|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zablokowanie zmiany hasła głównego admina |
Autor |
Wiadomość |
ramblox
|
Wysłany: 09-09-2013, 19:31 Zablokowanie zmiany hasła głównego admina
|
|
|
Siema, czy jest modyfikacja blokująca innym administratorom i j adminom zmianę hasła głównego admina z id 2? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
luk19952
|
Wysłany: 09-09-2013, 19:51
|
|
|
Nie ma takiej modyfikacji.
Z reguły to ekipa jest zaufana więc nie masz co się bać o zmianę hasła.
Nawet gdyby Ci się tak zdarzyło możesz zawsze dać sobie admina na testowego usera przez phpMyAdmin i zmienić hasło z powrotem. |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 09-09-2013, 21:09
|
|
|
Spróbuj :
admin/admin_users.php
znajdź
Kod: | if ( $result = $db->sql_query($sql) ) |
przed dodaj
Kod: | if( $user_id == 2 )
{
message_die(GENERAL_MESSAGE, "Nie możesz edytować profilu temu adminowi");
} |
Nie wiem czy to prawidłowo, ale mi na localu działa. Po naciśnięciu 'wyślij' pojawia się info. Jedyny minus, że sobie w PA też nie zmienisz nic w profilu. Musisz w zwykłej edycji(profile.php?mode=editprofile), ale to chyba nie problem.
aaa.gif
|
|
Plik ściągnięto 1350 raz(y) 4,62 KB |
|
|
|
|
|
ramblox
|
Wysłany: 10-09-2013, 15:17
|
|
|
Dzięki Tomek właśnie o coś takiego mi chodziło. Wole dmuchać na zimne i wcześniej ustrzec się od jakiś kiepskich żartów
.............................
@Edit
Oj jednak ta metoda blokuje coś więcej. Chcąc wejść w PA musi się pierw wybrać jakąś kategorie forum bo w przypadku logowania z głównej strony(index) pisze ze nie mam uprawnień i wylogowuje |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 10-09-2013, 16:02
|
|
|
Sprawdzę to jeszcze. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!