|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: Widmo 31-01-2006, 02:11 |
[ UPDATE ] Ostatni krytyczny blad pytanie ( phpBB 2.0.16 ) |
Autor |
Wiadomość |
tjon
|
Wysłany: 30-06-2005, 14:54 [ UPDATE ] Ostatni krytyczny blad pytanie ( phpBB 2.0.16 )
|
|
|
Jak zapewne większość z Was dostałem maila takiej streści:
Kod: | Jak podaje phpBB Group w tym ogloszeniu: http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?f=14&t=302011
Odkryto powazny blad zabezpieczen w pliku viewtopic.php
Kazdy powinien dokonac zmiany:
Znajdz: str_replace('\\', '\\\\', $highlight_match)
Zamian na: str_replace('\\', '\\\\', addslashes($highlight_match))
Wiaze sie to z pojawieniem wersji phpBB 2.0.16
Niebawem moja wersja 1.9.6
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jest to email wysłany do Ciebie przez administratora "phpBB2 by Przemo". Jeżeli uznasz go za spam, jest obraźliwy lub w jakikolwiek sposób Cię niepokoi skontaktuj się z webmasterem forum pod adresem: przemo@przemo.org Dołącz do wiadomości cały ten email (wraz z nagłówkami). |
i teraz mam drobny problem bowiem w pliku viewtopic.php nie moge tego co czym pisze Przemo odszukać u mnie (1.9.4) wygląda to tak:
Kod: | $message = str_replace('\"', '"', substr(@preg_replace('#(\>(((?>([^><]+|(?R)))*)\<))#se', "@preg_replace('#\b(" . $highlight_match . ")\b#i', '<span style=\"color:#" . $theme['fontcolor3'] . "\"><b>\\\\1</b></span>', '\\0')", '>' . $message . '<'), 1, -1)); |
i jak to teraz załatać aby czegoś nieuszkodzić przy okazji |
Ostatnio zmieniony przez Widmo 27-01-2006, 20:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 30-06-2005, 15:53
|
|
|
Cała okolica tej lini wygląda tak: Kod: | // Highlight active words (primarily for search)
if ( $highlight_match )
{
// This was shamelessly 'borrowed' from volker at multiartstudio dot de
// via php.net's annotated manual
$message = str_replace('\"', '"', substr(@preg_replace('#(\>(((?>([^><]+|(?R)))*)\<))#se', "@preg_replace('#\b(" . str_replace('\\', '\\\\', addslashes($highlight_match)) . ")\b#i', '<span style=\"color:#" . $theme['fontcolor3'] . "\"><b>\\\\1</b></span>', '\\0')", '>' . $message . '<'), 1, -1));
} | I tak ma wyglądac niezaleznie od wersji forum. |
|
|
|
|
poi
|
Wysłany: 30-06-2005, 16:48
|
|
|
nie wiem czy ja dobrze to zrobilem, ale przedstawiam screen jak to wyglada. I powiedzcie czy jest ok, nie chcem pozniej miec jakis wlaman.
screen w zalaczniku
jak mam dobrze to napiszcie
thx |
|
|
|
|
They
|
Wysłany: 30-06-2005, 17:31
|
|
|
jemu chodzi o
znajdz
Kod: | // Highlight active words (primarily for search)
if ( $highlight_match )
{
$message = str_replace('\"', '"', substr(@preg_replace('#(\>(((?>([^><]+|(?R)))*)\<))#se', "@preg_replace('#\b(" . $highlight_match . ")\b#i', '<span style=\"color:#" . $theme['fontcolor3'] . "\"><b>\\\\1</b></span>', '\\0')", '>' . $message . '<'), 1, -1));
} |
zamien na:
Kod: | // Highlight active words (primarily for search)
if ( $highlight_match )
{
$message = str_replace('\"', '"', substr(@preg_replace('#(\>(((?>([^><]+|(?R)))*)\<))#se', "@preg_replace('#\b(" . str_replace('\\', '\\\\', addslashes($highlight_match)) . ")\b#i', '<span style=\"color:#" . $theme['fontcolor3'] . "\"><b>\\\\1</b></span>', '\\0')", '>' . $message . '<'), 1, -1));
} |
|
|
|
|
|
denio-max
|
Wysłany: 04-07-2005, 22:57
|
|
|
Najlepiej uaktualnić całe forum, później uniknie się nieprzyjemnych niespodzianek... |
|
|
|
|
Gość
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 09-12-2005, 21:16
|
|
|
disable replying for guests |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!