Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 20:32 |
zmiana maila z powiadomieniem |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 28-02-2004, 16:01 zmiana maila z powiadomieniem
|
|
|
da się zmienić zawartość maila z powiadomieniem o nowych postach?
denerwuje mnie jak klikam na link, a okazuje się, że ktoś wykasować swojego posta i nie wiem w jakim to podforum było, i muszę ręcznie szukać tego tematu... a jakby dodać do tego maila również bezpośredni link do tematu to rozwiązałoby mój problem.
wiem, że numer tematu jest w tym samym mailu w poleceniu "przstań źledzić", ale wolałbym dodać nowy link, tak, żeby wystarczyło na niego kliknąć i znaleźć się tam gdzie trzeba. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
PeTeReK
|
Wysłany: 28-02-2004, 16:06
|
|
|
edytuj plik topic_notify.tpl w katalogu language/lang_polish/email/ |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 28-02-2004, 16:11
|
|
|
a nie da się tego wykonać bez bezpośredniej ingerencji w pliki? np. z poziomu panelu adm? |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 28-02-2004, 16:13
|
|
|
nie bardzo bo co tam zmienić adres do tematu a nie adres do zaprzestania sledzenia tematu, trzeba by zmienic w plikach .php ja teraz nie mam czasu bo robie 1.8 |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 28-02-2004, 17:12
|
|
|
nie oczekuj?, że to zmiesz. hehe. po prostu spytałem, czy nie ma takiej możliwości, jeśli nie ma, to ok - zmienić sobie w pliku.
pozdrawiam.
---
o kurd?, a jaka jest zmienna bezpośredniego linku do tematu? o_O |
|
|
|
|
PeTeReK
|
Wysłany: 28-02-2004, 17:34
|
|
|
no wlasnie, tu bedzie problem bo nie wiem czy jest ustalona taka zmienna. Trzeba by recznie definiowac tak jak pozostale. Troche roboty :< |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 28-02-2004, 17:35
|
|
|
dobra... w takim razie porzu?my ten pomysł, szkoda zachodu. najwyżej wyciągn? sobie adres tematu z tego drugiego linka. ;>
dzięki za zainteresowanie. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 28-02-2004, 18:21
|
|
|
tak, jak np w pliku .tpl emaila jest zmienna {JAKAS1} to trzeba znalezc w plikach forum ciag znakow 'JAKAS1' => zobaczyc na jaka zmienna wskazuje, zobaczyc jaka ma skladnie ta zmienna dodac ponizej druga ale juz bez "unwatch" dopisac nizej 'JAKAS2' => $jakas2, i w tplu dac {JAKAS2} |
|
|
|
|
|