phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Co to jest bot?
Autor Wiadomość
Pabo^^

Wysłany: 11-06-2013, 11:20   [Problem] Co to jest bot?

Witam,

na moim forum ostatnio zakładają konta jakieś dziwne osoby, mianowicie; nicki mają FranciskoWN, Crys83r, MadaF0, iAlexander, i inne takie a w miejsce daty urodzin wpisują że są urodzone w 1968, 1934, i takie tam za to w miejsce zamieszkania wpisują takie dziwne państwa jak Katar, Panama, Ukari czy coś, Wietnam i inne lol :(
W ogóle nic nie piszą, zakładają konta i wychodzą a w podpisie umieszczają cholerne reklamy, Jezu skąd ich Tyle sprawdzałem IP'y i oni nie mają multikont, a jeden to nawet coś napisał na forum po Koreańsku czy po jakimś nie wiem, Pomocy! usuwać mam ich czy nie? :(

Do tego dodam że 100% z nich to Kobiety.

Gadatliwa Kasia 

paweo

Wysłany: 11-06-2013, 18:28   

To są boty reklamujące, usuwaj je i staraj się zabezpieczać przed nimi.

Nexer008

Wysłany: 11-06-2013, 21:49   

Poszukaj, jest wiele modyfikacji które właśnie blokują coś takiego ;] zwykłe spamboty .. u mnie się rejestrowali i w podpisach mieli linki do stron erotycznych .. (można było se wykorzystać XD) nie no żartuję. Po wgraniu którejś z modyfikacji na forum nagle nie zarejestrował się ani jeden przez pół roku !
Wgraj też tą modyfikacje .. http://www.przemo.org/php...ic.php?t=113280
poszukaj na forum jest ich pełno ;]

Pabo^^

Wysłany: 12-06-2013, 17:28   

A jak to wgrac?

[ Dodano: 12-06-2013, 18:29 ]
A jak to wgrac? bo nie mam bazy danych, bo moje forum nie stoi na własnym serwerze.

Whinter

Wysłany: 12-06-2013, 17:43   

No to nie wgrasz. A i to może być też wina tego darmowego serwisu - może na nim właśnie jest sporo botów i stąd mają adresy for.

Tommekk80

Wysłany: 13-06-2013, 14:51   

Pabo^^, a dostęp do ftp masz?

Pabo^^

Wysłany: 16-06-2013, 22:28   

nie mam

Nexer008

Wysłany: 16-06-2013, 22:29   

Pabo^^, no to nic nie zrobimy .. Możesz napisać do administracji żeby wgrali jakieś zabezpieczenia anty-spamowe.

Whinter

Wysłany: 17-06-2013, 08:55   

Albo przesiąść się chociażby na proserwer.pl gdzie płaci się marne 3zł na miesiąc.

Lisu15

Wysłany: 20-06-2013, 00:29   

Proszę:
III.8.Reg.
8. Jeśli posiadasz swoje forum na darmowym serwerze (yoyo, ovh itp.), w pierwszej kolejności zgłoś problem do supportu świadczonego przez ten hosting. Dotyczy to przede wszystkim problemów z darmowymi forami, eev.pl itd.

Powróciwszy, by siać zamęt.

paweo

Wysłany: 21-06-2013, 13:30   

Lisu15 napisał/a:
Proszę:
III.8.Reg.
8. Jeśli posiadasz swoje forum na darmowym serwerze (yoyo, ovh itp.), w pierwszej kolejności zgłoś problem do supportu świadczonego przez ten hosting. Dotyczy to przede wszystkim problemów z darmowymi forami, eev.pl itd.

Ale tamtych nie obchodzi jakiś skrypt...

Gadatliwa Kasia 

Tommekk80

Wysłany: 21-06-2013, 16:32   

Spróbuj z dodatkowymi polami w profilu. Jakieś pytanie, na które bot nie zna odpowiedzi a człowiek tak.
paweo napisał/a:
Ale tamtych nie obchodzi jakiś skrypt...

To nie zakładaj forum u 'tamtych' - proste.

Odpowiedz do tematu