|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: Boltex 27-08-2013, 12:44 |
Pierwszy post inny niż reszta |
Autor |
Wiadomość |
GrassHoppeR

|
Wysłany: 27-08-2013, 12:22 Pierwszy post inny niż reszta
|
|
|
witajcie!
chcę zmodyfikować sposób wyświetlania postów w temacie tak, aby pierwszy post wyglądał jak artykuł, a kolejne aby wyglądały jak komentarze. wygląd komentarzy już zrobiłem, natomiast prosiłbym o wytłumaczenie w jaki sposób mogę wyświetlić pierwszy post.
w pliku viewtopic_body do tworzenia komentarzy korzystam z takiego kodu:
Kod: | <ol>
<!-- BEGIN postrow -->
<li style="text-align: justify; border: 1px solid #B2D1E6; margin: 0 4px 10px 0; padding: 10px; " height="100%" valign="top" {postrow.QUOTE_USERNAME}><span class="postbody">
<b>{postrow.POSTER_NAME}</b>, {postrow.POST_DATE}
<div style="text-align: right">{postrow.IGNORE}{postrow.QUOTE_IMG} {postrow.EDIT_IMG} {postrow.DELETE_IMG} {postrow.REPORT_IMG}</div>
<p style="font-family: Tahoma; line-height: 150%; font-size: 12px">{postrow.MESSAGE}</p>
</span>
</li>
<!-- END postrow -->
</ol> | i daje to taki rezultat.
a chcę osiągnąć taki.
pozdrawiam
[ Dodano: 28-08-2013, 12:30 ]
żeby pierwszy post wątku wyglądał inaczej musisz dodać w viewtopic.php w assign_block_vars
Kod: | 'S_FIRST_POST' => ((int) $forum_topic_data['topic_first_post_id']==$postrow_post_id)? true:false |
i w viewtopic_body.tpl wykorzystać taki sposób:
Kod: | <!-- BEGIN postrow -->
<!-- IF postrow.S_FIRST_POST -->
tutaj wygląd pierwszego posta
<ol>
<!-- ELSE -->
<li>
tutaj reszta postów w liście
</li>
<!-- ENDIF -->
<!-- END postrow -->
</ol> |
[ Dodano: 28-08-2013, 12:31 ]
dziękuję! o to mi chodziło. teraz wszystko wygląda tak, jak chciałem! jeszcze raz dzięki, pozdrawiam... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!