|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Jak ręcznie dodać pola profilu? |
Autor |
Wiadomość |
Draco demonicus

|
Wysłany: 06-03-2017, 01:07 Jak ręcznie dodać pola profilu?
|
|
|
Które pliki i w którym miejscu edytować pliki aby dodać nowe pola profilu?
Powody dla których chcę te pola to:
- Chcę mieć dostęp do edytowania ich w łatwy(sic!) sposób, tak, aby móc zmieniać ich kolejność i wszystko bez problemów
- Chcę stworzyć pola w stylu Imię, drugie imie, pseudonim i nazwisko - wyświetlane jako jedno pole
- Chcę stworzyć pole profilu z rozwijalną listą i opcją "Inne" z możliwością wpisania swojej wartości
- Chcę im zrobić belki z nagłówkiem, a nie wszystkie jeden po drugim; chodzi o to, że np. są "Obowiązkowe Dane Rejestracji", "Informacje profilu (nieobowiązkowe........)" itp. Chcę pod tym drugim zrobić szereg belek z nagłówkami na pola profilu.
Jako iż jest to forum RPG, to jest tych opcji sporo. Pól profilu jest kilkadziesiąt i to bardzo przeszkadza, że nie wiesz co gdzie jest. Nie ma możliwości dostępu do wszystkich możliwości. Nie da się nawet zmieniać kolejności pól profilu inaczej niż grzebanie w sql i babranie się z tym czy wszystko dobrze zrobione, bo wystarczy pomylić cyferkę i koniec. A tutaj nie będzie z tym żadnego problemu.
Gdyby ktoś powiedział jak to zrobić. Gdzie są te pliki i w którym miejscu edytować, to sam bym sobie to zrobił. A jakby ktoś zrobił jakieś przykładowe pole, to by wystarczyło całkowicie. Bo to głównie kopiuj wklej.
Mój skrypt forum to 1.12.6. |
_________________ Avek jest mojego autorstwa. Zastrzegam sobie prawo do jego kopiowania, przerabiania i posiadania. Niestosowanie się do tego oznacza kradzież. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
xlesiu

|
|
|
|
 |
Draco demonicus

|
Wysłany: 24-03-2017, 00:52
|
|
|
W sensie mam skorzystać z poradnika instalacji tej modyfikacji by wiedzieć jak się takowe pola profilu samemu dodaje?
Pamiętam, że kiedyś tak zrobiłem, dodając nowe płcie, patrząc jak wygląda modyfikacja na klasy postaci |
_________________ Avek jest mojego autorstwa. Zastrzegam sobie prawo do jego kopiowania, przerabiania i posiadania. Niestosowanie się do tego oznacza kradzież. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!