|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Problem ze stylem |
Autor |
Wiadomość |
UrVis
|
Wysłany: 11-04-2014, 19:24 [Problem] Problem ze stylem
|
|
|
Witam, posiadam styl CSGubin i chcę na testowym forum (cs-rzeszow.ugu.pl) zrobić pewną jedną dla mnie rzecz. Zatem w tym stylu znajduje się header który składa się z ok. 15 części czyli paski, litery , ramki itp. a ja chcę jeden cały hedaer który składa się z jednej części, łatwiej jest dla mnie zrobić cały jeden w programie graficznym niż tak po prostu na części go robić, myślę że mnie zrozumieliście o co mi chodzi. Proszę o pomoc, jest to dla mnie bardzo ważne.
Wiem że trzeba coś zmienić w kodowaniu w pliku overall_header.tpl (daje w załączniku) ale za to nie wiem co usunać a co zmienić.
A drugie to że stopka jest przesunięta w lewo a nie wyśrodkowana. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
+bustersk
|
Wysłany: 17-04-2014, 11:09
|
|
|
Nie rozumiem o co Ci chodzi - masz cały header w jednym pliku graficznym
Kod: | http://cs-rzeszow.ugu.pl/templates/CSGubin/images/header.png |
A jeśli chcesz mieć sam obrazek bez ramek i napisu to musisz edytować plik CSS oraz oczywiście nowy obrazek stworzyć. |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 18-04-2014, 18:09
|
|
|
Tytuł tematu jest niezgodny z zasadami. Popraw tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!