Publikacja wersji 1.12.8 |
Autor |
Wiadomość |
xlesiu

|
Wysłany: 12-11-2013, 18:45
|
|
|
szymel, musisz przejść na 1.12.7 i dopiero na 1.12.8 |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Piwulek
|
Wysłany: 12-11-2013, 20:03
|
|
|
Przepraszam za banalny zestaw pytań, ale wolę zapytać, niż potem "płakać"...
Doczytałem, że aktualizacja wprowadza wiele zmian - i dobrze.
1.Czy win8 i android to funkcja podobna do Tapatalk?
2. Mam zainstalowanych wiele modyfikacji:
- beer (czy zniknie???)
- Skrzynka wiadomości
- czasowe przyjęcie do grupy
- SB by Alex
- i wiele innych,
Ale czy któraś z tych, które wypisałem zostanie unicestwiona przez aktualizację ??
3. Co z emoikonkami ?? Czy będę je musiał wgrywać od początku ??
4. Co ze stylami ??
Wiem, że te pytania sa banalne, ale sporo czasu i $$ poświęciłem na to forum i muszę wyważyć, co jest dla użytkowników ważniejsze... Doradźcie i w miarę możliwości odpowiedzcie na te pytania proszę
Konto testowe, jeżeli ktoś chciałby zajrzeć TEST, hasło 1111 ) aktywne do jutra włącznie. |
_________________ Pozdrawiam
Piwek |
|
|
|
 |
+bustersk

|
Wysłany: 12-11-2013, 20:10
|
|
|
1. Windows 8 i Android - została dodana tylko ikonka, która się wyświetla w prawym dolnym rogu postu. Jak ktoś ma win8 to ikonka win8, a jak android to ikonka android.
4. Trzeba zaktualizować |
|
|
|
 |
Piwulek
|
Wysłany: 12-11-2013, 20:22
|
|
|
bustersk napisał/a: | 1. Windows 8 i Android - została dodana tylko ikonka, która się wyświetla w prawym dolnym rogu postu. Jak ktoś ma win8 to ikonka win8, a jak android to ikonka android.
4. Trzeba zaktualizować |
Dzięki, czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co z resztą moich niepewności ? |
_________________ Pozdrawiam
Piwek |
|
|
|
 |
Woytec

|
Wysłany: 12-11-2013, 21:18
|
|
|
1. To są systemy operacyjne, które rozpozna funkcja wyświetlająca, z jakiego systemu i przeglądarki korzysta autor.
2. Będziemy przeglądać modyfikacje i sprawdzimy pod tym kątem.
3. Zostaną jeżeli nie będziesz usuwać plików |
|
|
|
 |
PeLe14

|
Wysłany: 12-11-2013, 21:37
|
|
|
Woytec dlaczego po aktualizacji nie mam polskich znaków a mam "?" aktualizowalem skrypt z poprzedniej wersji bez modow .Podmienilem wszystkie pliki oprocz config.PHP i uzylem scripts/update |
_________________ Najlepszy skrypt forum dyskusyjnego |
|
|
|
 |
SeNioR [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2013, 22:20
|
|
|
PeLe14, Pewnie masz inne kodowanie niż latin2 w 1.12.8 jest wymuszanie kodowania.. |
|
|
|
 |
PeLe14

|
Wysłany: 13-11-2013, 09:18
|
|
|
SeNioR a powiedz jak to trzeba zrobic po kolei ? bo ja niby zmieniam w PhpMyAdmin na latin2_general_ci i nadal nie mam znakow moze cos zle robie.. |
_________________ Najlepszy skrypt forum dyskusyjnego |
|
|
|
 |
Kcurek
|
Wysłany: 13-11-2013, 22:37
|
|
|
Piwulek, ja bym na Twoim miejscu nie brał się w ogóle za aktualizację, dopóki nie będziesz miał potwierdzenia, że najważniejsze modyfikacje (jak BeerMod, modyfikacja skrzynki PM czy czasowe przyjęcie do grupy) będą działać. Najbezpieczniej jest odinstalować wszystkie modyfikacje (jeśli zapisywały coś do bazy, zostaw) przed aktualizacją, a potem wgrać je od nowa, no chyba, że sprawdzisz, że odpowiednie pliki nie są naruszone przez aktualizację... |
|
|
|
 |
+Wrubcio

|
Wysłany: 13-11-2013, 23:18
|
|
|
Wszystko fajnie widzę, że projekt się rozwija brakuje jeszcze tylko nowego subsilver'a! |
|
|
|
 |
Qunir
|
Wysłany: 14-11-2013, 08:53
|
|
|
Witam!
Robiłem dzisiaj instalacje ręczną lecz bez sensu ponieważ niektóre modyfikacje nie grają z najnowszą wersje.
Wgrałem na nowo najnowsze phpbb przemo, za aktualizowałem swój styl lecz nie wyświetlają mi się wiadomości w shoutboxie. Dodam jeszcze że używam w starszej wersji używałem:
Ajax SB mod by Tommekk80 ver 1.2 - http://przemo.org/phpBB2/...ic.php?t=140412 - Zmodyfikowany shoutbox wersji 1.12.7.
Zależy mi na tym shoutboxie. Co mogę zrobić aby to naprawić? |
|
|
|
 |
Qunir
|
Wysłany: 14-11-2013, 09:11
|
|
|
Przed chwilą próbowałem zainstalować tego SB na nowo to na górze strony pojawia mi się taki błąd:
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, object given in /usr/home/Qunir/domains/kaboomgaming.eu/public_html/forum/shoutbox.php on line 40 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, object given in /usr/home/Qunir/domains/kaboomgaming.eu/public_html/forum/shoutbox.php on line 44
Wiadomości na SB nadal nie widać.
@Edit
PS. Nie zauważyłem że wszystkie wiadomości z SB mi się zresetowały Lecz błąd który napisałem u góry dalej występuje. |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 14-11-2013, 10:49
|
|
|
Qunir napisał/a: | Przed chwilą próbowałem zainstalować tego SB na nowo to na górze strony |
Jak to robisz? |
|
|
|
 |
Woytec

|
Wysłany: 14-11-2013, 11:28
|
|
|
Jeżeli pojawiają się błędy "Warning: mysql****" to to dlatego, że modyfikacja nie wykorzystuje klasy $db tylko od razu odwołuje się do funkcji PHP dotyczących operacji w bazie np. mysql_query.
W powyższej modyfikacji należy w instrukcji zamienić
na
Qunir, także w shoutbox.php odszukaj powyższe wyrażenie i je zmień. |
Ostatnio zmieniony przez Woytec 20-11-2013, 14:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
aerocell
|
Wysłany: 14-11-2013, 15:03
|
|
|
W manualnej instalacji w instrukcji
Cytat: | #
#-----[ FIND ]------------------------------------------ made
#
if ( $custom_fields[11][$i] )
{
$split_field = 'user_field_' . $custom_fields[0][$i];
$sql_custom_fields .= $split_field . ',';
|
nie powinno wyglądać raczej tak?
Cytat: | if ( $custom_fields[11][$i] )
{
$split_field = 'user_field_' . $custom_fields[0][$i];
$sql_custom_fields .= $split_field . ' = \'' . str_replace("\'", "''", $$split_field) . '\',';
} |
Bo nie ma takiej funkcji jak w instrukcji. |
|
|
|
 |
|