|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Co to jest bot? |
Autor |
Wiadomość |
Pabo^^
|
Wysłany: 11-06-2013, 11:20 [Problem] Co to jest bot?
|
|
|
Witam,
na moim forum ostatnio zakładają konta jakieś dziwne osoby, mianowicie; nicki mają FranciskoWN, Crys83r, MadaF0, iAlexander, i inne takie a w miejsce daty urodzin wpisują że są urodzone w 1968, 1934, i takie tam za to w miejsce zamieszkania wpisują takie dziwne państwa jak Katar, Panama, Ukari czy coś, Wietnam i inne lol
W ogóle nic nie piszą, zakładają konta i wychodzą a w podpisie umieszczają cholerne reklamy, Jezu skąd ich Tyle sprawdzałem IP'y i oni nie mają multikont, a jeden to nawet coś napisał na forum po Koreańsku czy po jakimś nie wiem, Pomocy! usuwać mam ich czy nie?
Do tego dodam że 100% z nich to Kobiety. |
_________________ Na forum Jun.pl, jako Johnny Cage
Na forum czo.pl, jako Pablo |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
paweo
|
Wysłany: 11-06-2013, 18:28
|
|
|
To są boty reklamujące, usuwaj je i staraj się zabezpieczać przed nimi. |
|
|
|
|
Nexer008
|
|
|
|
|
Pabo^^
|
Wysłany: 12-06-2013, 17:28
|
|
|
A jak to wgrac?
[ Dodano: 12-06-2013, 18:29 ]
A jak to wgrac? bo nie mam bazy danych, bo moje forum nie stoi na własnym serwerze. |
|
|
|
|
Whinter
|
Wysłany: 12-06-2013, 17:43
|
|
|
No to nie wgrasz. A i to może być też wina tego darmowego serwisu - może na nim właśnie jest sporo botów i stąd mają adresy for. |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 13-06-2013, 14:51
|
|
|
Pabo^^, a dostęp do ftp masz? |
|
|
|
|
Pabo^^
|
Wysłany: 16-06-2013, 22:28
|
|
|
nie mam |
|
|
|
|
Nexer008
|
Wysłany: 16-06-2013, 22:29
|
|
|
Pabo^^, no to nic nie zrobimy .. Możesz napisać do administracji żeby wgrali jakieś zabezpieczenia anty-spamowe. |
|
|
Whinter
|
Wysłany: 17-06-2013, 08:55
|
|
|
Albo przesiąść się chociażby na proserwer.pl gdzie płaci się marne 3zł na miesiąc. |
|
|
|
|
Lisu15
|
Wysłany: 20-06-2013, 00:29
|
|
|
Proszę:
III.8.Reg.
8. Jeśli posiadasz swoje forum na darmowym serwerze (yoyo, ovh itp.), w pierwszej kolejności zgłoś problem do supportu świadczonego przez ten hosting. Dotyczy to przede wszystkim problemów z darmowymi forami, eev.pl itd. |
_________________ HTML to podstawa...
CSS to potęga...
Powróciwszy, by siać zamęt. |
|
|
|
|
paweo
|
Wysłany: 21-06-2013, 13:30
|
|
|
Lisu15 napisał/a: | Proszę:
III.8.Reg.
8. Jeśli posiadasz swoje forum na darmowym serwerze (yoyo, ovh itp.), w pierwszej kolejności zgłoś problem do supportu świadczonego przez ten hosting. Dotyczy to przede wszystkim problemów z darmowymi forami, eev.pl itd. |
Ale tamtych nie obchodzi jakiś skrypt... |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 21-06-2013, 16:32
|
|
|
Spróbuj z dodatkowymi polami w profilu. Jakieś pytanie, na które bot nie zna odpowiedzi a człowiek tak.
paweo napisał/a: | Ale tamtych nie obchodzi jakiś skrypt... |
To nie zakładaj forum u 'tamtych' - proste. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!