phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Nieaktualne: [Sponsor] Serwis udostepniaj?cy phpbb by Przemo
Autor Wiadomość
_Misiek_

Wysłany: 27-04-2005, 19:49   Nieaktualne: [Sponsor] Serwis udostepniający phpbb by Przemo

Prowadziłem do dziś serwis Webplus udostępniający fora phpbb modified by Przemo oraz kilka innych komponentow. Jednak dziś firma hostingowa kazała wykupić serwis dedykowany za 450zl/m-c albo iść sobie w diabły... :(

Poszukuję zatem osoby, która miałaby możliwość i zechciałaby udostępnić mi serwer. Moje wymagania względem niego to co najmniej 2GB HDD, 35GB miesięcznie transferu, nieograniczone mysql (wiekszosc danych znajduje sie wlasnie w bazach). Do tego osoba ta musi się liczyć z tym, że serwis obciąża procesor i pamięć serwera. Miałem w planie aktualizować forum do ver.1.9, jak również wyłączenie takich funkcji jak wyszukiwarka co by ograniczyło obciążenie serwera.

Co mam do zaoferowania? Serwis był bardzo popularny - było prawie 4000 zarejestrowanych użytkowników. Utrzymywałem go sprzedając odslony bannerow. Bylem w stanie zarobic ok 100zl miesiecznie, wydajac 65zl na serwer. Myślę, że jestem w stanie zapewnić ładną kampanię reklamową...

Jesli ktos bylby zainteresowany to prosze o kontakt gomisiekgo@wp.pl, gg:7294985
Ostatnio zmieniony przez _Misiek_ 01-05-2005, 17:09, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

shqvarny

Wysłany: 27-04-2005, 22:09   

znalezienie takowego sponsora graniczy chyba z cudem... bynajmniej nie sądzę, by ktoś z userów tego forum mógł sobie pozwolić na coś takiego. jak dla mnie to powinieneś popytać się różnych firm hostingowych i może się dogadasz jakoś.

Widmo

Wysłany: 27-04-2005, 23:10   

_Misiek_, a nie jestes w stanie wprowadzic jakiejs drobnej oplaty?

zlotowka miesiecznie ( na konto, payPal, czy jakkolwiek ) lub 3 zł za sms ( dostaniesz za to zlotowke) i jestes w stanie utrzymac serwis...

to dla ludzi wychodzi 12 zł ROCZNIE !!

_Misiek_

Wysłany: 28-04-2005, 03:14   

Mam jeszcze jedno wyjście.... spróbuje zrobić jednorazową zbiórkę kasy. Myślę, że z dobrym wiatrem starczyłoby na jakieś 3 do 4 miesięcy. Zobaczymy jak udałoby mi się wtedy rozwinąć serwis. Do tej pory sam się utrzymywał i przy odpowiedniej ilości userów utrzymywałby się na nowym serwerze...

A co do tych mikropłatności to jak coś gdzieś o tym patrzyłem to kazali chyba podać dane firmy, żeby coś takiego założyć... :?

Widmo

Wysłany: 28-04-2005, 07:37   

ja mam takie SMSy... :>
na prywatna osobe.

Przemo

Wysłany: 28-04-2005, 13:14   

Musialo by to byc na tej zasadzie, ze firma hostingowa posiadajaca zapas na laczu, wstawia do serwerowni jeden serwer specjalnie dla Ciebie i tyle. Kosztuje to ja tylko uszczuplenie lacza o pare MB co w przypadku lacz 155mbit nie jest duzo, a za to ma dobra reklame na kazdym z tych for. Jakbym mial taką firme to wszedlbym w to.

Jak juz Ci kiedys pisalem - oprocz uszczuplen w skrypcie ktore zrobiles, trzeba by bylo zrobic jeszcze kilka zmian aby forum jak najmniej obciazalo serwer.

Napisz moze ogloszenie na kilka grup dyskusyjnych odnosnie linuxa, hostingu itp.itd Zanim je wyslesz, zamiesc tutaj, przeanalizujemy.

_Misiek_

Wysłany: 28-04-2005, 13:43   

Zastanawiam się jeszcze nad taka opcją, by skorzystać z ich oferty. Nie wiem czy to się uda, ale rozesłałbym do użytkowników Webplusa maila z prośbą o wpłatę 2-5zł. Gdyby wpłaciło sporo osób to mógłbym za to utrzymać serwis przez jakieś 3 miesiące... Koszt ich serwera to 400zł (z ich buttonem na forach) - to co moge zarobić na bannerach czyli 100zł daje deficyt 300zł... Po tych kilku miesiacach musiałbym tak wypromować serwis, żeby stykało z bannerów... BTW czy 400zł za taki serwer dedykowany się opyla?

Cytat:
Intel Celeron 2,4 Ghz

80 GB Hdd

512 MB Ram

5 Dedykowanych adresów IP

1000 GB Transferu miesięcznego

hmmm... mozesz cos wiecej powiedziec o tych sms'kach... gdzie zalozyles itp?

Gadatliwa Kasia 

_Misiek_

Wysłany: 01-05-2005, 17:08   

Dobra Webplus is back on-line... 8) Znalazłem sponsora, który mi udostępni serwer za pop-undera, tak więc ta oferta już jest nieaktualna.

PS. Jeżeli chcecie założyć forum phpbb by Przemo ver.1.8 (niedlugo update) to zapraszam na www.webplus.d8b.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi