phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Czysta podstrona w stylu forum
Autor Wiadomość
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 16-05-2008, 19:09   Czysta podstrona w stylu forum

Albo zle szukam albo to ktos usunal :) Jestem niemalze pewny ze kiedys ktos o to pytal..
Jak zrobic czysta podstrone na forum, w stylu forum ? Tak aby na tej stronie mozna zaincludowac jakis plik i zeby to wygladalo jak jedna z podstron forum.
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
n!ck

Pomógł: 2 razy
Posty: 45
Wysłany: 16-05-2008, 20:40   

To jest modyfikacja nazywa się InfoPage, a tutaj masz link:
Kod:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=28876
 
     
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 16-05-2008, 23:19   

Wiem, ja bardziej myslalem o zwyklym pliku php w ktorym moge zaincludowac inny plik php nie zwiazany z forum (jedynie pobiera login i haslo z bazy forum). Na infopage nie da sie includowac :)
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 16-05-2008, 23:30   

Tworzysz plik php:
Kod:
<?php

define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_REG);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//

if ( $board_config['login_require'] && !$userdata['session_logged_in'] )
{
    $message = $lang['login_require'] . '<br /><br />' . sprintf($lang['login_require_register'], '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=register") . '">', '</a>');
    message_die(GENERAL_MESSAGE, $message);
}

// Set vars to prevent naughtiness
$reg = array();



//
// Lets build a page ...
//
$page_title = $l_title;
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'plik.tpl')
);


$template->pparse('body');

include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);

?>
wrzucasz go do glownego katalogu forum, do niego dorabiasz plik tpl o nazwie plik.tpl, zawierajacy to, co chcesz tam miec wewnatrz (pomiedzy naglowkiem i stopka,) i ziu....
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 11-02-2019, 22:54   

Witam

Do czego służy ten fragment?

Cytat:
if ( $board_config['login_require'] && !$userdata['session_logged_in'] )
{
$message = $lang['login_require'] . '<br /><br />' . sprintf($lang['login_require_register'], '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=register") . '">', '</a>');
message_die(GENERAL_MESSAGE, $message);
}


Myślałem że sprawdza czy użytkownik jest zalogowany, ale strona się odpala dla zalogowanych i niezalogowanych

Dzięki za info.
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 11-02-2019, 23:03   

jangcy, a jak masz ustawione w PA- Ogólne - Konfiguracja - Dodatkowe
Restrykcja dostępu dla niezarejestrowanych
Niezarejestrowani użytkownicy nie mogą przeglądać listy użytkowników i profilów Tak Nie
Restrykcja całkowita dostępu dla niezarejestrowanych
Niezarejestrowani użytkownicy nie mogą w ogóle przeglądać żadnej części forum
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 11-02-2019, 23:15   

Witam

Mam ustawione tę opcję:
"Restrykcja dostępu dla niezarejestrowanych
Niezarejestrowani użytkownicy nie mogą przeglądać listy użytkowników i profilów"

Czyli po wylogowaniu i kliknięciu na np "użytkownicy" mam taki komunikat:

"Dostęp do tej części forum wymaga zalogowania się.
Jeżeli nie jesteś jeszcze zarejestrowany, kliknij Tutaj żeby przejść do formularza rejestracyjnego."
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 11-02-2019, 23:27   

Sprawdź możliwość wejścia na nową stronę przy rożnych ustawieniach tak/nie przy "Restrykcja całkowita dostępu dla niezarejestrowanych".
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 12-02-2019, 00:03   

Przy całkowitej restrykcji dla niezarejestrowanych dostęp do tej strony jest również zablokowany, natomiast przy częściowej strona jest widoczna. (np regulamin był widoczny nawet przy całkowitej restrykcji). Także ten kod działa, tylko nie tak jak potrzebuje.
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 12-02-2019, 00:05   

Jeżeli chcesz wymagać zalogowania niezależnie od zaznaczonych opcji w PA to może spróbuj usunąć
Kod:
$board_config['login_require'] &&
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 12-02-2019, 10:37   

xlesiu napisał/a:
Jeżeli chcesz wymagać zalogowania niezależnie od zaznaczonych opcji w PA to może spróbuj usunąć
Kod:
$board_config['login_require'] &&

xlesiu jesteś wielki. Dzięki

[ Dodano: 12-02-2019, 10:55 ]
Dzięki pomocy kolegów a w szczególności kolegi xlesiu
pomyślałem że wkleję kody do 3 wersji takiej strony. Pamiętajcie że trzeba stworzyć plik tpl (np z kodem html),
podmienić nazwę tu:
Kod:
    'body' => 'nazwa_body.tpl')
oraz umieści plik ten w /templates/NAZWA STYLU/plik.tpl.
Plik .php umieszczamy w katalogu głównym

Kod własnej strony.php dostępnej dla każdego (zalogowani i niezalogowani) - niezależnie od ustawień restrykcji dostępu w PA
Kod:
<?php
define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//
$page_title = 'Inne';
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'nazwa_body.tpl')
);

$template->pparse('body');
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);
?>


Kod własnej strony.php dostępnej zalogowanych - jeżeli w PA restrykcja całkowita dla niezalogowanych jest ustawiona na TAK:
Kod:
<?php

define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_REG);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//

if ( $board_config['login_require'] && !$userdata['session_logged_in'] )
{
    $message = $lang['login_require'] . '<br /><br />' . sprintf($lang['login_require_register'], '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=register") . '">', '</a>');
    message_die(GENERAL_MESSAGE, $message);
}

// Set vars to prevent naughtiness
$reg = array();

//
// Lets build a page ...
//
$page_title = $l_title;
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'nazwa_body.tpl')
);

$template->pparse('body');

include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);

?><?php
define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//
$page_title = 'Inne';
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'nazwa_body.tpl')
);

$template->pparse('body');
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);
?>


Kod własnej strony.php dostępnej zalogowanych - nawet jeżeli w PA restrykcja całkowita dla niezalogowanych jest ustawiona na NIE:
Kod:
<?php

define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_REG);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//

if ( !$userdata['session_logged_in'] )
{
    $message = $lang['login_require'] . '<br /><br />' . sprintf($lang['login_require_register'], '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=register") . '">', '</a>');
    message_die(GENERAL_MESSAGE, $message);
}

// Set vars to prevent naughtiness
$reg = array();

//
// Lets build a page ...
//
$page_title = $l_title;
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'nazwa_body.tpl')
);

$template->pparse('body');

include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);

?>


W załaczniku wszystkie 3 pliki + plik .tpl

[ Dodano: 15-02-2019, 19:41 ]
Sprawdzając pliki np "grupy" zauważyłem, że efekt dostępu tylko dla zalogowanych można jeszcze osiągnąć poprzez użycie dłuższego kodu
Kod:
if ( $board_config['login_require'] && !$userdata['session_logged_in'] || ( $board_config['crestrict'] && !$userdata['session_logged_in'] ) )

wówczas dostęp będzie zależny od ustawień częściowej restrykcji dla niezalogowanych w PA.
Sugestia xlesiu powoduje że niezależnie od powyższych ustawień strona będzie dostępna tylko dla zalogowanych (czyli opcja preferowana przeze mnie:)

PS
A idąc za ciosem, czy ktoś wie jak ograniczyć dostęp (w moim przypadku do Download) tylko dla jednej grupy (lub kilku grup).
Chciałbym żeby zwykli użytkownicy nie mogli ściągać plików, tylko grupa o dodatkowych prawach. Ktoś może próbował takiej opcji?

sample php files.zip
Pobierz Plik ściągnięto 44 raz(y) 2,35 KB

 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 15-02-2019, 21:52   

Stare rozwiązanie i nie wiem czy działa http://przemo.org/phpBB2/...pic.php?t=91178
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 15-02-2019, 23:15   

Dzięki. Sprawdzę.

[ Dodano: 16-02-2019, 11:29 ]
Spróbowałem, ale tak jak pisał ktoś w tym wątku, niestety nie działa.
Ale co ciekawe. Jak wpisałem grupę 1 (u mnie to anonymous) co wnioskuje że jest grupą niezalogowanych, to można było wejść na download bez logowania, a nie można było po zalogowaniu.
Więc może kierunek jest dobry, tylko gdzieś jest błąd.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę