|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: Woytec 20-03-2014, 23:00 |
B??d po zainstalowaniu bazy danych |
Autor |
Wiadomość |
Kasspa
|
Wysłany: 16-03-2014, 21:13 Błąd po zainstalowaniu bazy danych
|
|
|
Cześć.
Mam sieć na domenie xaa.pl, nazywa się ona cs-brutalni.xaa.pl
Gdy wgrałem bazę danych MySQL to nie mogę wchodzić na forum.
Gdy wejdę na forum to pisze mi
Kod: | phpBB by Przemo : Critical Error
Could not open subSilver template config file |
Co mam zrobić?
Pomocy! |
Ostatnio zmieniony przez Woytec 20-03-2014, 23:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 16-03-2014, 21:56
|
|
|
Szukać, to na początek.
Skoro korzystasz z importowanej kopii, to i ustawienia mogą się nie zgadzać. Dostajesz monit odnośnie niewłaściwego identyfikatora, domyślnego szablonu forum. Trzeba w tabeli konfiguracyjnej zmienić id skórki na właściwy.
Oczywiście, w ftp powinien znajdować się już jakiś szablon - choćby podstawowy subSilver. |
|
|
|
|
Kasspa
|
Wysłany: 16-03-2014, 22:02
|
|
|
No posiadam subSilver
Ale jak zmienić id skórki i skąd wiedzieć na jaki ? |
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 16-03-2014, 22:15
|
|
|
Podczas instalacji skryptu jest pewnik - id "1", odnoszący się do subSilvera. Możesz sobie zresztą sprawdzić, jak sytuacja wygląda, w tabeli _themes, kolumnie themes_id.
Domyślny szablon dla forum, jest zapisany w tabeli konfiguracyjnej (_config), w polu default_style.
ps. po dokonaniu zmian, należy wyczyścić cache poprzez ftp. O tym jak czyści się cache, mówi jeden z wątków działu FAQ, tutaj na forum. |
|
|
|
|
Kasspa
|
Wysłany: 16-03-2014, 23:33
|
|
|
Jak narazie to nie wywnioskowałem nic z tego co mi powiedziałeś w tym temacie.
Ogólnie jestem nowy ..
Przeczytałem przed chwilą gdzieś na forum że gościu miał taki sam problem i gdy wrzucał [phpBB_modified_by_Przemo] to miał zaznaczone "zamien nazwy plików na małe litery" i gdy to odznaczył i wrzucił od nowa to już mu działało wszystko.
A ja też miałem zaznaczone więc robie reinstal i odznacze i dam znac czy pomogło ..
@edit : Boże udało się, męczyłem się z tym od 4 godzin a wystarczało coś odznaczysz? Nie no padne zaraz, tyle trudu u wysiłku wydałem na takie coś. No ale dobra ..
Pomagałeś mi kolego to ci dam plusika |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!