|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Kodowanie oraz ??? |
Autor |
Wiadomość |
KunKa
|
Wysłany: 13-10-2013, 23:02 Kodowanie oraz ???
|
|
|
Witam, kolejny temat z serii "brak polskich znaków".
Proszę o pomoc odnośnie kodowania bazy danych.
Po przeniesieniu bazy danych na inny hosting na forum wyświetlają się "???" zamiast polskich znaków. W bazie nie ma pytajników. Kopia bazy została wykonana w trybie zgodności MYSQL40, na nowej bazie ustawiłam kodowanie latin2_general_ci. Nie wiem od której strony się za to zabrać.
Adres: http://urumcajsa.com/
Proszę o pomoc, pozdrawiam. |
_________________ ,,Pamiętaj, ze nie umiejętności są kluczem do sukcesu, a pomysł. Bo umiejętności możesz posiąść, a pomysłu nie.'' - MichaiL |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
luk19952
|
|
|
|
|
czesio56560
|
Wysłany: 14-10-2013, 15:54
|
|
|
Napisz na GG, zobaczymy co da się zrobić. |
_________________ Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro. |
|
|
|
|
KunKa
|
Wysłany: 16-10-2013, 15:25
|
|
|
Dałam radę, należało w pliku db/mysql4.php po klamrze lini 61 dopisać zmianę kodowania:
mysql_query('set names \'latin1\''); |
_________________ ,,Pamiętaj, ze nie umiejętności są kluczem do sukcesu, a pomysł. Bo umiejętności możesz posiąść, a pomysłu nie.'' - MichaiL |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!