|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Problem z synchronizacj? grup po aktualizacji 1.12.8 |
Autor |
Wiadomość |
Scooby?!
|
Wysłany: 19-11-2013, 17:57
|
|
|
NineX, Zadziałało. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
konraf
|
Wysłany: 25-11-2013, 21:25
|
|
|
Witam
U mnie niestety ta metoda nie działa.
Robię Napraw. Usuwają się wtedy powiązania z grupami. Dodaję od nowa i niestety przy sprawdzaniu znowu nie ma synchronizacji.
Załączam wycinek tabeli user_group. Czy tam powinno być -1 w ID użytkownika? Może to generuje błąd.
Co mnie też zastanawia to fakt, że nawet jak się usunie powiązania użytkowników z grupami i przypisze do grup ponownie, to nadal baza się rozjeżdża.
EDIT
------------------------------------------
Ewidentnie coś jest nie tak z plikami/plikiem odpowiedzialnym za synchronizację.
Gdy daję Sprawdź Synchronizację > Wszystkie - to wywala błąd o braku synchronizacji użytkowników (z grupami).
Natomiast jak daje Sprawdź i wybieram tylko Użytkownicy to pokazuje, że jest wszystko ok.
Pozdrawiam
user_group.JPG user_group |
|
Plik ściągnięto 41 raz(y) 48,68 KB |
|
|
|
|
|
fifka
|
Wysłany: 27-12-2013, 13:21
|
|
|
Cześć. Ja mam taki problem, że mam ok. 22 tysięcy niezsynchronizowanych użytkowników. Ponadto, gdy odświeżę stronę, lub nacisnę przycisk użytkownicy jeszcze raz, za każdym razem liczba ta jest inna. Gdy nacisnę zsynchronizuj nie daje to nic, tylko wywala mi internal error. Po instrukcji NineX'a, problem wygląda tak samo, tylko liczba użytkowników nie wynosi 22 tysiące, a zaledwie oscyluje w okolicach 4-6. Oczywiście za każdym odświeżeniem strony jest inna i są to inne id użytkowników.
Po próbach naprawienia, połowa użytkowników potraciła grupy całkowicie.
Dodam, że wszelkie zapytania SQL mogę wykonać z poziomu SSH.
[ Dodano: 27-12-2013, 15:13 ]
Jednak z czasem zapytanie wykonało się. Zamknąłem forum, pokazuje każdego jako zsynchronizowanego, ale gdy sam napisałem post dodało mnie do grupy users i skrypt pokazuje, że jestem jedynym niezsynchronizowanym użytkownikiem, a przynależę do grupy users. Pozostali użytkownicy są bez grup, a skrypt pokazuje, że jest ok. Nawet administratorzy grupy nie są ich członkami. |
|
|
|
|
Scooby?!
|
Wysłany: 29-12-2013, 13:52
|
|
|
fifka, Prawidłowo powinno Ci ich powywalać. Potem pododawaj ich wszystkich przez PA --> Grupy --> Automatyczne dodawanie użytkowników. Trochę pracy, ale zniszczysz błąd. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!