phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] www.e9.pl
Autor Wiadomość
shqvarny

Wysłany: 05-07-2005, 19:36   

SIMtel napisał/a:
Chyba każdy musi mieć czas dla siebie i dla swojej rodziny?

dobrze, że dostawcy netu, gazu czy prądu jeszcze na to nie wpadli :twisted:

Gadatliwa Kasia 

SIMtel

Wysłany: 05-07-2005, 19:59   

shqvarny napisał/a:
dobrze, że dostawcy netu, gazu czy prądu jeszcze na to nie wpadli Twisted Evil

U mnie Admin netu jest na urlopie, a wszystko chodzi Ok :)
Gaz, prad to co innego :)

shqvarny

Wysłany: 05-07-2005, 20:12   

każdy oceni wedle własnego rozumu czyj pogląd jest słuszniejszy :]

nospa

Wysłany: 05-07-2005, 20:29   

Cytat:
Chyba każdy musi mieć czas dla siebie i dla swojej rodziny?

Chodzi o to, że w moim rozumieniu z Twoich, SimTel, wypowiedzi należy wnioskować, że cała firma e9.pl to... jeden administrator, będący jednocześnie panią od księgowości, konsultantem, serwisantem, oraz pracownikiem biura obsługi klienta. No chyba że cała firma poszła na urlop, ale to chyba jeszcze gorzej.

Cytat:
A nie non stop siedzieć w firmie i w papierach

Jasne, oby mu się dzieci dobrze chowały, bo firma szybko padnie z takim podejściem do interesu... :mrgreen:

rzymek01

Wysłany: 06-07-2005, 12:04   

jako, że jestem autorem tego tematu, to prosze o zamknięcie tematu, ponieważ sprawa została rozwiązana, a temat schodzi na off topic :roll:

patrick

Wysłany: 06-07-2005, 12:31   

rzymek01 napisał/a:
temat schodzi na off topic

a kto do tego doprowadzil. Echh koszmar ... Dobra w dziale hostingu troche wiem wiec sie wypowiem.

Firma e9. ma servery dedykownae w niemeickich data center m.in. server4you.
Z czego pingi z polski wynosza ok 40-50 ms. . Servery sa oparte na systemie linux Suse orz panelu confixx premium.
Z tego co slyszalem o firme jest paru admistratorow jednak nie sa oni upowaznieni do kontaktu z klientem bo nie znaja jezyka polskiego (glowny ma urlop, kazdemu sie nalezy zgodnie z prawem pracy). Firma jest porzadna i zarejestrowana znajduje sie w niemczech. Glownym administratorem i wlascicielem jest Pan Tomasz. Ktory jest na urlopie w polsce na kaszubach.

Prosze nie robcie wiecej off topow na temat firm bo moze im to tylko zaszkodzic i po co to ?

ps. Nie jestem w zaden sposob zwiazany z w/w firma. Pan Tomasz wyswiadczyl mi kiedys przysluge wiec oddaje ;)

redarmy

Wysłany: 06-07-2005, 21:36   

No tak rozumiem, ale jakiś oficjalny komunikat na stronce firmy by się przydał, bo się trochę zagubiłem...
Zresztą tego wymaga profesjonalizm, o którym tu ciągle i monotonnie mowa:)

Zresztą to dla mnie dziwne, że cały ten hosting od strony polskiej zależy wyłącznie od jednej osoby to raczej nie jest dobre zabezpieczenie i gwarancja usług.
Załóżmy, że ta osoba by nie mogła z różnych przyczyn przez pewien czas nadzorować owego hostingu i co wtedy z kontami, problemami, rejestracją klientów?

patrick

Wysłany: 06-07-2005, 21:39   

redarmy, nie rozumiem. poprostu nie rejestruja nowych kont .. ale servery sa napewno pod dobra opieka. I ja bym nie watpil w professionalizm. Jak patrze na niektore firmy na rynku hostingowym w polsce to az na wymioty zbiera.
ps. prosze niewal takiego offtopu bo to niema najwiekszego sensu

redarmy

Wysłany: 06-07-2005, 21:46   

Ja formułuje opinie o tym hostingu na podstawie tego co obecnie widze, według mnie warto by ludzie o tym wiedzieli. Hosting rzeczywiście wydaje sie niezły ale troche dziwne te ich niektóre posunięcią.
Co do wymiotów to też mam na nie ochotę coraz większa gdy widzę jak hasła reklamowe firm hostingowych zupełnie nie pasuja do rzeczywistości.

tomasz.b

Wysłany: 09-07-2005, 23:43   

Hi!

Dla wyjasnienia: Pan Tomasz nie jest glownym administratorem. Jest wlascicielem firmy! Chyba jest czyms normalnym, ze wlasciciel firmy od czasu do czasu wyjezdza na urlop. Z tego powodu, ze wlasciciel jest glownym i jedynym ksiegowym, posiada dostep do danych osobowych, dostep do kont bankowych, dostep do serwerow i tylko on moze przyjac zamowienie, sprawdzic czy wplynela oplata, na okres jego urlopu zostaly wstrzymane wszelkie zamowienia. W kazdyn normalnym biznesie istnieje okres urlopowy. Kazdy pracownik ma prawo do urlopu. Wszystkie serwery sa obslugiwane przez administratorow, do ktorych jedna z czynnosci nalezy monitorowanie urzadzen i rozwiazywanie problemow technicznych. Firma t.m.benert zatrudnia kilku administratorow, dlatego tez wlasciciel moze praktycznie spokojnie wyjechac na krotki urlop na Kaszuby ;) Sytuacja firmy jest bardzo dobra i moze pozwolic sobie na krotka przerwe w przyjmowaniu zamowien. Kontakt z klientem jest praktycznie zawsze dostepny. Na forum pomocy technicznej do kazdego problemu mozna otrzymac pomoc, nawet w tym wypadku gdy wlasciciel spedza urlop na Kaszubych. Najdziwniejsze jest, ze klienci t.m.benert Internet Service nie maja z wyjazdem na urlop wlasciciela firmy zadnych problemow. Problemy widza tylko osoby posrednie nie znajacy struktury firmy.

To taka uwaga do tego tematu, a urlop udal sie ;)

Gruss
tomasz

PS. Chyba bede musial dodatkowo zatrudnic pracownika do pisania takich wlasnie wyjasnien. Kilka dni urlopu i juz rozpowszechniaja sie dziwne plotki w polskim Internecie ;)

shqvarny

Wysłany: 10-07-2005, 11:15   

Panie Tomaszu, wszystko byłoby ok, gdyby Pańska firma obsługująca Polaków posiadała zawsze pracownika, który mógłby zrozumieć swoich klientów.
urlop normalna sprawa i każdemu się należy.

Gadatliwa Kasia 

mate-

Wysłany: 14-10-2006, 11:19   

Bardzo dobry hosting, mam tam konto juz 9 miesiecy i jestem zadowolony. Polecam :)

Odpowiedz do tematu