|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
SQL Errors |
Autor |
Wiadomość |
Jane
|
Wysłany: 14-04-2022, 19:57 SQL Errors
|
|
|
Forum stoi na webd i zostało w tym roku zaktualizowane z wersji 1.12.6 do 1.12.8
Baza była aktualizowana, szablon był aktualizowany, natomiast sam skrypt był wgrany z czystej paczki.
Większość błędów udało się już naprawić/obejść, ale nadal jeszcze się pojawiają kolejne i to raczej nietypowe.
Gdy próbowałam zbanować IP bota wyrzuciło ten błąd [ktoś w 2019 to zgłaszał, ale nie uzyskał żadnej odpowiedzi]
Kod: | Couldn't insert ban_ip info into database
DEBUG MODE
SQL Error : 1366 Incorrect integer value: '' for column 'ban_expire_time' at row 1
INSERT INTO phpbb_banlist (ban_ip, ban_time, ban_expire_time, ban_by_userid, ban_priv_reason, ban_pub_reason_mode, ban_pub_reason) VALUES ('d17f2c57', 1649961220, '', 2, 'spambot', 2, 'Spam.')
Line : 324
File : admin_user_bantron.php |
Natomiast przy tworzeniu/edycji grup pojawia się poniższy błąd. Nie występuje on jedynie kiedy zaznacza się opcję, że gracze nie mogą sami opuścić grupy. Jeśli to jest zaznaczone wszystko działa prawidłowo.
Kod: | Could not update group
DEBUG MODE
SQL Error : 1366 Incorrect integer value: '' for column 'group_no_unsub' at row 1
UPDATE phpbb_groups SET group_type = 2, group_name = 'Archiwum', group_description = 'Od 10 postów dane konto zyskuje dostęp do archiwów.', group_moderator = 2, group_count='10', group_count_enable='1', group_mail_enable='0', group_no_unsub='' , group_color = '', group_prefix = '', group_style = '' WHERE group_id = 1308
Line : 377
File : admin_groups.php |
Pojawia się też błąd kiedy próbuję wyszukać posty na moim głównym koncie, które ma aktualnie 9884 posty. Nie mogę tego zrobić z poziomu profilu przez kliknięcie w link "znajdź wszystkie posty" ani też przez Szukaj, kiedy wyszukuje po autorze. Szukajka działa wyłącznie wtedy, kiedy zaznaczę kategorię/dział, w którym chce wyszukać swoje posty, jeśli tego nie zaznaczam, to błąd wyskakuje. Kod błędu jest w załączniku, bo jest mega długi.
search array bug.txt
|
Pobierz Plik ściągnięto 108 raz(y) 73,42 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez Jane 15-04-2022, 14:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 14-04-2022, 21:57
|
|
|
admin/admin_bantron.php
zmień na
admin/admin_groups.php
Kod: | group_no_unsub='$group_no_unsub' | na Kod: | group_no_unsub=$group_no_unsub |
|
|
|
|
|
Jane
|
Wysłany: 15-04-2022, 14:17
|
|
|
Woytec, Próbowałam już sposobu z usuwaniem apostrofów przy grupach i wtedy baza wyrąbała błąd ogólny. |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 17-04-2022, 09:06
|
|
|
Ale o jakiej treści? |
|
|
|
|
Jane
|
Wysłany: 17-04-2022, 13:17
|
|
|
Przy tworzeniu nowej grupy wyskoczyło poniższe jak usunęłam apostrofy, tak jak napisałeś w poście wyżej. Już widziałam wcześniej w innym wątku Twoją poradę z usuwaniem apostrofów i ją zastosowałam i wtedy i teraz wyrzuciło też błąd.
Kod: | Could not insert new group
DEBUG MODE
SQL Error : 1366 Incorrect integer value: '' for column 'group_no_unsub' at row 1
INSERT INTO phpbb_groups (group_type, group_name, group_description, group_moderator, group_count, group_count_enable, group_mail_enable, group_no_unsub, group_single_user, group_order, group_color, group_prefix, group_style) VALUES (2, 'test', 'test', 727, '99999999', '0', '1', '', '0', 20, '', '', '')
Line : 441
File : admin_groups.php
|
|
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 18-04-2022, 22:34
|
|
|
Tutaj to samo
|
|
|
|
|
Jane
|
Wysłany: 21-04-2022, 19:20
|
|
|
Usunęłam apostrofy w obu miejscach i wyrzuciło to: Kod: | Could not insert new group
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' '0', 20, '', '', '')' at line 2
INSERT INTO phpbb_groups (group_type, group_name, group_description, group_moderator, group_count, group_count_enable, group_mail_enable, group_no_unsub, group_single_user, group_order, group_color, group_prefix, group_style) VALUES (2, 'test', '', 727, '99999999', '0', '0', , '0', 20, '', '', '')
Line : 441
File : admin_groups.php
|
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 26-04-2022, 20:10
|
|
|
Kod: | $group_no_unsub = isset($HTTP_POST_VARS['group_no_unsub']) ? true : false; | zmień na Kod: | $group_no_unsub = isset($HTTP_POST_VARS['group_no_unsub']) ? 1 : 0; |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!