|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Baza danych zbyt duza |
Autor |
Wiadomość |
kulinaretka
|
Wysłany: 13-11-2013, 21:30 Baza danych zbyt duza
|
|
|
Witam, mam problem poniewaz probowalam zrobic aktualizacje forum do najnowszej wersji.. cos popsulam i trzeba bylo wgrac wszystko od nowa no i oczywiscie baze danych rowniez.. zeby nie stracic wszystkiego co do tej pory nagromadzone..
probowalam wgrac baze danych przez phpmyadmin jednak baza danych jest zbyt duza i nie chce wgrac...
jak to mozna obejsc? czy podzielic mozna baze danych jesli tak to jak? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 13-11-2013, 21:31
|
|
|
Możesz użyć dbloadera
|
|
|
|
|
kulinaretka
|
Wysłany: 13-11-2013, 23:00
|
|
|
probowalam tym dbloaderem..
jednak moja baza danych w ogole nie chce sie na serwer wgrac.. jak wgrywam samym sql to przerywa mi polaczenie... jesli wgrywam to zarchiwizowane do zipa wtedy w ogole nie znajduje bazy danych...
juz nie wiem co mam z tym zrobic
ps chcialam dodac ze teraz na forum jest utworzona nowa baza danych.. stara zgrana jest na dysk komputera |
|
|
|
|
SeNioR [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2013, 23:34
|
|
|
kulinaretka, Spróbuj użyć skryptu bigdump
Chyba że załatwiłbyś sobie VPS'a zmienił konfigurację phpMyAdmin (wielkość importu / limit czasu) i wtedy wgrał bazę a następnie ją podzielił np. na 5 części i wgrał na swój serwer.
Możesz również odchudzić tą bazę tym sposobem:
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=30441 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!