|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Awaria tabeli - dziwne objawy! |
Autor |
Wiadomość |
wlprzemek
|
Wysłany: 01-12-2016, 17:32 Awaria tabeli - dziwne objawy!
|
|
|
Witam.
Korzystając już ok 2 lata z modyfikacji php by przemo do wczoraj wszystko było ok, lecz nagle zauważyłem iż coś jest nie tak, bo forum nie wyświetla żadnych tematów a
Kod: | Could not get data from topic view table |
po czym sprawdziłem bazę danych i okazało się iż wyskoczył jakiś mi nie znany error widoczny na screenie i nie wiem co jest tym spowodowane i czy da się to naprawić - bo opcja na hostingu i forum z optymalizacją i naprawą bazy nie pomaga.
Dziwna sytuacja też przykuła moją uwagę iż też wczoraj w statystyce pokazało się iż
Cytat: | Najwięcej użytkowników 27 było obecnych 2016-11-29, 02:40 |
co jest niemożliwe! - bo nie ta godzina na taką aktywność i w PA nie mam potwierdzenia zalogowanych tylu osób o tej porze
Czy to może wina jakiejś awarii hostingu czy coś innego i co najważniejsze jak to naprawić bo wygląda na to iż zawartość tej tabeli Kod: | wlprzeme_ybk.phpbb_topic_view | zniknęła
Screenshot_20161201_173105.png
|
|
Plik ściągnięto 17 raz(y) 30,08 KB |
Screenshot_20161201_172425.png
|
|
Plik ściągnięto 19 raz(y) 11,92 KB |
|
_________________ PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 05-12-2016, 21:34
|
|
|
Wygląda na niekompletne pliki na serwerze mysql. Jeżeli nie zależy ci na danych funkcji "kto przeglądał temat" możesz usunąć i utworzyć tabelę jeszcze raz. |
|
|
|
|
wlprzemek
|
Wysłany: 06-12-2016, 07:15
|
|
|
Woytec napisał/a: | Wygląda na niekompletne pliki na serwerze mysql. Jeżeli nie zależy ci na danych funkcji "kto przeglądał temat" możesz usunąć i utworzyć tabelę jeszcze raz. |
Ok rozumiem... a możesz podpowiedzieć jak utworzyć taką samą tabelę z takimi samymi atrybutami? ... bo z usunięciem sobie poradzę |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 06-12-2016, 15:45
|
|
|
Kod: | CREATE TABLE phpbb_topic_view (
topic_id mediumint(8) NOT NULL default '0',
user_id mediumint(8) NOT NULL default '0',
view_time int(11) NOT NULL default '0',
view_count int(11) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (topic_id, user_id)
) DEFAULT CHARSET latin2 COLLATE latin2_general_ci; |
|
|
|
|
|
wlprzemek
|
Wysłany: 06-12-2016, 19:40
|
|
|
Woytec, WIELKIE DZIĘKI |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!