|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Jak przenie?? users i forums z phpbb_By_Przemo do phpbb3 |
Autor |
Wiadomość |
rafkol65
|
Wysłany: 04-02-2015, 10:10 Jak przenieść users i forums z phpbb_By_Przemo do phpbb3
|
|
|
Witam, mam dość nietypowe pytanie. W jaki sposób przenieść tabele z bardzo starego forum phpbb_by_przemo do nowego phpbb_by_przemo lub do phpBB3. Chodzi o tabele users oraz forums, myślę że tylko takie wystarczą bo generalnie chodzi o przeniesienie wszystkich postów, nazw forum oraz wszystkich użytkowników i grup.
Problem polega na tym że loguje się do phpmyadmin na starym forum, eksportuje tabele potem loguje się na baze danych nowego forum (phpBB_by_Przemo lub phpbb3) importuje tą tabele i zawsze zwraca błąd:
Cytat: | MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1054 - Nieznana kolumna 'user_active' w field list |
Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem? |
_________________ CeDeeN, co treść tekstu znaczy nie musze tłumaczyć, pozdro dla wszystkich palaczy, niech zawsze towarzyszy wam dymu biel pamiętaj www.maria.prv.pl |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 04-02-2015, 20:57
|
|
|
rafkol65 napisał/a: | do nowego phpbb_by_przemo |
Wchodzisz na nazwastrony/scripts/update.php i odpalasz.
rafkol65 napisał/a: | do phpBB3 |
Spytaj w ich supporcie. |
|
|
|
|
rafkol65
|
Wysłany: 05-02-2015, 07:25
|
|
|
ale jak tego użyć? mam stare forum na nazwastrony1.pl a nowe z nowymi plikami i nową bazą danych na nazwastrony2.pl i chce tylko przenieść nazwy forum posty i uzytkowników, bez żadnej konfiguracji, czy nowe forum mam podłączyć do starej bazy danych? |
_________________ CeDeeN, co treść tekstu znaczy nie musze tłumaczyć, pozdro dla wszystkich palaczy, niech zawsze towarzyszy wam dymu biel pamiętaj www.maria.prv.pl |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 05-02-2015, 19:42
|
|
|
Usuwasz istniejącą bazę.
Przy pomocy dbloadera wgrywasz swoją starą bazę danych
Wchodzisz na nazwastrony/scripts/update.php i aktualizujesz tym samym bazę danych.
Znów przy pomocy dbloadera konfigurujesz forum (domena, cookies etc).
Voila |
|
|
|
|
rafkol65
|
Wysłany: 06-02-2015, 21:17
|
|
|
ok a w takim razie jak bym chciał do forum1 dorzucić urzytkowników z forum2 ? |
|
|
|
|
Tommekk80
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!