Przesunięty przez: Tommekk80 22-08-2013, 06:39 |
[gotowa modyfikacja] phpBB by przemo w wersji dla telefonów |
Autor |
Wiadomość |
Nydylier
|
Wysłany: 21-08-2013, 23:46 [gotowa modyfikacja] phpBB by przemo w wersji dla telefonów
|
|
|
Witam!
Pragnę zaprezentować mobilną wersję phpbb by przemo, lecz nie jest ona skończona.
Projekt zaczęłem i skończyłem już jakiś czas temu, a dziś opisałem i postanowiłem go upublicznić na licencji Open Source.
Możliwości:
-Czytanie tematów i odowiedzi;
-Zalogowanie i Wylogowanie, na własnej sesji.
-Czat (ukończony w 50%, można tylko czytać wpisy);
-Zmiana języka, skrypt zawiera tylko język Polski, lecz wg. instrukcji w dziale "modyfikacje", można łatwo dostosować forum pod inny język;
-Zmiana stylu;
Skrypt posiada plik konfiguracyjny (config.php) gdzie należy podać nazwę stylu, język i dane do połączenia z bazą mysql z którą połączone jest nasze forum w wersji na PC.
UWAGA!!
-Tabele w bazie muszą posiadać prefliks "phpbb_"!
-Forum phpbb_by_przemo musi znajdować się w głównym katalogu strony, a mobilna wersja w folderze "mobile", znajdującym się w głównym katalogu strony!
-Przeczytaj README.txt!
-Działa tylko z wersją 1.12.7!
Demo na moim forum: www.naszegry.xaa.pl/mobile
mobile.png
|
|
Plik ściągnięto 352 raz(y) 167,66 KB |
mobile-phpbb_by_przemo.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 959 raz(y) 272,53 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez Nydylier 23-08-2013, 18:06, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 22-08-2013, 06:45
|
|
|
Download poproszę do załącznika. No i jakiś screen by się zdał.
P.S. README.txt :
Cytat: | Script is on open source license.
Removing footer from the home page violates copyright! |
Jedna linia zaprzecza drugiej.... |
|
|
|
|
Nydylier
|
Wysłany: 22-08-2013, 08:30
|
|
|
Tommekk80, nad tym się zastanawiałem, czy czasem to nie będzie zaprzeczać jedno drugiemu. Nie wiem jak to uznać, żeby nie usuwać stopki, a skrypt można edytować. |
|
|
|
|
Nydylier
|
Wysłany: 22-08-2013, 08:36
|
|
|
Zamiast screena dałem demo i wstawiłem już w załącznik.
Myślałem, że w "propozycje modyfikacji" daje się propozycje które może stworzyć ktoś inny. |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 22-08-2013, 15:35
|
|
|
Nydylier napisał/a: | Nie wiem jak to uznać, żeby nie usuwać stopki, a skrypt można edytować. |
Kto uszanuje Twoją pracę, stopkę zostawi. Poza tym nie jest ona znowu jakaś wielka i nie przeszkadza w niczym. |
|
|
|
|
Boltex
|
Wysłany: 22-08-2013, 17:35
|
|
|
Nydylier, tak martwisz się o swoje prawa autorskie do wtyczki, że z tego wszystkiego zapomniałeś o stopce przemo? Co się z nią stało? Zaginęła w akcji? Tommekk80 napisał/a: | No i jakiś screen by się zdał. | Załączyłem w pierwszym poście. |
|
|
|
Nydylier
|
Wysłany: 22-08-2013, 18:41
|
|
|
Boltex napisał/a: | Nydylier, tak martwisz się o swoje prawa autorskie do wtyczki, że z tego wszystkiego zapomniałeś o stopce przemo? Co się z nią stało? Zaginęła w akcji? |
Wszystko napisałem od podstaw, nic nie przerabiałem. Jest to całkiem moja praca i nwm po co mam dawać stopkę przemo?
Jedyne co łączy wersję mobilną, a forum phpbb by przemo to baza danych. Tą mobilną wersję można też podłączyć pod phpbb. |
|
|
|
|
MQs
|
Wysłany: 22-08-2013, 18:54
|
|
|
Kwestia stopki w skrócie:- pbpBB jest wydawane na licencji GNU GPL
- Każda modyfikacja programu opartego na licencji GPL jest automatycznie wydawana pod tą samą licencją.
- Licencja wymaga uznania autorstwa w kodzie źródłowym - usunięcie łamie licencję.
- Stopka nie jest chroniona licencją - nie można zabraniać jej usunięcia, nie może być "warunkiem używania" programu czy modyfikacji ale...
- Może być warunkiem dotyczącym supportu (i np. pośrednictwa w dystrybucji), który nie jest objęty licencją GPL.
Czyli jeśli to forum zajmuje się plikami ze stopką (szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy dotyczy to czegoś więcej niż supportu) to musisz tę stopkę (phpBB ... by Przemo) dodać, albo udostępnić moda w innym miejscu.
Nie możesz wymagać aby inni używający twojego moda zachowali stopkę (chyba, że na podobnych zasadach - ci, którzy usunęli radzą sobie dalej sami, ale nadal mogą z programem robić wszystko na co pozwala licencja).
Możesz dodać siebie jako autora w komentarzu nagłówkowym pliku (plus odnośnik do GPL), co jest równoznaczne z pozostawieniem tej informacji pod groźbą złamania licencji. |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 22-08-2013, 20:04
|
|
|
Tam gdzie podajesz identyfikatory i inne wartości numeryczne, stosuj intval(). Natomiast danych pobranych z bazy nie musisz już filtrować |
|
|
|
|
KOŁO
|
Wysłany: 23-08-2013, 12:16
|
|
|
Tommekk80 napisał/a: | README.txt |
Ja tam nie znalazłem pliku readme.txt
Jak to zainstalować? |
|
|
|
|
KOŁO
|
Wysłany: 23-08-2013, 12:29
|
|
|
PRZEPRASZAM znalazłem plik readme.txt |
|
|
|
|
mek1942
|
Wysłany: 23-08-2013, 14:53
|
|
|
przy logowaniu mam błąd:
Kod: | Fatal error: Call to undefined function phpbb_check_hash() in /mobile/login.php on line 34 |
|
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 23-08-2013, 16:14
|
|
|
mek1942, nie masz czasem wersji forum 1.12.6? |