phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Album zdjęciowy na najnowszej wersji Phpbb by Przemo
Autor Wiadomość
Lukdirt

Posty: 60
Wysłany: 01-08-2018, 11:28   Album zdjęciowy na najnowszej wersji Phpbb by Przemo

Witam serdecznie.
Po raz pierwszy od kilku lat (a dokładnie od 2011 roku) przymierzam się do stworzenia forum opartej na tej modyfikacji. Jednak to co, zauważyłem, trochę mnie zaniepokoiło. Na aktualnej wersji modyfikacji nie można stworzyć albumu ze zdjęciami. Czy faktycznie album został usunięty przy jakiejś tam aktualizacji, i jedynym rozwiązaniem jest ściągniecie starej wersji? Jeśli tak, to gdzie ściągnąć starszą wersję phpbb by Przemo?

[ Dodano: 04-08-2018, 15:06 ]
Na szczęście, udało mi się zainstalować przedostatnią wersję modyfikacji.

Sami zobaczcie - www.lukedirt.com.pl
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 06-02-2019, 15:41   

Witam

Jak Ci się udało uruchomić album. U mnie na forum 1.12.8 są tylko opisy zdjecia a samo zdjęcie nie pojawia się.

Nie wgrywałem wersjhi 1.12.9 bo tam nie ma albumu....

W załączniku screen shoot tego co mi się wyświetla

album FFP.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 126,09 KB

 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 11-02-2019, 22:35   

jangcy, a pod adresem znajduje się obrazek?
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 11-02-2019, 23:12   

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.
Ale jak kliknę na nazwę to też nie nic się nie pojawia.

picture.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 114,49 KB

 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 11-02-2019, 23:14   

Kliknij na tym zepsutym obrazku i zobacz dokąd prowadzi link "Otwórz grafikę w nowym oknie"
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 11-02-2019, 23:53   

Mam opcję - otwórz link w nowym oknie i odsyła mnie tu
...forum/album_thumbnail.php?pic_id=5
i jest pusta strona.

Nie mam w tej chwili testowego loginu, ale mogę zrobić jak trzeba.

Zwróciłem też uwagę że jak się wstawi zdjęcie w postach, to miniatura ma jakoś tak dziwnie zmienione kolory. Po otwarciu jest normalnie.

Generalnie nic nie ruszałem z albumem. Tak jest od początku. Co ciekawe, wcześniej dla testowania stawiałem to samo forum na innym, darmowym serwerze, dla testów i tam album działa. Jest też wtedy opcja "otwórz grafikę w nowym oknie"
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 11-02-2019, 23:56   

Co do jakości miniaturek to zobacz może opcję http://przemo.org/phpBB2/...light=kompresja
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 12-02-2019, 00:05   

Dzięki. Sprawdzę.

A co do samego albumu jakieś pomysły. Nie ma gdzieś samych plików albumu żeby je skopiować na nowo?
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 12-02-2019, 00:06   

Link do forum w werjii 1.12.8 http://przemo.org/phpBB2/...zemo_1.12.8.zip
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 12-02-2019, 10:57   

Radzisz żeby podmienić ręcznie wszystkie pliki gdzie występuje "album" bo zainstaluje forum na nowo to stracę wszystkie mody i zmiany...
 
     
Lukdirt

Posty: 60
Wysłany: 12-02-2019, 16:39   

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję na Twój problem, ale...

Wyłącz znak wodny w Panelu Administracyjnym. Ja też miałem z tym problem. Gdy wyłączyłem znak wodny, wszystkie zdjęcia bez problemu się wyświetlają.

Gdzie znajduje się znak wodny? W:

PA :arrow: Album zdjęć :arrow: Konfiguracja :arrow: Znak wodny.

Wpisujesz "0" żeby go wyłączyć.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
jangcy

Posty: 30
Wysłany: 12-02-2019, 17:43   

Witam, dzięki.

Niestety nie ma żadnej różnicy. Nic lepiej, nic gorzej. Nawet jak dam 99 to też nic się obrazki nie różnią.

Album też wciąż nie działa.

[ Dodano: 15-02-2019, 11:54 ]
Przyszło mi jeszcze coś do głowy.
Otóż w PA -> Załączniki -> Konfiguracja nie ma żadnych wpisów. Po wpisaniu danych i wysłaniu i ponownych odswierzeniu, nic tam nie ma, a quota dyskowa, nawet jak ja zmienie, to pozostaje 50MB.
W starym forum, które kiedyś mieliśmy, wprowadzone dane były wciąż widoczne.
Myślałem że może w tej wersji forum, dane są wysyłane i tyle.

Może tu jest też jakiś problem. Czy te dane nie powinny być widoczne w konfiguracji skoro zostały wprowadzone?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę