phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Szukam] Integracja Przemo z Facebook
Autor Wiadomość
neotorrent

Wysłany: 25-02-2015, 10:48   [Szukam] Integracja Przemo z Facebook

Siemka
Poszukuje modyfikacji która po dodaniu postu na forum wrzuci informację na grupę lub stronę (Facebook) że post został dodany.
Jest coś takiego?

Gadatliwa Kasia 

DemonX

Wysłany: 28-02-2015, 11:09   

Owszem Istnieje :lol: Tylko Google się kłaniają ;)

marcinb4321

Wysłany: 07-03-2015, 23:00   

Witam,

Ja również potrzebuje pilnie czegoś podobnego. Niestety u wujka google nie udało mi się znaleźć.
Z góry dzięki.

xlesiu

Wysłany: 07-03-2015, 23:20   

neotorrent, marcinb4321, jeżeli chodzi o logowanie to nie ma takiego moda.

marcinb4321

Wysłany: 07-03-2015, 23:37   

właśnie nie chodzi mi o logowanie tylko:

Ktoś wstawia post na forum to wtedy automatycznie idzie powiadomienie na grupie na facebooku. Chodzi o to, żeby ludzie byli powiadamiani przez fb ze ktoś coś napisał.

xlesiu

Wysłany: 08-03-2015, 00:03   

marcinb4321, nie ma gotowca.

MagicalFire

Wysłany: 08-03-2015, 13:20   

w przenie niema opcji integracji z fb

marcinb4321

Wysłany: 08-03-2015, 15:42   

a jakieś aplikacje na androida? ;p trochę z innej beczki ale nadal chodzi o powiadomienia.

MagicalFire

Wysłany: 08-03-2015, 15:44   

nie ma

Leone

Wysłany: 11-03-2015, 16:42   

marcinb4321, możesz skorzystać z takich serwisów jak IFTTT. Umożliwiają ustawienie akcji, czyli na przykład po otrzymaniu maila z forum, umieść post na facebooku. Nie wiem czy będzie działać dokładnie tak jak chcesz, przetestuj sobie takie rozwiązania.

Crypt3r

Wysłany: 14-03-2015, 20:51   

Według standardów facebooka oraz tego czego dowiedziałem się z dokumentacji, nie ma możliwości jakiegokolwiek połączenia phpBB z facebookiem.
https://developers.facebook.com/search/?q=phpbb

Istnieje wiele możliwości logowania i integracji w przypadku phpBB3. Jeśli ktoś miałby się podjąć skonstruowania modyfikacji pod phpbb by Przemo, na pewno taki mod nie będzie bezpłatny.

neotorrent napisał/a:
Poszukuje modyfikacji która po dodaniu postu na forum wrzuci informację na grupę lub stronę (Facebook) że post został dodany.

Byłoby świetnie, tylko widzisz neotorrent jest pewien problem. Facebook rządzi się swoimi prawami, posiada własny system, framework i API, które w tym przypadku (hipotetycznie zakładając) będzie nie lada wyzwaniem dla twórcy takiej aplikacji. Ponadto skrypty i algorytmy stale się zmieniają, co można zaobserwować w przypadku dużych fp z ilością like'ów rzędu powyżej 10.000. Są to mi.in:
Cytat:
- ograniczanie ruchu ze względu na rodzaj posta,
- filtry antyspamowe (wliczając w to cenzurę słów),
- ostatnia Czwartkowa akcja wycinania tzw. fake like'ów,
- zmiany w systemie powiadomień i prywatnych wiadomości,
- interwałowa zmiana captcha (co 24 godziny),
- zmiany API.

Przypadków jest jeszcze więcej. Nie mówię, że nie da się stworzyć takiej modyfikacji. Jak najbardziej jest to możliwe, jednak przy obecnym obrocie sprawy, ciągłych zmianach autor modyfikacji musiałby nie jeść, nie pić i nie żyć, żeby zdążyć z aktualizacjami i na bieżąco poprawiać skrypt. Skóra za wyprawę w ogóle nieadekwatna do włożonej pracy.

Jeśli dalej interesuje Cię temat, odwiedź oficjalne wsparcie i tematy poświęcone SDK dla PHP:
https://developers.facebook.com/docs/reference/php/4.0.0

Tommekk80

Wysłany: 15-03-2015, 05:22   

Automat automatem, a nie starczyłoby zwykłe share? http://www.przemo.org/php...pic.php?t=96834

Gadatliwa Kasia 

Leone

Wysłany: 15-03-2015, 20:45   

Crypt3r napisał/a:
Facebook rządzi się swoimi prawami, posiada własny system, framework i API, które w tym przypadku (hipotetycznie zakładając) będzie nie lada wyzwaniem dla twórcy takiej aplikacji.

API FB nie jest skomplikowane. Jest trochę denerwujące, ale integracja jakiegokolwiek portalu nie jest niczym trudnym. Tak naprawdę, jedynym poważnym minusem jest to, że to API może się zmienić i modyfikacja będzie wymagać aktualizacji - ale to też da się ogarnąć.

Crypt3r napisał/a:
Jak najbardziej jest to możliwe, jednak przy obecnym obrocie sprawy, ciągłych zmianach autor modyfikacji musiałby nie jeść, nie pić i nie żyć, żeby zdążyć z aktualizacjami i na bieżąco poprawiać skrypt.

Guzik prawda. Chyba że z kogoś jest dupa a nie programista i nie potrafi pisać poprawnie skryptów i korzystać z jakiegokolwiek API. Jedyny poważny problem jest taki, że każdy oczekuje czegoś innego - jedna osoba potrzebuje rejestracji przez FB, ktoś inny publikacji postów, ktoś inny powiadomień i tak dalej. A nikomu nie chce się tworzyć wielkiego skryptu.

Odpowiedz do tematu