phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z bazą danych, nie ma wszystkich postów i tematów.
Autor Wiadomość
rudy1239

Wysłany: 19-07-2013, 21:51   Problem z bazą danych, nie ma wszystkich postów i tematów.

Witam mam pewien problem z forum, otóż mam forum pod adresem gameclan.gameclan.pl i zrobiłem aktualizację forum do wersji 1.12.7 i pojawił się problem nie mam wszystkich tematów na forum, postów też wszystkich nie ma, a w bazie danych są bo patrzyłem, robiłem synchronizację for, wyczyściłem cache i dalej nic, bardzo mi zależy na tych tematach bo jakby nie było forum już stoi ponad rok i troche szkoda byłoby to stracić.

Jeśli jest ktoś kto byłby w stanie mi pomóc to z góry bardzo dziekuje.

Pozdrawiam.

Gadatliwa Kasia 

Bloodson212

Wysłany: 27-07-2013, 14:46   

wydaje mi się że w pa/ Odbuduj Search
i powinno wrócić wszystko.

ps. poczekaj na lepszego fachowca który się na tym zna aby to potwierdził.

Tommekk80

Wysłany: 27-07-2013, 14:54   

Bloodson212 napisał/a:
pa/ Odbuduj Search

To tylko wyszukiwarka jest.
rudy1239, wszystko robiłeś wg manuala z tego tematu - http://przemo.org/phpBB2/...ic.php?t=137674 ?

rudy1239

Wysłany: 27-07-2013, 22:51   

tak, zrobiłem tak jak jest w tym poradniku, i coś nie działa, do tego nie moge pisać polskimi znakami, grupy mam podwójne jak wchodze w jakiegoś użytkownika, nie wiem co się stało, pukawka na którym mam hosting www napisała mi że mam zrobić aktualizację bo postów nie dało się pisać, zrobiłem i widać co się stało i oni mi teraz nie chcą pomóc, odesłali mnie na to forum.

Jakieś pomysły?

Pozdrawiam.

Tommekk80

Wysłany: 28-07-2013, 07:38   

Starą bazę danych jeszcze masz tak?

rudy1239

Wysłany: 28-07-2013, 10:28   

tak mam starą baze danych. mam też kopie starego forum, to znaczy przemka 1.12.6 i baze danych z tej wersji przemka.

Tommekk80

Wysłany: 28-07-2013, 10:31   

A forum aktualizowałeś ręcznie, czy tylko bazę (znaczy zainstalowałeś 1.12.7 i tylko bazę danych aktualizowałeś do 1.12.7). Bo może coś pominąłeś...?

rudy1239

Wysłany: 28-07-2013, 10:35   

zrobiłem tak:

1. Zrób kopię bazy danych oraz plików forum przed przystąpieniem do niżej opisanych czynności.
2. Należy wgrać do katalogu forum tylko katalog: scripts po czym wejść w przeglądarce: http://adres.naszego_forum.pl/scripts/update.php zgodnie z poleceniami aktualizujemy bazę danych.
3. Wgranie do katalogu forum wszystkich plików z paczki.
4. Czyszczenie cache forum.

i się zepsuło.

Tommekk80

Wysłany: 28-07-2013, 11:26   

Ale jak zostawiłeś pliki forum, musisz ręcznie je aktualizować. Modyfikacje są przecież itd. Albo nowa baza na nowe forum - wtedy tylko aktualizacja bazy (update.php) albo całe forum, wtedy wg instrukcji manualnej wszystkie pliki aktualizujesz (nie nadpisujesz). Ty zrobiłeś jakby połowę.

rudy1239

Wysłany: 28-07-2013, 11:28   

pliki forum są zaktualizowane, z tej paczki je wrzuciłem, bazy danych też są zaktualizowane. Kopie mam tylko na wszelki wypadek, ale jej nie wrzucałem.

Tommekk80

Wysłany: 28-07-2013, 11:35   

Hmmm...spróbuj może jeszcze raz wyczyścić baze i wgrać na nowo.

Na np localhoście weź zainstaluj 1.12.7, wgraj i zaktualizuj bazę. Wtedy zrób kopię i wgraj na forum.
Szczerze nie wiem co może być skoro wszystko niby dobrze robisz...

P.S. serwer cs-a ci padł :mrgreen:

Gadatliwa Kasia 

rudy1239

Wysłany: 28-07-2013, 11:51   

wiem ze serwer csa padl, jebana pukawka, sorry za slowa ale inaczej o nich nie można powiedzieć xDD
posty już chyba naprawiłem, podmieniłem plik posting.php ze starej wersji przemka i niby dziala, zobaczymy jak będzie później.

Odpowiedz do tematu