|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Ramka avatara w widoku tematu. |
Autor |
Wiadomość |
RiceSilver
|
Wysłany: 21-01-2015, 19:14 [Problem] Ramka avatara w widoku tematu.
|
|
|
Witam. Zachciało mi się zrobienie na swoim testowym forum zaokrąglonych ramek w widoku tematu. Zainspirowałem się po wgraniu modyfikacji na widok avatara autora ostatniego postu w widoku strony głównej jak i poszczególnych for. I udało mi się wykombinować coś takiego:
Kod: | $postrow[$i]['user_avatar'] . '" alt="" style="border: 1px dashed darkred; margin-top: 5px; padding: 3px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; -moz-box-shadow: 0 0 8px red;
-webkit-box-shadow: 0 0 8px red;
box-shadow: 0px 0px 8px red;">' : ''; |
(chociaż pewnie w tym fragmencie znalazło się kilka niezbyt potrzebnych rzeczy, jednak skoro działa... ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
i jak widać działa tak jak chciałem:
ale jest pewien mały haczyk. Chciałbym aby ta ramka była zależna od wybranego motywu. Jak więc to zrobić? Tutaj edytowałem plik viewtopic.php, który jest zapewne wspólny dla wszystkich motywów skoro znajduje się w głównym folderze forum Tak więc. Jak się do tego zabrać? W którym pliku znaleźć fragment, który odpowiada za wyświetlenie avatara w danym motywie? Szukałem w viewtopic_body.tpl ale mój wysiłek poszedł na marne ;_; |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 21-01-2015, 20:39
|
|
|
avatar leci z jednej zmiennej w viewtopic_body. wywal z viewtopic.php swój opis, a na jego miejsce wstaw jakąś klasę. Tym samym będziesz mógł zdefiniować różny jej wygląd w kolejnych plikach .css skórek. |
|
|
|
|
RiceSilver
|
Wysłany: 21-01-2015, 22:48
|
|
|
A no. Racja. Poradziłem już sobie Chociaż w obu motywach musiałem stworzyć dwie osobne klasy - jedną dla tych 2 modyfikacji (avatar autora ostatniego posta w widoku forum i na głównej) a drugą dla avatarów w temacie z uwagi na rozbieżność w rozmiarach. Ale dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!