phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Domowy serwer www] DDNS
Autor Wiadomość
wlprzemek


Posty: 80
Wysłany: 03-03-2014, 22:24   [Domowy serwer www] DDNS

Witam!
Interesuje mnie postawienie własnego serwera www w domu przy pomocy usługi DDNS.
Założyłem konto na no-ip.com, wpisałem w router tzn odpowiednią opcje, normalnie mi pinguje ten adres tzn domenę jaka tam sobie założyłem np xxxxxxx.no-ip.biz.
Tylko jak połączyć to np z WAMP-em bo taki posiadam, na lokalnym kompie normalnie mi to działa pod adresem localhost, tylko jak "wystawić to na świat" ?

Pozdro[/i]
_________________
PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 05-03-2014, 20:12   

Do ustawień adresu na no-ip podaj swoje zewnętrzne IP.
 
     
wlprzemek


Posty: 80
Wysłany: 05-03-2014, 21:08   

To wiem bo napisałem ze założyłem hosta na no-ip.com, tylko nie wiem jak wystawić www na zewnątrz :idea:
_________________
PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 06-03-2014, 20:18   

wlprzemek napisał/a:
wpisałem w router tzn odpowiednią opcje
Przekierowanie portów?
 
     
wlprzemek


Posty: 80
Wysłany: 06-03-2014, 22:00   

Tak myślałem ale co na port 80 ?
_________________
PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 07-03-2014, 18:29   

Tak. A nie działa twój adres?
 
     
wlprzemek


Posty: 80
Wysłany: 07-03-2014, 19:22   

Tylko jak podpiąć stronę, która jest na moim kompie ? bo korzystając z WAMP działa mi ona pod localhost ?
_________________
PoDsTaWa To DoBrA zAbAwA
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
irekk


Pomógł: 281 razy
Posty: 2870
Wysłany: 12-03-2014, 17:59   

Poza przekierowaniem (o ile w ogóle jest za NAT), to jeśli masz Avasta IS to go zmień. Inaczej, w firewallu zezwól na dostęp z zewnątrz do usługi Apacha. Niestety Avast pomimo reguł i tak robi co chce.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce