|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Jakie zużycie transferu przez średnie forum |
Autor |
Wiadomość |
Whinter
|
Wysłany: 03-05-2013, 10:23 Jakie zużycie transferu przez średnie forum
|
|
|
Witam. Chciałbym się Was zapytać - jakie mniej więcej ma zużycie transferu w skali miesięcznej i rocznej średnie forum? Przymierzam się do założenia forum i wiki, a że mam konto na proserwerze z dużą sumką w portfelu, to skorzystam, ale nie wiem jaki pakiet wziąć. Myślę nad dwoma najmniejszymi pakietami:
- konto o pojemności 100 MB i transferze rocznym 24 GB
albo
- konto o pojemności 500 MB i transferze rocznym 120 GB
Pytam, bo proserwer podaje zastosowanie i ten pierwszy pakiet to wg nich:
- dla bardzo małej strony WWW o małej ilości odwiedzających
Zaś drugi:
- dla małej strony WWW o małej ilości odwiedzających
- dla małego forum internetowego o małej ilości odwiedzających
I nie wiem czy im wierzyć i wystarczy mi ten pierwszy, czy naprawdę transfer szybko topnieje. A może nawet ten drugi jest za słaby? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Limfao
|
Wysłany: 03-05-2013, 10:35
|
|
|
Whinter, Zrób tak:
Weź ten mniejszy pakiet, czyli Pakiet MINI. Jeśli Ci on nie wystarczy i na forum wyskoczy info, że wykorzystałeś transfer, to w każdej chwili będziesz mógł powiększyć swój pakiet na większy, czyli STANDARD.
Wtedy dopłacasz różnicę jaka występuje między pakietami i masz większy.
Ja tak zrobiłem. Myślałem, że wystarczy mi pakiet MINI, lecz po połowie miesiąca musiałem przejść na STANDARD.
Lepiej sprawdzić, czy się zmieścisz w najmniejszym pakiecie, niż niepotrzebnie więcej płacić.
Jak masz więcej pytań do Proserwer to pisz do mnie na PW lub GG (36191857), to z chęcią pomogę, gdyż sam mam już u nich forum od początku roku.
Pozdrawiam, Limfao. |
|
|
|
|
badyliszek
|
Wysłany: 19-07-2013, 23:20
|
|
|
Moim zdaniem już lepiej od razu kupić pakiet standard lub jeżeli chcesz aby strona rozwijała się i masz co do niej plany to możesz od razu kupić duży pakiet i będziesz miał problem z głowy |
|
|
|
|
bielu
|
Wysłany: 21-07-2013, 18:31
|
|
|
a ja mówię że dla przema od razu trzeba kupić max. |
_________________ /// NIE WZPIERAM PHPBB BY PRZEMO///
Koduje style,instaluje skrypty/modyfikacje
<u>pisząc do mnie na gg szykuj przelew</u> |
|
|
|
|
mek1942
|
Wysłany: 21-07-2013, 19:51
|
|
|
wszystko zależy od potrzeb... czy tylko stawiamy na treść, czy dajemy udostępniać jakieś wrzucanie załaczników, czy mamy styl "lekki".
Jeżeli początkowe forum to bierz jak najmniejszy pakiet, a i tak jestem pewien że nawet nie wykorzystasz go w 50% (zużycie transferu). |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!