|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Nowy Adress |
Autor |
Wiadomość |
D4rkWolf
|
Wysłany: 03-11-2013, 14:11 Nowy Adress
|
|
|
Witam !
Obecny adres forum to | www.dg-rp.xaa.pl | chciałbym zmienić na | www.pds.xaa.pl | a teraz przychodzi pytanie, czy po zmianie utracę działy itp?
Pamiętam jak kiedyś zmieniłem adres to ani ten a ni ten nie działał nie było strony.
Lepiej kupić od nowa stronę na nowym koncie i wkleić kopie, czy zmienić adres z tej.
Myślę, że rozumiecie o co chodzi
Pozdrawiam ! |
Ostatnio zmieniony przez Woytec 04-11-2013, 16:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Boltex
|
Wysłany: 03-11-2013, 14:15
|
|
|
D4rkWolf, jeżeli zmieniasz domenę, to nic nie stracisz, tylko pamiętaj jeszcze aby po zaparkowaniu domeny użyć dbloadera. |
|
|
|
D4rkWolf
|
Wysłany: 03-11-2013, 14:27
|
|
|
ale dbloader już na nowym adresie forum?
ps. kiedyś mi się nie zmienił i co wtedy mam działac?
gdy zrobię kopie i zrobie na nowym koncie to będzie all? |
|
|
|
|
Boltex
|
Wysłany: 03-11-2013, 14:49
|
|
|
D4rkWolf, po co robić nowe konta? Dbloadera używasz na sam koniec. Będziesz miał taka sytuację: wejdziesz na nowe forum pod nowym adresem i po zalogowaniu wyskoczy Ci stary adres i właśnie w tym momencie będziesz musiał użyć dbloadera. |
|
|
|
D4rkWolf
|
Wysłany: 03-11-2013, 15:31
|
|
|
boję się że all strace ;/ |
|
|
|
|
luk19952
|
Wysłany: 03-11-2013, 15:32
|
|
|
D4rkWolf,
Boltex napisał/a: | jeżeli zmieniasz domenę, to nic nie stracisz |
|
|
|
|
|
D4rkWolf
|
Wysłany: 03-11-2013, 15:39
|
|
|
mówiłem, że raz zmieniałem adres i się nie zmieniło nic a nie było stron na 2 adresach i przepadło ;/ |
Ostatnio zmieniony przez Woytec 04-11-2013, 16:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
luk19952
|
Wysłany: 03-11-2013, 15:42
|
|
|
Jeśli wydaję Ci się, że wina leżała po stronie proserwer trzeba było do nich napisać, opisując sprawę. |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 04-11-2013, 16:45
|
|
|
zależy jak zmieniasz adres |
|
|
|
|
informative
|
Wysłany: 11-11-2013, 17:43
|
|
|
nie wiem - jakieś dziwactwa się tu dzieją
@Woytec - wystarczy zmienić rekordy NS/A w rejestrze DNS. |
_________________ Systemy: Mint 17 LXDE; Arch 64 LXDE
Deveoper inteligentnych rozwiązań dla biznesu |
|
|
|
|
starry
|
Wysłany: 09-04-2014, 20:26
|
|
|
Właśnie mam ten sam problem, po zmianie adresu ( domeny ) do konta hostingowego na którym mam forum, forum przestało działać.
Ręcznie zmieniałem w bazie danych stary adres na nowy, aż baza wyleciała w powietrze. Teraz czekam na odtworzenie bazy z kopii bezpieczeństwa.
Zainstalowałem w między czasie forum testowe ( w najnowszej wersji ) i chciałem zobaczyć co potrafi ten dbloader i plik dbloader.php w ostatniej wersji zawiera kilka trywialnych błędów brakuje paru apostrofów , czyli autor nie dokonuje podstawowego sprawdza swoich skryptów ? |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 09-04-2014, 21:16
|
|
|
starry napisał/a: | Ręcznie zmieniałem w bazie danych stary adres na nowy, aż baza wyleciała w powietrze. | Co?
starry napisał/a: | brakuje paru apostrofów , czyli autor nie dokonuje podstawowego sprawdza swoich skryptów | Gdzie? |
|
|
|
|
starry
|
Wysłany: 10-04-2014, 08:00
|
|
|
W pliku dbloader.php - parser wskazuje błędy składni w 4 lub 5 miejscach. Nie liczyłem, poprawiałem na bieżąco.
[ Dodano: 10-04-2014, 09:05 ]
A jeśli zmieniłem tylko domenę konta hostingowego na którym mam forum ?
Jest podobnie, po wpisaniu nowego adresu forum, przekierowuje mnie na stary adres.
stary_adres.pl/forum
nowy_adres.pl/forum -> przekierowuje na stary_adres.pl/forum
zmieniłem w tabelach forum wszystkie widoczne adresy : stary_adres.pl na nowy_adres.pl
ale jakoś nie pomogło.
Może to kwesta cach'u którego nie wyczyściłem ? Jest to możliwe ?
[ Dodano: 10-04-2014, 10:20 ]
Woytec napisał/a: | starry napisał/a: | Ręcznie zmieniałem w bazie danych stary adres na nowy, aż baza wyleciała w powietrze. | Co?
starry napisał/a: | brakuje paru apostrofów , czyli autor nie dokonuje podstawowego sprawdza swoich skryptów | Gdzie? |
a to błędy o których wspominałem
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' in /forum/dbloader/dbloader.php on line 126
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' in /forum/dbloader/dbloader.php on line 133
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /forum/dbloader/dbloader.php on line 187
Parse error: syntax error, unexpected '>' in /forum/dbloader/dbloader.php on line 196
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /forum/dbloader/dbloader.php on line 339
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /forum/dbloader/dbloader.php on line 1002 |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 10-04-2014, 20:57
|
|
|
starry napisał/a: | Może to kwesta cach'u którego nie wyczyściłem ? Jest to możliwe ? | Na pewno.
starry napisał/a: | a to błędy o których wspominałem | Musiałeś wgrać jakiś wadliwy plik |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
starry
|
Wysłany: 11-04-2014, 07:59
|
|
|
Woytec napisał/a: | starry napisał/a: | Może to kwesta cach'u którego nie wyczyściłem ? Jest to możliwe ? | Na pewno.
starry napisał/a: | a to błędy o których wspominałem | Musiałeś wgrać jakiś wadliwy plik |
Instalowałem z dwóch niezależnych paczek, jedną dostałem od kolegi a druga ze strony
http://www.przemo.org/phpBB2/
W obu przypadkach to samo. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!