|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Lokalizacja pliku logo.png |
Autor |
Wiadomość |
wlprzemek
|
Wysłany: 02-01-2017, 18:25 Lokalizacja pliku logo.png
|
|
|
Witam.
W związku tym iż chciał bym podlinkować plik graficzny, który znajduje się na głównej stronie forum tj logo.png - szukam jego położenia w katalogach tzn nazwy pliku, który zawiera tą właśnie zawartość.
Wiem iż plik .css odpowiedzialny za to to:
Kod: | .logo {background: url(images/logo.png); width:660px; height: 270px; position: relative; top:-10px; left: -10px; background-repeat:no-repeat;} |
Może ktoś mi podpowiedzieć? |
_________________ PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 02-01-2017, 19:15
|
|
|
Gdzie jest problem?
Kod: | http://ybk-players.pdg.pl/templates/BattleForum/images/logo.png |
P.S. Zmień sygnaturkę (wywal ten link, miejsce na adres forum jest gdzie indziej). |
|
|
|
|
wlprzemek
|
Wysłany: 02-01-2017, 22:33
|
|
|
To gdzie leży plik to wiem, lecz szukałem lokalizacji gdzie znajduje się odnośnik do klasy css .logo |
_________________ PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA |
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 03-01-2017, 18:27
|
|
|
.css nie ma nic wspólnego z "podlinkowaniem". Robisz to w plikach szablonu (.tpl) dodając przed obrazkiem znacznik <a href="">.
P.S Z tego co pamiętam to odnośnik do loga można skonfigurować z PA. |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 05-01-2017, 19:06
|
|
|
Plik overall_header.tpl w stylu. Szukaj
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!