|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Could not connect to the database po przeniesieniu forum |
Autor |
Wiadomość |
wariacik
|
Wysłany: 24-04-2013, 02:46 Could not connect to the database po przeniesieniu forum
|
|
|
Witajcie, mam taki problem, dosc powazny, przenioslem forum na inny serwer, wgralem pliki z poprzedniego serwera, edytowalem plik config.php wpisujac dane do nowej bazy, obie tabele w bazie przez phpmyadmin na nowy link do strony, ale forum nie dziala, laduje sie jedynie strona glowna, a gdy chce sie zalogowac mam komunikat:
Cytat: | phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Access denied for user 'mysql1138770'@'192.168.101.4' (using password: YES) |
mysql1138770 to moja stara baza ze starego serwera, dodam ze rowniez inne haslo ma niz obecna baza na serwerze (zrobilem baze przez cpanel i z phpmyadmin zaimportowalem baze)
Obecnie moja baza nazywa sie :u248053753_hydepark, bo tak mi serwer narzuca
Co poknocilem przy importowaniu bazy ze nie chce to wspolgrac?
link jakby co... Kod: | http://hydepark.vv.si/forum/ |
|
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Oneitatsu
![](images/avatars/12558262794c2b1c4b21369.png)
|
Wysłany: 24-04-2013, 10:07
|
|
|
Zalogować? forum być może korzysta ze starej konfiguracji. Chodzi głównie o 'nazwę domeny', 'ścieżkę skryptu' i 'ścieżkę cookie'. Można to uaktualnić poprzez phpmyadmin (tabela _config), albo poprzez dbloadera. |
|
|
|
wariacik
|
Wysłany: 24-04-2013, 11:39
|
|
|
No tak, nie mozna sie zalogowac na zadne konto, nowego tez nie mozna zrobic bo skrypt nie wyswietla obrazka captchy do przepisania kodu, kurcze cos myslalem ze nie ustawilem tabeli config do konca, zaraz zerkne i napisze co i jak.
Kurcze no, tak wyglada tabela config
A nadal jest komunikat jak w 1-szym poscie |
|
|
|
czesio56560
![](images/avatars/25840423351822619bdfd8.png)
|
Wysłany: 24-04-2013, 14:21
|
|
|
W pliku config.php ustawiasz dane do bazy danych i tam na pewno coś jest źle, zobacz czy to na pewno poprawnie zrobiłeś. |
_________________ Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!