Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:28 |
Domy?lny avatar u?ytkowników |
Autor |
Wiadomość |
ToFFiK
|
Wysłany: 10-10-2009, 18:16
|
|
|
ja wpisalem zle w mysql zapytanie i avatary sie nie wyswietlaja co teraz zrobic?
[ Dodano: 10-10-2009, 19:58 ]
dobra juz zmienilem ale ten domyslny avatar mi nie dziala...
Kod: |
{
$avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? '' : "'http://fragshock.pl/forum/images/avatars/fs.jpg', 2";
}
|
mam cos takiego ale nie dziala |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Behavior

|
Wysłany: 18-11-2009, 14:10
|
|
|
Kod: | $avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? '' : "'http://WASZ ADRES STRONY/images/avatars/gallery/NAZWA AVATARA', 2"; |
zmiencie na :
Kod: | $avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? "" : "'http://WASZ ADRES STRONY/images/avatars/gallery/NAZWA AVATARA', 2"; |
U mnie dziala dzieki za fajna modyfikacje |
|
|
|
 |
sebul00000

|
Wysłany: 29-07-2010, 02:32
|
|
|
W instrukcji jest jeden mały błąd, ale to szczegół... Wszystko działa jak należy, ale po co w kodzie pisać cały adres obrazka (avatara), który ma być u nas na forum...? Wystarczy zamiast
Kod: | $avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? '' : "'', " . USER_AVATAR_NONE; |
dać
Kod: | $avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? '' : "'../images/avatars/gallery/NAZWA_AVATARA_RAZEM_Z_ROZSZERZENIEM', 2"; |
Tak samo przy wykonywaniu zapytania do bazy
można tak
Kod: | UPDATE `phpbb_users` SET `user_avatar` = '../images/avatars/gallery/NAZWA_AVATARA_RAZEM_Z_ROZSZERZENIEM',
`user_avatar_type` = '2' WHERE `user_avatar` = ''; |
|
_________________ Za niewielką opłatą (przy mniejszych zleceniach, możliwość zapłaty smsem) robię wszystko (no może prawie wszystko ) co jest związane ze skryptem forum phpBB2 by Przemo, między innymi instalacja skryptu przema, wgrywanie modów, itp. |
|
|
|
 |
gielet

|
Wysłany: 30-07-2010, 00:20
|
|
|
chwila, nie ma instrukcji, a przynajmniej ja jej nie widzę.
Zainstalowałem go, ale musiałem pobrać załącznik i instalować w nim mody, które już mam zainstalowane.
Mogą być jakieś skutki uboczne, czy ten załącznik to czysty plik z przema z zainstalowanym modem ? |
|
|
|
 |
Jasek
|
Wysłany: 01-08-2010, 21:18
|
|
|
mam mały pronlem, wykonalem zapytanie zeby kazdemu zmieniło na domyslny i zapomnialem zmienic adres do obrazka i teraz wykonuje jeszcze raz zapytanie i nic, nadal jest ten stary avatar jakies pomysly? i czy da sie wykasowac calkowicie te avatary |
|
|
|
 |
Boltex

|
Wysłany: 01-08-2010, 21:32
|
|
|
Jasek, spróbuj wyczyścić cache. |
|
|
 |
sebul00000

|
Wysłany: 01-08-2010, 23:20
|
|
|
Boltex, to raczej nie pomoże, bo on ustawił każdemu kto nie miał avka ten avek w przykładowym zapytaniu, więc dopóki nie usunie im się tych avatarów to dopóty te avatary będą mieli i ponowne zapytanie
Kod: | UPDATE `phpbb_users` SET `user_avatar` = '../images/avatars/gallery/NAZWA_AVATARA_RAZEM_Z_ROZSZERZENIEM',
`user_avatar_type` = '2' WHERE `user_avatar` = ''; |
nie pomoże, trzeba teraz by dać zapytanie na usunięcie wszystkich avatarów, bo raczej nie ma takiego, żeby usunąć tylko te z tego moda. |
_________________ Za niewielką opłatą (przy mniejszych zleceniach, możliwość zapłaty smsem) robię wszystko (no może prawie wszystko ) co jest związane ze skryptem forum phpBB2 by Przemo, między innymi instalacja skryptu przema, wgrywanie modów, itp. |
|
|
|
 |
Jasek
|
|
|
|
 |
PaRoWa/NKLT
|
Wysłany: 18-01-2013, 15:00
|
|
|
jak cofnąc te zapytanie? zł adres obrazka dałem |
|
|
|
 |
ResidenT [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2014, 16:02
|
|
|
Jak zmienić z starego avatar sql na inny? |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 10-04-2014, 06:10
|
|
|
ResidenT, patrz w pierwszym poście... |
|
|
|
 |
ResidenT [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2014, 17:48
|
|
|
Nie działa |
|
|
|
 |
krzysio423
|
Wysłany: 07-02-2015, 17:47
|
|
|
mam problem bo zrobiłem te zapytanie i usunęło mi wszystkie avatary i teraz muszę dla nowych użytkowników ręcznie dodawać te avatary co zrobić? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80

|
Wysłany: 08-02-2015, 12:38