Mocny hosting |
Autor |
Wiadomość |
Taco_Hemingway
|
Wysłany: 10-01-2017, 00:03 Mocny hosting
|
|
|
Siema. Od jakiegoś czasu nasze forum atakuje jeden człowiek, kupuje różne DDoSy i nie odchodzi od komputera praktycznie w ogóle. Mieliśmy tani hosting na Home.pl i cały czas blokowali nasze forum z powodu ataków, zmieniliśmy na OVH i mamy cały czas coś takiego: http://imgur.com/TW9Wo8y rzecz jasna to przez te ataki. Proszę was o pomoc, szukam hostingu, który wytrzyma ataki od tego człowieka, musi być coś mocnego z ochroną Anty-DDoS i to nie taką na niby, aby w końcu można było przeglądać to forum normalnie. Cena myślę, że maksymalnie ok. 150/200zł. Będę wdzięczny, jeśli uzyskam jakąś konkretną odpowiedź. |
Ostatnio zmieniony przez Taco_Hemingway 01-06-2017, 16:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 10-01-2017, 14:07
|
|
|
Nie warto na początek spróbować zastosować cloudflare? Komunikat pojawia się, ponieważ jest zbyt dużo odpowiedzi do skryptu. Sprawdź logi, w co konkretnie 'atakują', bo jak na razie to uciekasz, a nie zwalczasz. |
|
|
|
|
zypolek
|
Wysłany: 10-01-2017, 16:15
|
|
|
Hekko, a ewentualnie Minthost, oczywiście VPS - powinno dać radę w takim budżecie. Najlepiej napisz do adminów, przedstaw sytuację, niech ci doradzą konkretne rozwiązanie. |
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 11-01-2017, 18:41
|
|
|
zypolek napisał/a: | Hekko, a ewentualnie Minthost, oczywiście VPS - powinno dać radę w takim budżecie. Najlepiej napisz do adminów, przedstaw sytuację, niech ci doradzą konkretne rozwiązanie. |
Minthost jest słaby jak barszcz. No, gorszego hostingu to już podać nie mogłeś.
P.S Jak zaczną jego stronę atakować to minthost zablokuje i nic więcej z tym nie zrobi. Reasumując - tracisz kasę. |
|
|
|
|
zypolek
|
Wysłany: 16-01-2017, 16:22
|
|
|
Tzn. teraz nic u nich nie mam, ale rozmawiałem nawet jakiś czas temu z adminem i byli mocno przygotowani na takie sytuacje - tylko nie pamiętam dokładnie na czym to przygotowanie polegało. Ja aktualnie mam konta wyłącznie w Hekko. |
|
|
|
|
Taco_Hemingway
|
Wysłany: 17-01-2017, 22:09
|
|
|
Jak przenosilismy na OVH też obiecali ochronę Anty DDoS, przekonywali, że z nie jednym atakiem dadzą radę, a jest jak jest. Jakieś jeszcze propozycje ? A co z tym cloudflare ? Nie słyszałem jeszcze o tym, tym bardziej że nie jestem jakimś zaawansowanym znawca tego wszystkiego. |
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 18-01-2017, 14:35
|
|
|
Możliwe, że obiecują złote góry, jednak opinia w sieci mówi za siebie. Wiele niezadowolonych klientów. Poza tym, że strona bardzo niestabilna to również przy ataku, jeżeli zostaniesz zaatakowany - rozkładają ręce lub nawet blokują dostęp, a za wyjaśnienie podają Twoją winę.
Taco_Hemingway, Tutaj możesz ułamek poczytać o tym, lecz proponuję jednak poczytać na stronie projektu. https://www.tomick.pl/int...-kazdej-strony/
Jeżeli ataki są na stronę - najpierw ruch przechodzi przez cloudfare, a poźniej do Ciebie, także pomaga, jeżeli ktoś Ciebie "nie lubi". Nie zmienia to faktu, że, jeśli masz słabą maszynę to raptem dostanie "kopa" i będzie śmigać. |
|
|
|
|
Taco_Hemingway
|
Wysłany: 20-01-2017, 10:07
|
|
|
A co z tym Hekko ? Da radę normalnie uciagnac i nie trzeba będzie się męczyć z tym więcej ?
shanonWEB napisał/a: | Nie warto na początek spróbować zastosować cloudflare? Komunikat pojawia się, ponieważ jest zbyt dużo odpowiedzi do skryptu. Sprawdź logi, w co konkretnie 'atakują', bo jak na razie to uciekasz, a nie zwalczasz. | gdzie mogę sprawdzić te logi ? Może coś uda się zdziałać. |
|
|
|
|
karim
|
Wysłany: 24-01-2017, 19:08
|
|
|
W Firehost masz testowanie VPSa za darmo. Nie sądzę, żeby coś było nie tak, ale sprawdźcie sobie.
Nasze doświadczenia z ich serwerem są zdecydowanie pozytywne. |
|
|
|
|
zypolek
|
Wysłany: 27-01-2017, 16:40
|
|
|
Z Hekko nie ma żadnych problemów. Siedzę tam od wielu lat i zawsze mi to fajnie śmigało. Nie widzę powodów do tego, żeby cokolwiek tutaj kombinować. Ich usługa działa pierwsza klasa. A zresztą - sami sobie ją potestujcie. |
|
|
|
|
jezyk403
|
Wysłany: 29-01-2017, 19:49
|
|
|
ja od kilku lat tylko używam HEKKO i może 2 razy zdarzyło się że przez chwilę nie działo a tak serwery śmigają bez zająknięcia i obsługa szybka jest. |
Ostatnio zmieniony przez Woytec 22-05-2020, 19:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zypolek
|
Wysłany: 02-02-2017, 16:25
|
|
|
Może bez refa co? U nich dobre jest to, że każdego roku przedłużając serwer dostajesz kolejny rabat. To jest chyba 10 proc. i dotyczy przedłużenia o kolejny rok. |
|
|
|
|
karim
|
Wysłany: 10-03-2017, 18:45
|
|
|
Firehost. Niewielki koszt, a działa solidnie, było już. Nie rozumiem po co ludzie stawiają serwisy na hostingach, które kosztują po kilka stówek. To samo, albo i lepszą usługę macie za kilka razy mniejsze pieniądze. Nie widzę w tym logiki... |
|
|
|
|
zypolek
|
Wysłany: 15-03-2017, 16:27
|
|
|
Ale po co ktoś ma tam zakładać konto, skoro istnieją solidne hostingi ze stawką na podobnym poziomie, ale zdecydowanie bardziej renomowane? Raczej coś takiego jest zdecydowanie pozbawione sensu. Mylę się? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
orka
|
Wysłany: 09-05-2017, 18:11
|
|
|
A co oznacza renomowane? Bez jaj... renoma jest dziś, jutro już nie. Wystarczy jedna większa awaria, a na mniejszych hotingach podejście jest inne. Zresztą - wystarczy wysłać zapytanie do supportu żeby zobaczyć jaka jest jakość wypowiedzi i jak długo się na nią czeka. |
|
|
|
|
|