|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zmiana przycisku na obrazek |
Autor |
Wiadomość |
RebeliaCS
|
Wysłany: 04-05-2015, 08:04 Zmiana przycisku na obrazek
|
|
|
Witam, na forum mam szukajkę pod logo z prawej strony. Chciał bym zastąpić napis "Szukaj" I jego niebieskie tło obrazkiem. To najprawdopodobniej obecny kod o ile się nie mylę:
Kod: | <form action='search.php?stype=f' method='post'>
<input type="text" name="search_keywords" size="30" maxlength="40" value="Szukaj..." class="header" onBlur="if(this.value=='') this.value='Szukaj...';" onFocus="if(this.value=='Szukaj...') this.value='';" >
<input type="submit" class="headsubmit" name="search" value="{L_SEARCH}">
|
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 05-05-2015, 18:06
|
|
|
Dodaj css np Kod: | .headsubmit {
width: 101px;
height: 39px;
background-image: url(images/cellpic2.jpg);
background-repeat: no-repeat;
background-position: 0 0;
} | i z value usuń wpis |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
RebeliaCS
|
Wysłany: 06-05-2015, 17:32
|
|
|
Czyli to? Kod: | value="Szukaj..." class="header" onBlur="if(this.value=='') this.value='Szukaj...';" |
|
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 06-05-2015, 17:35
|
|
|
Kod: | <input type="submit" class="headsubmit" name="search" value="{L_SEARCH}"> | usuwasz {L_SEARCH} i dodajesz kod co dałem wyżej do pliku.css |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!