Nie wyświetla postów w forum po przeniesieniu ich do innego |
Autor |
Wiadomość |
Draco demonicus
|
Wysłany: 22-05-2015, 20:57 Nie wyświetla postów w forum po przeniesieniu ich do innego
|
|
|
Witam.
Na swoim forum RPG napisałem z 5 postów w złym temacie, więc poprzez MySQL zmieniłem w tabeli phpbb_posts topic_id oraz forum_id na te, które powinno być (na poprawne).
Teraz wpisuję numer tego postu i znajduje go w tym temacie, ale samego postu nie ma. Po wysłaniu "/viewtopic.php?p=47020#47020" znajduje mi 203 z 204 stron, ale nigdzie tych postów tam nie ma.
Co mam zrobić? |
_________________ Avek jest mojego autorstwa. Zastrzegam sobie prawo do jego kopiowania, przerabiania i posiadania. Niestosowanie się do tego oznacza kradzież. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 22-05-2015, 20:58
|
|
|
Draco demonicus napisał/a: | phpbb_posts topic_id oraz forum_id na te | forum_id zmień też w temacie w phpbb_topics. |
|
|
|
|
Draco demonicus
|
Wysłany: 22-05-2015, 21:05
|
|
|
Problem w tym, że wszystkie posty mają w phpbb_posts topic_id 766 i forum_id 57, a w phpbb_topics rekord z topic_id 766 ma też forum_id 57.
To jest z phpbb_posts
A to trzecie strona phpbb_topics
Szukałem już w różnych forums/posts/topics czy cokolwiek mogłoby być powiązane z tym, ale nigdzie nie widzę możliwości zmiany.
EDIT: Wiem, co jest nie tak. post_order trzeba też zmienić! Kiedyś miałem ten problem i właśnie skapłem się, że to jest nie tak. |
_________________ Avek jest mojego autorstwa. Zastrzegam sobie prawo do jego kopiowania, przerabiania i posiadania. Niestosowanie się do tego oznacza kradzież. |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 22-05-2015, 21:40
|
|
|
Draco demonicus napisał/a: | napisałem z 5 postów w złym temacie, więc poprzez MySQL zmieniłem w tabeli phpbb_posts topic_id oraz forum_id na te, które powinno być (na poprawne). | Używaj scalania postów do przenoszenia ich między tematami. |
|
|
|
|
Draco demonicus
|
Wysłany: 22-05-2015, 22:45
|
|
|
Aaaa... no tak. Kiedyś ktoś mi polecił wydzielenie kilku postów napisanych w nie tym co trzeba temacie, a potem przeniesienie ich scalaniem. Dzięki za podpowiedź! |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 23-05-2015, 08:58
|
|
|
Cytat: | wydzielenie kilku postów napisanych w nie tym co trzeba temacie, a potem przeniesienie ich scalaniem | Od razu można scalać jeżeli z tematu do tematu. Wydzielać gdy z tematu do nowego tematu. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Draco demonicus
|
Wysłany: 23-05-2015, 13:24
|
|
|
O, to nie wiedziałem. Dzięki raz jeszcze |
|
|
|
|
|