, ale teraz już jest chyba ok (bynajmniej u mnie od ok.20 lutego uptime 100%). faktycznie ograniczenia czasem przeszkadzają, ale wszystko można wynegocjować z adminami. ostatnio easyISP straciło w moich oczach, ale dalej jestem usatysfakcjonowany poziomem świadczonych usług. jednak przy ostatnich problemach jeden ticket w DA to troszkę mało. |
|
|
|
 |
nagast
|
Wysłany: 12-03-2006, 12:45
|
|
|
niby wymieniali serwery a co chwile coś nie działa... irytujące to jest ostatnio.. rok bez problemów (od kiedy mam serwer), a teraz już od miesiąca co jakiś czas wpadki..
nie jest dobrze |
|
|
|
 |
kaczorek

|
Wysłany: 19-04-2006, 18:44
|
|
|
No i wszystko chyba się już uspokoiło. Od dłuższego czasu nic się nie dzieje. Wszystko działa ślicznie |
|
|
|
 |
Fidma
|
Wysłany: 20-04-2006, 16:54
|
|
|
mi tam czasem downtime wyskakuje
[ Dodano: 06-06-2006, 21:39 ]
Juz mam powoli tego dosc, nie dosc ze srednio kilka razy w miesiacu serwer pada (roznie od kilku minut do np. dzisiaj 1h i nadal leci) to nawet nie laska wyslac powiadomienia o padach i jakies 3 slowa co sie dzieje, nie mowie juz o PRZEPRASZAM
Troche danych apropo mojej strony z http://www.siteuptime.com:
Year Outages Uptime
2006 16 99.373%
2006 June 1 99.231% 0.769%
2006 May 4 99.164% 0.836% |
_________________ IT Tech Blog - Blog o rynku IT
H9 - HostNine.com - Niskie ceny, SEO Resellery. |
|
|
|
 |
rudyszympans
|
Wysłany: 16-09-2006, 00:16
|
|
|
Hosting beznadziejny. Nawet phpmyadmin nie jest do końca sprawny.
Odradzam. |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 16-09-2006, 02:09
|
|
|
rudyszympans napisał/a: | Nawet phpmyadmin nie jest do końca sprawny. |
tzn co nie jest w nim sprawne? |
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 16-09-2006, 08:01
|
|
|
Cytat: | Hosting beznadziejny. |
Potwierdzam. Kolejne forum wynoszę z tego serwera i kolejny raz są te same kłopoty. Nie można zassać całej bazy (jak jest duża). Kompresja gzip czasem działa przez phpmyadmina. Kodowanie. Zrywa połączenia przy sesji FTP. |
|
|
|
 |
rrutek
|
Wysłany: 17-09-2006, 00:07
|
|
|
kurcze ostatnie trzy posty zbiły mnie z nóg,
teraz nie wiem czy mam zamawiać czy nie.
Obecnie korzystam z e9.pl
i chce zminić na inny. Właśnie myślałem o easyISP.
teraz to już nie wiem czy warto |
|
|
|
 |
rudyszympans
|
Wysłany: 17-09-2006, 01:49
|
|
|
Według mnie porażka totalna. Kodowanie szlag trafił i musimy porawiać wszystkie posty z ą i ę.
Kontakt z administracją mierny - na emaile odpisują w ciągu 2-3 dni, dodzwonić się nie można, a jeśli ktoś odbierze to nie zawsze może Ci pomóc:
Cytat: | - Witam, moje konto znów nie działa. Nie wie pani kiedy wszystko będzie sprawne?
- Dzień dobry. Niestety nie ma teraz administratorów. Wszyscy technicy są w terenie.
- To kiedy będą?
- Może za pół godziny.
- Do widzenia. |
Kiedy zadzwoniłem za pół godziny nie odebrał już nikt.
Objaśnienie niemożności wyeksportowania bazy danych i prośba o przesłanie mi jej na emaila zajęło mi innym razem 6 min na telefonie + pisanie emaila.
Stanowczo jeszcze raz odradzam. |
|
|
|
 |
Ekskuator

|
Wysłany: 22-09-2006, 19:37
|
|
|
@Up
Ja tam nie narzekam, mi wszystko hula |
|
|
|
 |
antjama
|
Wysłany: 26-09-2006, 13:41
|
|
|
no wlasnie ja tez mam ogromne problemy z nimi. forum dziala bardzo slabo. na maile nie odpisuja. zamierzam zrezygnowac z ich uslug jezeli nic sie nie poprawi w najblizszym czasie. |
|
|
|
 |
Y-Traxx

|
Wysłany: 03-11-2006, 20:25
|
|
|
Cytat: | Ja nie mam takich problemów jak kolega wyzej ale narzie nie zamierzam rezygnowac z tej firmy bo jest naprawde ok |
miałem bardzo duży problem ze znalezieniem odpowiedniego hostingu pod swpje foro. Przegladajac liczne opinie oferty itp. zdecydowałem sie na zakup serwera w tej włąsnie firmie. Posidała wszystkie dane o sobie i jeden wielki plus ze serwery znajduja sie u nas w kraju i strona naprawde sie szybko ładuje. Załozyłem konto testowe sprawdziłem jak sie smiga i jedyna kwestia była zapłata za serwer. Zakupiłem ten 3 Gb z 20 GB transferem miesiecznym za cene 120 złoty co wcale nie wydawało sie duzo w porównaniu do innych hostingowców. Po zainstalowaniu skryptu przywitałą mnie nowa strona i dopracowałem ja prawie tak jak chce. Dzis wszystko smiga idealnie : Strona wygenerowana w 0,78 sekundy. Zapytań do SQL: 7 Kiedys nie mogłem sie połaczyc ze stronka było to akurat raz ale gdy sprawdziłe mail było juz wytłumaczenie o małej awarii i po niedługim czasie wszystko wróciło do normy. Niekiedy nastepuje moze krótkotrwały problem z połaczeniem ale zdaża się to bardzo rzadko a nie jedne serwery maja takie swe chwile słabości. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego konta takze wykupiłem domene i jest cacus. Administracja zawsze odpisuje na na moje maile i jesli ktos che zakupic tutaj host to szczerze polecem |
_________________ Zapraszam na nowe forum muzyczne. Only Trance, Progressive & house Music
http://touchthevibe.net |
|
|
|
 |
WereWolf
|
Wysłany: 04-11-2006, 07:32
|
|
|
Y-Traxx napisał/a: | Administracja zawsze odpisuje na na moje maile i jesli ktos che zakupic tutaj host to szczerze polecem |
no cóż... miałem u nich konto... na początku byłem też pozytywnie nastawiony, pewnie tak jak ty... faktycznie przy zakupie też brałem pod uwagę to, że serwery są w polsce i faktycznie na początku działały prawie idealnie...
niestety po dość krótkim czasie wszystko się rozwaliło, pady średnio dwa razy dziennie (i to nie kilkuminutowe a dłuższe)
nie będę pisał więcej, bo już wystarczająco w tym temacie zostało napisane...
w każdym razie... być może zrobili coś z serwerami, ja jednak wolałem trochę dopłacić i mam teraz pewny hosting (przynajmniej tak mi się wydaje)
a tobie życzę, żebyś nadal był zadowolony |
_________________ moja galeria: http://lubke.pl |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Y-Traxx

|
Wysłany: 05-11-2006, 01:04
|
|
|
Dzieki bardzo Daj Boże by tak było narazie nie narzekam ale zobaczymy jak dalej wszystko sie potoczy. Może tak jak piszesz poprawili serwery lub wprowadzili jakies zmiany jesli cos by sie działo zawsze powiadomie |
_________________ Zapraszam na nowe forum muzyczne. Only Trance, Progressive & house Music
http://touchthevibe.net |
|
|
|
 |
|