|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Problem po przeniesieniu forum na home.pl |
Autor |
Wiadomość |
tombog
|
Wysłany: 27-04-2015, 20:57 Problem po przeniesieniu forum na home.pl
|
|
|
Przeniosłem forum na home.pl i po walce z kodowaniem utknąłem na takim komunikacie po próbie napisania posta:
Kod: |
Could not insert new word matches
DEBUG MOD
SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 37551, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('dniach', '27.04.', '05.05.', 'bogutalandzie', 'będą', 'działy', 'się', 'cuda.', 'jeśli', 'ktoś', 'chwilę', 'ochotę', 'małe', 'nieco', 'miłym', 'towarzystwie', 'zapraszam.', 'trzeba', 'sobie', 'przywieźć', 'sobą', 'natomiast', 'cała', 'reszta', 'będzie', 'miejscu', 'jak', 'napisałem', 'termin', 'jest', 'szeroki', 'ogrodzenie', '5000m2', 'trochę', 'zajmie', 'ale', 'możecie', 'ustalić', 'jakiś', 'dzień', 'tym', 'zakresie', 'mnie', 'odwiedzić.', 'bardzo', 'miło.', 'można', 'rozbijać', 'namioty')
Line : 265
File : functions_search.php
|
Temat się pojawia na liście tematów, ale przy próbie otwarcia wyskakuje
Kod: |
Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie
|
Co ciekawe w samej bazie w tabelach wposy wydają się poprawne, a więc nazwa tematu, numer, treść posta, itp... Wygląda na to, że post powstaje w bazie, a nie chce być wyświetlony na forum.
Macie pomysły gdzie i co może być nie tak? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 27-04-2015, 22:03
|
|
|
Odbuduj search w PA. |
|
|
|
|
tombog
|
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 28-04-2015, 17:32
|
|
|
Spróbuj najpierw truncate
Kod: | TRUNCATE TABLE `phpbb_search_results`;
TRUNCATE TABLE `phpbb_search_wordlist`;
TRUNCATE TABLE `phpbb_search_wordmatch`; |
I potem odbuduj search.
I nie pisałeś o tym, że odbudowywałeś search, nie czytam w myślach. |
|
|
|
|
pikaczu
|
Wysłany: 30-04-2015, 20:39
|
|
|
Miałem kiedys taki problem Okazało się że Jakaś modyfikacja była źle zainstalowana w moim przypadku beer mod Sprawdź poprawność plików i zobacz po tym procesie |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 08-05-2015, 16:46
|
|
|
tombog napisał/a: | i po walce z kodowaniem utknąłem | Ale jak? Bo to jest właśnie przyczyną tego błędu. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!