|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
"Re:" w tytule postu |
Autor |
Wiadomość |
Mirador
|
Wysłany: 15-12-2015, 16:32 "Re:" w tytule postu
|
|
|
Googlam z marnym skutkiem.
Szukam moda, który usuwałby powtarzające się w odpowiedziach na pierwszy post tematy.
Chodzi nie tylko o wycięcie "Re:", ale całego tematu.
Znalazłem pewne rozwiązanie tutaj:
http://www.phpbb-seo.com/...605.html#p26765
ale wymaga ono grzebania w kodzie, a mod byłby zbawieniem dla mniej wprawnych adminów.
Będę wdzięcznym za pomoc. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
luk19952
|
Wysłany: 15-12-2015, 16:37
|
|
|
Witaj.
To jest forum supportu phpBB modified by Przemo. Jeśli masz phpBB3 szukaj pomocy na supporcie owego skryptu. |
|
|
|
|
Mirador
|
Wysłany: 15-12-2015, 17:26
|
|
|
Dzięki, nie zwróciłem uwagi na tę subtelność. |
|
|
|
|
shanonWEB
|
Wysłany: 17-12-2015, 03:36 Re: "Re:" w tytule postu
|
|
|
Mirador napisał/a: | Googlam z marnym skutkiem.
Szukam moda, który usuwałby powtarzające się w odpowiedziach na pierwszy post tematy.
Chodzi nie tylko o wycięcie "Re:", ale całego tematu.
Znalazłem pewne rozwiązanie tutaj:
http://www.phpbb-seo.com/...605.html#p26765
ale wymaga ono grzebania w kodzie, a mod byłby zbawieniem dla mniej wprawnych adminów.
Będę wdzięcznym za pomoc. |
Opisz mi admina, który jest „mniej wprawny”, bo jak dla mnie to czyste lenistwo, bądź nie znanie podstaw j. ang.
Podmiana gotowych kodów to mniej niż 2min. O ile to możliwe to tworzenie moda jest zwykłym utrudnianiem sobie życia, a przy tym zapewne stronie opartej o ten cms.
PL INSTRUKCJA:
[OTWÓRZ, EDYTUJ PLIK - viewtopic.php]
[ZNAJDŹ]:
Kod: | $row['post_subject'] = censor_text($row['post_subject']); |
[I DODAJ PO]:
Kod: | $row['post_subject'] = strpos($row['post_subject'], $topic_data['topic_title']) === false ? $row['post_subject'] : ''; |
[LUB]:
Kod: | $row['post_subject'] = strpos($row['post_subject'], $topic_data['topic_title']) === false ? $row['post_subject'] : $user->lang['POST']; |
[INFORMACJA]:
Należy sprawdzić kod pierwszy - czy efekt zadowala, jeśli nie to kod drugi. Teoretycznie według rozwiązania z linku, który podałeś to kod pierwszy usunie "re:" oraz nazwę tematu, czyli całość, a kod drugi usunie "re:", lecz pozostawi temat. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!