|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[OffTopic] SSL a wzrost znaczny obciążenia PHP |
Autor |
Wiadomość |
xlesiu
|
Wysłany: 08-05-2015, 10:59 [OffTopic] SSL a wzrost znaczny obciążenia PHP
|
|
|
Chciałem się zapytać osób, które nie miały a dodały sobie ssl czy zauważyły wzrost obciążenia PHP na serwerze?
Oczywiście to duże obciążenie pojawiło się na private_html. |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 09-05-2015, 15:25
|
|
|
Przecież po https leci zaszyfrowany kontent. Za "darmo" się przecież nie zaszyfruje. To normalne. Natomiast jeśli jest to dokuczliwe to musisz pomyśleć o lepszym serwerze - więcej CPU i ramu. |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 09-05-2015, 18:25
|
|
|
Rzeczywiście stronkę mam na "małym" pakiecie hostingowym. Nie spodziewałem się jednak, że po takiej zmianie nastąpi aż 3-krotny wzrost obciążenia niż do tej pory.
Dzięki za odpowiedź. |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!